Turizem

Obisk slovenskih naravnih zdravilišč med velikonočnimi in prvomajskimi prazniki – obeta se boljša zasedenost kot lani!

 

V slovenskih naravnih zdraviliščih smo se skrbno pripravili na prve letošnje velike praznike in pripravili tako pester animacijski program predvsem za družine, da so nekatere kapacitete že v celoti zasedene, druge pa se še pospešeno polnijo.

Pomembno za pričetek uvoda v turistično sezono je, kako so umeščeni vsi glavni cerkveni prazniki in na katere dneve pridejo prvomajski prazniki. V letošnjem letu so predvsem prvomajski prazniki idealno razporejeni, zato bo potrebno z rezervacijami zelo pohiteti. Letošnjo pomlad zaznamuje tudi nekoliko kasnejši termin Velike noči, kar pomeni, da bo primerjalno mesec april mnogo bolje zaseden kot v lanskem letu in bo za pravo primerjavo potrebno združiti meseca marec in april skupaj.

Pravočasna priprava in izbira animacijskih programov, nagovarjanje pravih ciljnih skupin in izbira ciljnih trgov so ključni in pravi recept za uspešno polnjenje kapacitet. Pri tem pa je seveda zelo pomembno, katere prodajne kanale bomo uporabili ter kako bomo pripravili ustrezno strategijo in izbrali pravi miks. Nobena skrivnost pri tem ni, da v zadnjih dveh letih v ospredje stopa digitalni marketing, ki se ga poslužujejo v vseh termalnih družbah.

 

Pregled stanja zasedenosti med velikonočnimi in prvomajskimi prazniki, s poudarki na zanimivih programih, so pripravili v posameznih zdraviliščih in jih posredujemo v nadaljevanju.

 

TERME ČATEŽ

(www.terme-catez.si)

 

Velikonočna in prvomajska zasedenost v Termah Čatež

Po letošnji hladni zimi smo z navdušenjem dočakali pomlad, toplejše sončne žarke, prve piknike in športne aktivnosti v naravi… ter čas krajših velikonočnih in malo daljših prvomajskih počitnic!

Za letošnje velikonočne praznike pričakujemo boljšo zasedenost naših namestitvenih kapacitet v Termah Čatež, saj so letos ti skoraj tri tedne kasneje kot lani. V hotelih na lokaciji Čateža tako prodajamo še zadnje sobe. V naslednjem tednu bomo gostili tako domače kot tudi tuje goste, predvsem iz Italije, Avstrije, Hrvaške in Srbije. Ob lepem vremenu pričakujemo tudi povečan obisk gostov s »potujočimi hišicami«, predvsem iz sosednje Italije. Prav tako bo v kampu večji obisk nizozemskih gostov, ki začenjajo pomladno – poletno dopustniško sezono v mobilnih hišicah v najboljšem slovenskem kampu – Termah Čatež.

Počitnice v Termah Čatež so vedno polne doživetij

S prihodom pomladi so se prebudili tudi čateški gusarji in v privlačnem Gusarskem zalivu na široko odprli vrata. Tako lahko gostje letošnje praznike doživijo tudi v pustolovskem duhu. Poskrbeli smo za živahen praznični utrip: poleg mini kluba in vodne aerobike bo na Termalni rivieri ves dan poskrbljeno za številne pestre aktivnosti. Rdeča nit velikonočnega družinskega oddiha bodo velikonočne delavnice, na katerih ne bo manjkalo barvanja pirhov ter učenja izdelave velikonočnih okraskov. Gosti – predvsem tuji, bodo lahko uživali v velikonočnih običajih in dobrotah v sklopu hotelov v Čatežu, na Mokricah in slovenski obali.

Aquapark Žusterna – največji vodni park na slovenski obali

Že pred velikonočnimi prazniki smo odprli vrata Hotela Koper, dober obisk pa pričakujemo tudi v Hotelu Aquapark Žusterna z največjim vodnim parkom na slovenski obali.

Mokrice v znamenju golfa in porok

Na Mokricah pa – poleg gostov, ki bodo uživali v grajskem razkošju, pričakujemo tudi dnevne golfiste, saj je sezona golfa na igrišču  Donalda Harradine-a že v polnem teku.

 

 

TERME DOBRNA

(www.terme-dobrna.si)

 

V času velikonočnih praznikov smo v Termah Dobrna v vseh prenočitvenih kapacitetah, torej v Hotelu Vita, Hotelu Park in Vili Higiea, odlično, kar 90-odstotno zasedeni. Tako letos beležimo večje število nočitev v primerjavi z enakim obdobjem v lanskem letu. Med gosti, ki bodo pri nas počitnikovali, prevladujejo slovenski, sledijo italijanski gostje ter nemški in avstrijski gostje, ki so v porastu.

