Kultura

Vabilo: Drago Jančar z novim romanom na Noči knjige v NUK

 

Zgodile so se stvari, o katerih ni bilo mogoče govoriti, zgodile so se neizgovorljive stvari, ki ostanejo zapisane v duši in spominu, ki razbrazdajo dušo in spominu ne dovolijo, da bi utonil v pozabo, vsak hip pride kakšna podrobnost, ki zaboli.

 

 

 

 

Vabimo vas, da se nam na Noč knjige, 21. aprila, ob 19.00 pridružite v Veliki čitalnici Narodne in univerzitetne knjižnice, kjer bo Drago Jančar predstavil svoj novi roman In ljubezen tudi (Beletrina, 2017). Z enim najuglednejših ter najbolj priznanih slovenskih pisateljev se bo pogovarjal Mitja Čander, direktor založbe Beletrina. Odlomke iz novega romana bo interpretirala igralka Barbara Ribnikar, po dogodku pa bo sledilo sproščeno druženje.

 

Roman In ljubezen tudi je postavljen v Maribor v času druge svetovne vojne. Med naraščanjem nasilja v okupiranem Mariboru, med uporniki v pohorskih gozdovih, v koncentracijskem taborišču na severu Evrope in med povojnim prevzemanjem oblasti se v štirih poglavjih odvijajo zgodbe ljudi, ki so v tej zgodovinski blodnjavi nasilniki, žrtve ali oboje hkrati. Vsakdo skuša po svojih močeh ubraniti  ljubezen pred nesmislom zla in porazom človeškega dostojanstva. In tudi ljubezen se, ne glede na svojo moč, skrha ter duh utrudi, kot je zapisano v neki Byronovi pesmi, ki jo veliko let po tragičnih dogodkih bere ena od junakinj, ko po naključju vzame v knjigarni knjigo s police.

 

 

Drago Jančar je nedvomno najbolj plodovit, najbolj nagrajevan, doma in v tujini, najbolje prodajani in najbolj prevajani slovenski avtor. (Vesna Milek, Delo)

 

 

 

 

S tem dogodkom se NUK pridružuje gibanju Slovenija bere in obeležuje 10-letnico Zakona o obveznem izidu publikacij.

Knjiga bo izšla s finančno podporo JAK RS in Mariborskega Vodovoda.

 

Ada Cajnko

Beletrina Academic Press

Kersnikova 4, 1000 Ljubljana

Tel.: +3861/ 200 37 17

GSM: +386 41 952 142

ada.cajnko@zalozba.org

www.beletrina.si

14. 4. 2017

Avtor

Administrator