Tehnologija

Samsung QLED TV: prihodnost TV-ja je tukaj

 

Predstavljeni novi premium QLED TV televizorji, ki svetlobo spremenijo v popolne barve

 

Ljubljana, 24. april 2017 – Predstavniki podjetja Samsung Electronics so na današnjem srečanju s slovenskimi mediji predstavili vrhunske QLED TV, serije Q7 in Q8, ki postavljajo nove mejnike v svetu hišne zabave. Samsung je s predstavitvijo premium televizorjev tudi v Sloveniji dodatno potrdil, da je vodilno podjetje na področju oblikovanja prihodnosti hišne zabave z napredno tehnologijo.

 

»Najnovejši QLED TV z obliko, pametnimi funkcijami in vrhunsko kakovostjo slike resnično utirajo pot v novo dobo televizorjev. Začenja se doba QLED-a, ki z najnaprednejšo tehnologijo in vrhunskimi modeli dopolnjuje uporabnikovo vsakdanje življenje in zagotavlja vrhunsko izkušnjo gledanja televizije,« je ob predstavitvi dejal Tae Hwan Hwang, predsednik uprave regionalnega predstavništva, Samsung Electronics.

 

Brez kompromisov glede izdelave, najnovejši QLED TV je prestižno izdelan z modernim in vitkim kovinskim ohišjem, ki odlično pristaja v vsak ambient. Podjetje Samsung je tudi tokrat sodelovalo s priznanim švicarskim oblikovalcem Yves Beharom, in razvilo inovativne televizorje ter potrošnikom ponudilo elegantno mojstrovino, ki se bo odlično vključila v notranjo opremo vsakega doma.

 

Novi premium QLED TV je bil oblikovan upoštevajoč potrebe potrošnikov in s poudarkom na odpravljanju treh šibkih točk televizorjev z rešitvami Q Picture, Q Smart in Q Style. QLED TV ali televizor luči s svojo optimalno osvetljenostjo zagotavlja izjemno vizualno izkušnjo. Ne glede na svetlost ali temnost vašega okolja, boste vedno lahko videli izjemno globino z edinstvenim kontrastom. Z napredno HDR 1500 funkcionalnostjo omogoča uporabnikom, da vidijo vse skrite podrobnosti brez izgub ali izkrivljanja barv.

 

Q Picture: Izjemna globina z edinstvenim kontrastom

Novi QLED TV z napredkom v svetlobni učinkovitosti, stabilnosti in širšem barvnem spektru postavlja Quantom dot tehnologijo na novo raven. Z novimi kovinskimi kvantnimi točkami vključuje vse možne vidike kakovosti slike, vključno z vidnim kotom, volumnom barv, svetlostjo in kontrastom. QLED TV natančno prikazuje barve in dosega 100-odstotni volumen barv, kar je trenutno najboljše na trgu in je bilo potrjeno s strani Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), ki je eno izmed največjih evropskih znanstveno-tehničnih združenj.

 

Q Smart: Mejnik v svetu hišne zabave

Samsung Smart Hub nudi še bolj inovativno in enotno izkušnjo, neposredno prek QLED TV. Izboljšan Samsung One daljinec sedaj podpira več naprav in ponuja upravljanje več funkcij pametnega televizorja z glasom. Skupaj z najnovejšo aplikacijo Smart View, ki je na voljo za Android in iOS mobilne naprave, bodo uporabniki še posebej uživali v personaliziranem Smart Hubu.

 

Storitev TV Plus nudi najlažji in najhitrejši način, da najdete, kupite in gledate najnovejše 4K filme in ostale zabavne vsebine. Medtem ko nova storitev Music omogoča tudi enostavno iskanje in prepoznavanje pesmi, ki jih slišite v ozadju televizijskih oddaj in filmov.

 

Q Style: Oblikujte svoj bivalni prostor

Samsung je letos predstavil nove oblikovne elemente, ki ustrezajo vsakemu domu, ne glede na notranjo opremo. Novi transparentni “Invisible Connection” kabel vam olajša upravljanje s kabli in odpravlja nered. Uporabniki lahko sedaj uporabljajo zgolj en optični kabel, ki združuje vse naprave. Vitki optični kabel poveže vsako napravo s televizorjem prek funkcije One Connect, zaradi česar lahko svoje naprave postavite dlje od sebe in pridobljeni prostor okrasite.

 

QLED TV, modeli serije Q7 in Q8, so v Sloveniji že v prodaji. Priporočena maloprodajna cena se giblje od 2.399 EUR do 7.399 EUR (odvisno od modela).

 

###

 

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

 

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a,

1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič, t.semic@samsung.com

ali Barbara Žejn, +386 (0)40 16 88 52, barbara.zejn@grayling.com

 

25. 4. 2017

Avtor

Administrator