 

 

TERME KRKA

(www.terme-krka.si)

 

Pomladni prazniki

V Termah Krka se tudi letos tako na Dolenjskem kot ob morju obeta pester velikonočni oddih. Po trenutnih podatkih o rezervacijah bodo hoteli Term Dolenjske in Šmarješke Toplice, Talasa Strunjan in na Otočcu zasedeni približno tako kot v lanskem letu, glede na izkušnje pa lahko rezervacije pričakujemo vse do »zadnjega hipa«.

Večina gostov bo domačih, tuji bodo na pomladni oddih prišli k nam predvsem iz Italije, Nemčije, Avstrije, Ruske federacije, Srbije.

 

 

 

 

 

THERMANA LAŠKO

(www.thermana.si)

 

V času velikonočnih praznikov smo zelo dobro zasedeni. Imamo še nekaj prostih kapacitet, vendar je povpraševanja na trgu še vedno veliko, tako da pričakujemo, da bomo kapacitete povsem zapolnili. V večini bodo v času velikonočnih praznikov pri nas bivali slovenski in italijanski gostje in gostje iz Balkana (Hrvati in Srbi). Kar se trendov tiče, je letos izrazito to, da bivanje rezervirajo povečini družine, kar nas veseli, saj smo zanje pripravili posebej bogato in pestro otroško in družinsko animacijo. Obenem pa je to znak, da se pod edinstveno stekleno kupolo Thermane Laško otroci in s tem tudi starši dobro počutijo.
V letu 2016 je bila Velika noč meseca marca, letos pa je v aprilu poleg Velike noči tudi sklop prvomajskih praznikov, na italijanskem trgu še praznik 25. 4.. Sploh italijanski gostje, ki radi počitnikujejo, so tako lani prihajali k nam tako za velikonočne kot tudi za prvomajske praznike. Letos pa, ker so vsi ti prazniki združeni v en mesec, so povečini sprejeli odločitev, da pri nas počitnikujejo v Veliki noči in za praznik 25. 4. Za prvomajske počitnice pa beležimo več slovenskih gostov in gostov iz Balkana (Srbi).
Procentualno gledano je naša zasedenost že zelo blizu lanski realizaciji nočitev, pa nismo še niti na polovici aprila. Predvidevamo, da bomo glede na povpraševanje po počitnicah in odločitvah zadnji hip (odvisno tudi od vremena) presegli lansko realizacijo nočitev.
 

SAVA TURIZEM

(www.sava-hotels-resorts.si)

 

V času letošnjih velikonočnih praznikov na destinacijah Sava Hotels & Resorts, to so Terme 3000-Moravske Toplice, Terme Banovci, Terme Ptuj, Zdravilišče Radenci, Terme Lendava in Sava Hoteli Bled, beležimo boljšo zasedenost v primerjavi z lanskoletnimi prazniki, predvsem tam, kjer s ponudbo nagovarjamo družine. Zadnje rezervacije še prihajajo, največ gostov pa pričakujemo iz  Slovenije, Avstrije, Nemčije, Češke, Italije, Madžarske, Srbije in ZDA. Tuji gostje prevladujejo na Bledu, pa tudi v termalnih središčih v severovzhodnem delu Slovenije, izjema so Terme Lendava, kjer je razmerje domači-tuji gostje 50:50.

Dobro zasedenost si obetamo tudi v času prvomajskih praznikov, saj se čedalje več družin odloča, da takrat za nekaj dni izkusi termalna doživetja. Naša ponudba na destinacijah v severovzhodnem delu Slovenije v času velikonočnih in prvomajskih počitnic temelji na pestrem animacijskem programu. Že ta konec tedna jih pričakuje vesela in pisana velika noč, čez dobra dva tedna pa prvomajska budnica za dušo in telo.

V Termah 3000 – Moravskih Toplicah bodo velikonočne počitnice minile v znamenju zdrave prehrane in skrbi za zdravje. Zajček Termalček jim bo pokazal, kako se skrbi za zdrave zobe, s štrkom Vikijem pa bodo pripravili korenčkove prigrizke. Na velikonočno nedeljo se obeta štoveranje, ko bodo nadobudneži namesto pirhov v okolici term iskali zdrave prigrizke. Med prvomajskimi počitnicami bodo s štrkom Vikijem spoznavali čebele in med in se prelevili v prave male vrtnarje, saj bodo sadili čebulice in spoznavali rastline. V mini slikarski koloniji bodo razvijali svoj slikarski talent, ustvarjali pa bodo tudi s pisanimi perlicami. Dan pred praznikom dela bo minil v znamenju priprav na kresovanje. Odrasli se bodo tako za veliko noč kot tudi za prvomajske praznike po jutranji telovadbi ali vodni gimnastiki kar težko odločili, kam bi se najprej odpravili: na masažo, v savno ali na izlet z najmlajšimi. Možnosti za aktivnosti in izlete po prekmurskih krajih so neomejene.

