Šport

Na slovensko tržišče prihaja Fenix Outoor Group

                                  

 

Ljubljana, 11. april 2017 – FENIX – Vrhunska kakovost v ponudbi preverjeno najbolj kakovostne opreme za preživljanje prostega časa v naravi, na voljo v Sloveniji.

Z letošnjim letom na slovensko in hrvaško tržišče vstopa švedsko podjetje FENIX OUTDOOR GROUP s sedežem na Švedskem, ki pod svojim okriljem združuje najbolj kakovostne znamke uveljavljenih in priznanih izdelovalcev opreme za preživljanje prostega časa v naravi, tako za rekreativne kot za zahtevnejše uporabnike tovrstne opreme.

Blagovne znamke, kot so Fjällräven (oblačila, pohodniški nahrbtniki, vključno s svojim ikoničnim nahrbtnikom Kånken, oprema), Hanwag (pohodniška obutev), Primus (oprema za kampiranje) in Brunton (izdelki za navigacijo, daljnogledi) so že na voljo v nekaterih trgovinah s specializirano ponudbo: Iglu sport, Annapurna, …

PREDSTAVNIŠTVO & SHOWROOM

Slovensko predstavništvo Fenix Eastern Europe GmbH vodi vodja prodaje tako za Slovenijo, Hrvaško kot za področje jugovzhodne Evrope, Matevž Kovač, začetni ekipi pa se je pridružila tudi Matevževa sestra Neža Kovač (prodaja, marketing). V predstavništvu podjetja na Ukmarjevi 4 v Ljubljani je vsej poslovni javnosti, predvsem pa trgovcem v maloprodaji, na voljo showroom za ogled in preizkus izdelkov.

Kontakt: Matevž Kovač, matevz.kovac@fee.si, +386 590 21 612, +386 31 457 547

 

 

POSLANSTVO PODJETJA FENIX OUTDOOR GROUP

Podjetje Fenix Outdoor je zavezano k spodbujanju razvoja in trženja izdelkov najvišje kakovosti, ki so plod tehnološkega razvoja s poudarkom na trajnostni naravnanosti in ekološki osveščenosti ter tradicionalni  izdelavi. Izdelki so na voljo v izbrani maloprodajni mreži, ki nudi vrhunsko podporo, storitev in strokovnost.

FUNKCIONALNOST – cilj podjetja je ponuditi kupcem izdelke, ki so enostavni, funkcionalni, ki omogočajo uporabnikom, da za voljo materialov in načina izdelave lahko preživijo več časa v naravi, ne glede na vremenske okoliščine.

VZDRŽLJIVOST – nakup kateregakoli izdelka blagovnih znamk podjetja Fenix Outdoor Group je dolgoročna investicija, pa naj gre za nakup čevljev Hanwah za pohodništvo, preživljanje časa v naravi ali za druge namene, gorilnika Primus ali nahrbtnika Kånken.

ZANESLJIVOST – s testiranjem izdelkov, s preizkusom materialov v najrazličnejših okoliščinah zagotavljamo upravičenost investicije v nakup naših izdelkov.

ODGOVORNOST – ne samo odgovornost do okolja, zavezujemo se tudi k odgovornosti do zaposlenih v našem podjetju, do vseh, ki so kakorkoli vpeti v našo verigo, od surovine do prodaje in trženja izdelkov.

 

Kontakt za medije:

 

Urša Manček, ursa.mancek@fee.si, +386 41 720 466

Matevž Kovač, matevz.kovac@fee.si, +386 31 457 547

 

  

MILESTONES

 

 

[POMEMBNI DATUMI V FENIXOVI ZGODOVINI

1950: Leseni okvir. 14-letni Åke Nordin sam ustvari leseni okvir za pohod v gore. Ljudstvo Sami je navdušeno in naroči prve izdelke.

1960: Fjällräven. Ake ustanovi Fjällräven in začne z revolucionarnimi aluminijastimi okvirji za nahrbtnike.

1964: Šotorska revolucija. Fjällräven predstavi termalne šotore, ki postanejo senzacija. Prvi šotor, ki ne ustvarja kondenza, ljudem omogoča, da kampirajo na suhem in toplem.

1968: Jakni Greenland in G-1000. Industrija spozna novo vzdržljivo in vsestransko tkanino.

1978: Kånken. Ustvarjen, da varuje hrbte šolskih otrok. Leta 2008 Kånken postane prvi nahrbtnik, za katerega se izvajajo ukrepi podnebnega nadomeščanja.

1983: Družba svoje delnice ponudi na prostem trgu borze v Stockholmu.

2001: Fjällräven prevzame družbe Tierra AB, Friluftsbolaget AB in Naturkompaniet AB.

2002: Skupina Fjällräven se preimenuje v Fenix Outdoor in prevzame Primus AB.

2004: Skupina prevzame Hanwag.

2009: Prevzem distributerja iz Združenega kraljestva, Rosker ltd, in blagovne znamke Brunton.

