Kultura

Na Dunaju brezplačne operne in baletne predstave na prostem

Dunajska državna opera bo tudi letos aprila, maja, junija in septembra na velikem platnu v živo predvajala prenose 20 izbranih opernih in baletnih predstav. Ljubitelji kulture si bodo predstave lahko brezplačno ogledali kar pod zvezdami.

 

Štiri spomladanske in poletne mesece bo Dunajska državna opera ponujala brezplačne operne užitke na prostem tudi za tiste, ki si vstopnic sicer ne morejo privoščiti. Na trgu Herbert von Karajan Platz pred stavbo opere bodo postavili 180 stolov ter na 50 kvadratnih metrov velikem LED-zaslonu predvajali izbrane operne in baletne predstave z nemškimi podnapisi. V studiu opere bodo s pomočjo osmih daljinsko vodenih kamer sestavili idealno sliko, ki jo bodo predvajali na tem zaslonu.

 

Pol ure pred začetkom predstav in med odmori bodo obiskovalcem predstavljali informacije o predstavi, zasedbo, Dunajsko državno opero in njen program. S tem želijo opero približati širšemu krogu občinstva in vzbuditi zanimanje zanjo tudi pri tistih, ki je doslej iz različnih razlogov niso obiskovali.

 

Obiskovalci opere pod zvezdami bodo lahko uživali ob predstavah slavnih skladateljev, kot so Mozart, Beethoven, Strauss, Wagner, Puccini, Rossini, Donizetti, Čajkovski, Reimann, Verdi in drugi. 19. maja pa bo brezplačno na ogled tudi gala koncert španskega opernega pevca Placida Dominga.

 

Program predstav najdete tukaj.

 

Foto: © Dunajska državna opera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mirjana M. Pintar

Predstavnica za medije

 

 

7. 4. 2017

Avtor

Administrator