Več o tem na povezavi http://www.sava-hotels-resorts.com/assets/animacijski-programi/letak-otroski-anim-prog-prvomajske-SLO-T3-1901-17-A-lowres.pdf.

 

V Termah Ptuj bo za veliko noč otroke zabaval raček Vili. Skupaj bodo barvali pirhe in spekli velikonočno potičko. Iskali bodo skriti zaklad, migali po račje, v bazenu pa se učili pravilno plavati žabico. Za prvomajske počitnice jih pričakuje rimski vojščak Primus. Z njim bodo pripravljali zdrave prigrizke, izdelovali rimske predmete in se učili mečevanja. Na bazenu se bodo zabavali s športnimi igrami in se učili pravilno plavati, prvega maja pa bodo v okolici term iskali skriti zaklad. Starši se lahko skupaj z otroki potepajo po najstarejšem slovenskem mestu, se povzpnejo na Ptujski grad in uživajo v prekrasnem razgledu ali pa tekmujejo v metanju kamenčkov v Dravo. Z novimi močmi se lahko napolnijo v čudovitem wellnessu Valens Augusta, kjer ponujajo različne vrhunske programe savnanja, romantične kopeli, masaže in lepotne tretmaje. Nikar naj ne pozabijo na športne copate, saj hotel in okolica term ponujata številne možnosti za športne aktivnosti.

Več o tem na povezavi http://www.sava-hotels-resorts.com/assets/Dokumenti-PDF/letak-otroski-anim-prog-prvomajske-SLO-TP-1901-17-A-lowres.pdf.

 

V Zdravilišču Radenci se bodo otroci za veliko noč zabavali na delavnici velikonočnih izdelkov ter barvali jajčka na 101 način. Preizkusili se bodo v izdelovanju praskank in iskali velikonočni zaklad. Svoj talent bodo lahko pokazali na izboru velikonočnih talentov. Prvomajske počitnice bodo zelo poučne, saj bodo spoznavali čebele in drevesa v zdraviliškem parku, se sprehodili do reke Mure ter se naučili pripraviti zdrav hamburger. Prvega maja se bodo pomerili na mini prvomajski olimpijadi. Odrasle v svoj svet vabijo mehurčki – spoznajo jih lahko na pitni kuri s pravo radensko mineralno vodo, v čudežni mineralni kopeli in nenazadnje tudi na obisku in degustaciji v Domu penin.

Več o tem na povezavi http://www.sava-hotels-resorts.com/assets/animacijski-programi/letak-otroski-anim-prog-prvomajske-SLO-ZR-1901-17-A-lowres.pdf.

 

V Termah Lendava bodo otroci za veliko nočne praznike pisanice barvali z voskom, iskali zlato jajce, se pomerili na viteški olimpijadi ter se odpravili na velikonočno potepanje z gozdnim vlakom. Med prvomajskimi počitnicami jih pričakuje vitez Miha, s katerim bodo izdelovali izdelke iz slame. Vitez zanje pripravlja še lutkovno delavnico, prvomajsko eko delavnico ter otroške karaoke. Skupaj s starši se bodo lahko pomerili na družinski vodni olimpijadi. Odrasli si lahko napolnijo baterije ob energijskih točkah, na bosonogi poti ter v bazenih s parafinsko vodo. Skupaj z otroci lahko odkrivajo Lendavske Gorice in čarobno Prekmurje ter uživajo v dobri volji gostiteljev in novih prijateljev.

Več o tem na povezavi http://www.sava-hotels-resorts.com/assets/animacijski-programi/letak-otroski-anim-prog-prvomajske-SLO-TL-1901-17-A-lowres.pdf

 

V Termah Banovci se otrokom za veliko noč obeta zabava z velikonočnim zajčkom. Z njim bodo pripravili košarico velikonočnih jedi, odšli na pohod z baklami, se udeležili velikonočnega sejma ter spoznali običaj posipanja jajčnih lupin. Med prvomajskimi počitnicami se bodo prelevili v čisto prave viteze – na zboru vitezov dežele prleške se bodo naučili viteške zaprisege, nabirali kondicijo na viteškem pohodu ter se urili na viteškem turnirju. Spoznali bodo viteške legende in pripovedke ter odšli na srednjeveško tržnico. Starši lahko skupaj z otroci spoznavajo življenje v Prlekiji – se sprehodijo do lončarske delavnice, si ogledajo mlin na Muri in obiščejo čebelarski muzej v Krapju ali prazgodovinsko vas na Razkrižju. Prostrani prleški travniki družine kar vabijo na sprehode, pohode ali kolesarske izlete. Po aktivnem dnevu si lahko privoščijo kakšno nenavadno razvajanje, kot je savnanje z medom, pivom, jogurtom ali čokolado, zvočno kopel ob gongih ali romantično kopel v dvoje.