2011: Prevzem distribucijskih podjetij v Švici in v ZDA. Prevzem finske maloprodajne verige Partioaitta Oy.

2013: Blagovne znamke odprejo vodilni trgovini v New Yorku in Amsterdamu. Ustanovitelj Åke Nordin umre v starosti 77 let.

2014–15: Naturkompaniet in Partioaitta oblikujeta zvezo z družbo Globetrotter Ausrustung GmbH, največjim nemškim trgovcem z zunanjo opremo. Tri maloprodajne verige se konsolidirajo v ločeni družbi, Frilufts Retail Europe AB.

  

 

POSLOVNA ZAMISEL IN CILJI

Fenix Outdoor je mednarodna skupina z opremo za preživljanje prostega časa v naravi in z misijo, da razvija in trži visokokakovostne, lahke izdelke za uporabo na prostem za stranke z visokimi pričakovanji prek izbrane maloprodajne mreže s poudarkom na storitvah in strokovnosti.

 

CILJ

Biti vodilno podjetje na področju razvoja in prodaje opreme in oblačil za aktivno udejstvovanje na prostem.

 

FINANČNI CILJ

Doseči letno rast v višini najmanj 10 odstotkov, usklajeno z dolgoročnim načrtom družbe.

Doseči dolgoročni dobiček pred obdavčitvijo v višini najmanj 10 odstotkov.

 

STRATEGIJE

Skupina Fenix Outdoor bo svoje cilje dosegla z:

  • nadaljnjim širjenjem znotraj poslovnega področja blagovnih znamk tako z organsko rastjo kot prevzemi.
  • organsko rastjo, ki temelji na močni svetovni maloprodajni mreži z močnimi blagovnimi znamkami.

Lastništvo maloprodajne mreže poveča nadzor nad vrednostnimi verigami s tesnim stikom s končnim uporabnikom, kar omogoča hitrejši odziv na trende in spreminjajoče se zahteve strank. Maloprodajne trgovine v izložbah predstavljajo ponudbo blagovnih znamk.

 

STRATEGIJE, TRŽENJE IN SPONZORSTVO BLAGOVNIH ZNAMK
Skupina si aktivno prizadeva za zaščito in razvoj svojih blagovnih znamk. Upravljanje blagovnih znamk vključuje aktivno zaščito blagovnih znamk s pravnimi dejavnostmi, ki ohranjajo in krepijo blagovne znamke. Dejavnosti, ki krepijo blagovne znamke, vključujejo pohodniški dogodek Fjällräven Classic, polarno ekspedicijo Fjällräven in Hanwagov dogodek 24 ur na Bavarskem. Krepitev blagovne znamke Tierra vključuje dogodek Arctic Ultra. Leta 1986 je Fjällräven imenovalo njegovo veličanstvo kralj Švedske in po raziskavi TNS-SIFO “Super Brands” je Fjällräven ena izmed švedskih najmočnejših blagovnih znamk.

BLAGOVNE ZNAMKE – na voljo v Sloveniji in na Hrvaškem

 

FJÄLLRÄVEN

Blagovno znamko Fjällräven z močno tradicijo zaznamuje dejstvo, da ne ubira enakih poti kot drugi. Sprejemamo spremembe in živimo z idejo po nenehnem raziskovanju neznanega. Novi inovativni izdelki, priprava dogodkov za končne kupce, veliko povečanje sledilcev na spletu, večja prodaja, okrepljena prizadevanja na področju družbene odgovornosti podjetja in osredotočanje blagovne znamke na enoten glas, so razlogi, zaradi katerih smo bolje pripravljeni na mednarodno konkurenco.

 

HANWAG

“Rojen na Bavarskem, nošen po vsem svetu” – Hanwag je leta 1921 ustanovil Hans Wagner v majhni vasi Vierkirchen blizu Münchna. Čez čas je Hanwag postal ena izmed vodilnih svetovnih blagovnih znamk za visokokakovostno gorniško in pohodniško obutev. Od leta 2004 je Hanwag del skupine Fenix Outdoor. Še vedno izdeluje pohodništvo na svojem prvotnem sedežu v Vierkirchnu, obenem pa tudi v drugih tovarnah po Evropi.

 

 

PRIMUS & BRUNTON – TEHNIČNO BLAGO

Primus razvija, proizvaja in prodaja kuhalnike za uporabo na prostem/za kampiranje, svetilke in dodatke za dejavnosti na prostem. Večino izdelkov proizvaja hčerinska družba Primus Eesti OÜ v Tartuju v Estoniji. Hčerinska družba je pomembna za nadzor družbe nad dobavno verigo, preizkušanjem in proizvodnjo. Izdelki Primus se prodajajo v 50–60 državah po vsem svetu. Primus je svetovno znana blagovna znamka, družba ima bogate izkušnje s proizvodnjo visokokakovostnih, inovativnih, vzdržljivih in zanesljivih izdelkov.

 

12. 4. 2017

Avtor

Administrator