Splošno

Napredno oblikovanje in panoramski pogled: Novi 34-palčni LCD zaslon razširja linijo Philipsovih ukrivljenih monitorjev

  • Eleganten 1800R ukrivljeni monitor z možnostjo nastavitve višine
  • Kristalno čiste slike z UltraWide QHD ločljivostjo
  • MultiView za povezovanje in ogled dveh virov hkrati

 

 

Ljubljana, 12. april 2017 – MMD, vodilno tehnološko podjetje in licenčni partner monitorjev blagovne znamke Philips, bogati svojo naraščajočo linijo ukrivljenih zaslonov z novim 34-palčnim monitorjem 349X7FJEW, ki s svojo 1800R ukrivljenostjo ponuja neprekosljivo izkušnjo gledanja, zasnova v ultra širokem formatu 21:9 pa daje uporabnikom dovolj prostora za več opravil hkrati. Ločljivost CrystalClear Quad HD zagotavlja popolno jasnost reprodukcije z natančnimi podrobnostmi, kar pride še posebej do izraza, kadar MultiView uporabljamo za sočasen prikaz velike količine informacij na zaslonu. Monitor je zasnovan za enostavno prilagodljivost, saj uporabnikom omogoča nastavitev nagiba in višine zaslona glede na svoje želje, da lahko v celoti uživajo v izkušnji gledanja.

“Naš cilj je prinesti koristi ukrivljenih zaslonov, kot sta ostrina in učinek poglobljenosti, do čim več uporabnikov,” je povedal Artem Khomenko, produktni vodja monitorjev Philips za Evropo pri MMD. “34-palčni model je zadnji v obsežni liniji ukrivljenih monitorjev, ki jih v tem letu prinašamo na trg. To je tudi del naše predanosti, da ponudimo monitorje, ki spodbujajo ljudi, da naredijo več in so bolj zadovoljno produktivni: z širokimi in lepimi monitorji, ki inspirirajo svet okoli nas”.

Popoln monitor za kombinacijo dela in zabave

Z ukrivljenostjo R1800 se lahko uporabniki novega X-Line ukrivljenega monitorja veselijo zelo realistične izkušnje, z še boljšo osredotočenostjo na dejavnosti v okoljih, kot je dom, kjer je zelo verjetno, da bo veliko odvračanja pozornosti. Uporabniki se lahko lažje osredotočijo na to, kar počnejo, kot na primer gledanje filmov, obdelava fotografij, ustvarjanje video posnetkov ali več-urno delo na preglednicah in dokumentih. Ukrivljeni zaslon spodbuja koncentracijo z ustvarjanjem povečanega zaznavanje globine, še posebej pri opravilih z bogatimi podrobnostmi, saj ustvari več osebnega prostora.

Znotraj svojega osebnega vidnega prostora imajo uporabniki na voljo vse zmogljivosti, ki jih potrebujejo, da dlje uživajo v svojem delu na računalniku. Ločljivost UltraWide Quad HD in panoramski format 21:9 ponuja velikodušen zaslon z 3440 x 1440 slikovnimi pikami, kar pomeni več pik za prikaz slike. To naredi monitor kot idealno kombinacijo za delo in zabavo. Na voljo je več prostora za večopravilnost, kar omogoča uporabnikom, da imajo sočasno odprtih več oken, npr. službeno pošto, razne dokumente, poleg tega pa v živo spremljajo rezultate športnih tekem, vse to z odlično jasnostjo in ostrino. Urejanje in obdelava video vsebin s tem zaslonom je tudi odlična, saj je zaslon dovolj širok, da uporabniki vidijo celotno časovnico naenkrat, medtem ko 117,3% (CIE1931) sRGB barvni razpon zagotavlja, da bodo navdušeni fotografi in video ustvarjalci uživali v odlični barvni reprodukciji. Zahvaljujoč tehnologiji AMD FreeSync™ je predvajanje videa izjemno gladko, brez trganja in trzanja slike ali zamegljenosti gibanja.

Glede na to, da je vedno bolj pomemben izgled samega monitorja, je 349X7FJEW ustvarjen s posebnim poudarkom na oblikovanju. Zaslon od roba do roba, poleg tega da maksimira prostor gledanja, daje monitorju lep in eleganten izgled, ki ga dopolnjujejo subtilne krivulje in kromiran ter blesteč zaključni sloj. Ta zaslon je ustvarjen ne le s funkcionalnostjo, temveč tudi z eleganco v mislih.

Zasnovan za udobje in dobro počutje

Najnovejši 34-palčni ukrivljeni X-line monitor je premišljeno zasnovan s funkcijami, ki si prizadevajo narediti življenje ljudi lažje in bolj udobno.

Monitor je nastavljiv po višini in nagibu, tako da si lahko uporabniki optimalno nastavijo položaj ukrivljene vidne površine glede na svojo linijo pogleda, kar jim omogoča, da se izognejo neprijetnim in nezdravim nastavitvam sedenja.