Več o tem na povezavi http://www.sava-hotels-resorts.com/assets/animacijski-programi/letak-otroski-anim-prog-prvomajske-SLO-TB-1901-17-A-lowres.pdf

 

 

TERME OLIMIA

(www.terme-olimia.com)

 

Velika noč v Termah Olimia

Dnevi, ki prihajajo, bodo pisani tudi v Termah Olimia. Velikonočna animacija obljublja marsikaj zanimivega, vse je pripravljeno za številne goste, ki jih pričakujemo. Nekaj malega je sicer še prostih mest, a tudi ta se lepo polnijo v zadnjem hipu. Poleg domačih gostov bodo velikonočne praznike pri nas preživeli gostje iz Italije, Avstrije ter iz Hrvaške, sledijo nemški gostje. Dobro nam kaže tudi za prvomajske počitnice.

Za praznike posebej pester animacijski program

V času počitnic posebno pozornost v Termah Olimia dajemo družinam, saj se zavedamo, kako pomembno je skupno družinsko preživljanje prostega časa. Za najmlajše smo pripravili številne ustvarjalne delavnice in vrsto drugih tematskih animacijskih vsebin: barvanje pirhov, iskanje pisanic, velikonočni pohod, počitniški mini disco … Tudi na starše nismo pozabili, saj jim v času bivanja vsak dan zagotovimo 2-urno organizirano varstvo otrok, da si lahko v miru in brez slabe vesti privoščijo zasluženo sprostitev, savnanje v najprestižnejšem Wellnesu Orhidelii, Svetu savn v Termaliji ali masažo v enem od wellness centrov.

 

 

LIFECLASS HOTELS & SPA

(www.lifeclass.net)

 

V času velikonočnih praznikov (14. 4. do 17. 4.) bodo nastanitvene kapacitete vseh 6 hotelov LifeClass Portorož (Mind Hotel Slovenija, Grand Hotel Portorož, Hotel Apollo, Hotel Neptun, Hotel Mirna, Hotel Riviera) polno zasedene. Letos smo dobili rezervacije precej zgodaj in so se zato kapacitete hitro zapolnile. V primerjavi z lanskoletnimi velikonočnimi prazniki, ko so bili naši hoteli 90-odstotno zasedeni, smo torej s polno zasedenostjo presegli začrtane plane in pričakovanja. Glede na trenutno število rezervacij in več kot odlične rezultate v zimskih mesecih pričakujemo, v primerjavi s preteklim letom, boljši začetek sezone.

V naše Hotele LifeClass Portorož tradicionalno prihaja največ gostov iz sosednjih držav, Italije, Avstrije in Nemčije, povečuje pa se število gostov iz vzhodnoevropskih držav in domačih, torej slovenskih gostov. Ljudje k nam večinoma prihajajo zaradi oddiha, saj jim poleg bivanja v naših wellness centrih Term Portorož nudimo mnogo raznolikih wellness tretmajev za dodatno sprostitev, poleg tega pa skrbimo tudi za zdravo mediteransko hrano in jih spodbujamo h gibanju na svežem morskem zraku.

 

 

TERME ZREČE

(www.terme-zrece.eu)

 

V Termah Zreče bo število nočitev v času velikonočnih praznikov na nivoju preteklega leta. Največ bo slovenskih gostov (60 %). Med tujimi bodo prevladovali italijanski, nemški, avstrijski, madžarski in hrvaški gosti. Gostje bodo pri nas bivali v povprečju 3 dni oz. 2 noči.

 

Za velikonočne praznike smo, poleg odlične kulinarike, programov sprostitve ter razvajanja, pripravili še pester program animacije tako za otroke kot tudi za odrasle. Program bo seveda vključeval tudi tradicionalne praznične elemente, kot sta blagoslov velikonočnih jedi in tradicionalni velikonočni zajtrk in avanturo z velikonočnim zajcem ter ustvarjalne delavnice za otroke, zabavna doživetja v naravi, pomladni sprehod z osnovami nordijske hoje v družbi športnega animatorja in še marsikaj.

 

 

 

 

Več informacij na:

 

SKUPNOST SLOVENSKIH NARAVNIH ZDRAVILIŠČ, g.i.z.                               

Teharska cesta 40, 3000 Celje

tel.: 03 544 21 11, fax: 03 544 28 19

e-mail: ssnz@ssnz.si, internet: www.slovenia-terme.si

Kontaktna oseba: Iztok Altbauer, direktor

 

13. 4. 2017

Avtor

Administrator