349X7FJEW je opremljen tudi z opcijo Low Blue Mode. Študije so pokazale, da tako kot ultravijolični žarki lahko povzročijo poškodbe oči, tudi žarki kratkovalovne dolžine modre svetlobe iz LED zaslonov lahko povzročijo poškodbe oči in s časom vplivajo na vid. Razvita za dobro počutje, opcija Philips LowBlue Mode uporablja pametno programsko tehnologijo za zmanjšanje škodljive kratkovalovne dolžine modre svetlobe.

Glede na to, da je večopravilnost dandanes postala običajna praksa, ta monitor omogoča, da za opravljanje nalog namesto uporabe dveh zaslonov hkrati, lahko uporabniki zahvaljujoč tehnologiji Philips MultiView uživajo v prenosu slike iz dveh virov na isti širokozaslonski monitor. Zaslon se lahko bodisi razdeli na dva enaka dela, ali pa je eden od virov prikazan v formatu “slika-v-sliki” (PiP). Na ta način lahko, na primer, uporabniki istočasno v živo spremljajo novice ali športne rezultate, medtem ko delajo na dokumentih.

Prav tako ni potrebe po ločenem USB razdelilniku na mizi, saj je lahko preko vgrajenega razdelilnika povezanih več naprav, kar zmanjšuje število kablov in pušča USB priključke na prenosniku proste za hiter dostop. Monitor se lahko uporablja tudi za hitro polnjenje USB povezanih naprav.

 

Novi ukrivljeni monitor Philips 349X7FJEW X-Line bo na voljo od aprila 2017 dalje po priporočeni prodajni ceni 899 €.

 

Tehnične značilnosti:

Specification Philips 349X7FJEW
Vrsta zaslona LCD VA LCD
Vrsta osvetlitve W-LED
Velikost matrike 34-palcev / 86.36 cm
Razmerje stranic 21:9
Optimalna ločljivost 3440 x 1440 @ 60Hz
Efektivno vidno področje 797.22 (H) x 222.72 (V) – pri 1800 R ukrivljenosti
Vidni kot 178° (H) / 178° (V), @ C/R > 10
Svetilnost 300 cd/m²
Število prikazanih barv 16.7 milijona
Barvni razpon (tipično) 117.3% (CIE1931) sRGB
SmartContrast 50,000,000:1
Praktične lastnosti ·         Vgrajeni zvočniki: 5 W x 2

·         MultiView: PIP/PBP način, 2x naprave

·         Ključavnica Kensington, VESA standard (100x100mm)

·         Plug and Play združljivost:: DDC/CI, Mac OS X, sRGB, Windows 10 / 8.1 / 8 / 7

Izboljšava slike SmartImage game
Povezljivost ·         Signalni vhod: DisplayPort 1.2, HDMI 1.4 x 1, HDMI 2.0 x 1

·         USB: USB 3.0×4 (1x/hitro polnjenje)

·         Sinhronizacijski vhod: Ločena sinhronizacija, Sinhronizacija zelene

·         Avdio (vhod/izhod): Vhod za zvok, Izhod za slušalke

Podstavek ·         Nastavitev višine: 150 mm

·         Nagib: -5/20 stopinj

Skrb za okolje ·         Varovanje okolja in energija: RoHS, ne vsebuje svinca ali živega srebra

·         Embalažo je moč reciklirati: 100 %

Skladnost in standardi Skladnost s predpisi in standardi: CE Mark, FCC Class B, CUEAC, WEEE, TUV/ISO9241-307, RCM
Ohišje ·         Barva: bela

·         Noga: srebrna/kromirana

·         Zaključni sloj: blesteč

Kaj je v embalaži? ·         Monitor s podstavkom

·         Kabli: HDMI, DP, USB, Audio, Napajalni

·         Uporabniška dokumentacija

 

 

O podjetju MMD

Družba MMD (Multimedia Displays) je v celoti v lasti podjetja TPV, oblikovanega leta 2009 na podlagi licenčnega dogovora s Philipsom. MMD eksluzivno skrbi za proizvodnjo in prodajo monitorjev blagovne znamke Philips po vsem svetu. Združevanje moči blagovne znamke Philips in TPV-jevih izkušenj z izdelavo in oblikovanjem monitorjev postreže z zelo inovativnimi izdelki. MMD deluje mednarodno preko evropskega sedeža v Amsterdamu in lokalne pisarne v Pragi, ki skrbi za vzhodnoevropska tržišča. Preko svoje mreže lokalnih prodajnih zastopnikov MMD sodeluje z vsemi večjimi evropskimi distributerji in prodajalci IT-opreme. Oblikovalski in razvojni center podjetja se nahajata na Tajvanu. Za več informacij obiščite spletno stran www.mmd-p.com.

 

Za dodatne informacije se obrnite na:

Digital Design d.o.o.

Hrastovec 22

1236 Trzin

Dušan Pristavec

M: +386 31 429010

E: dusan.pristavec@digitaldesign.si

12. 4. 2017

Avtor

Administrator