Avtomobilizem

Nova Opel Ampera-e je izglasovana za ‘Najboljši produkt leta 2017’

  • Oplova prvakinja v dosegu na električni pogon je osvojila bleščeč naziv na podelitvi nagrad Plus X
  • Ampera-e vodilna tudi na področjih ‘Odlična kakovost’, ‘Dizajn’, ‘Funkcionalnost’ in ‘Ekologija’
  • Nova Opel Insignia blesti v kategorijah ‘Odlična kakovost’, ‘Dizajn’ in ‘Funkcionalnost’

 

Rüsselsheim. Oplovi produkti slovijo po zgledni kakovosti in inovacijah – to se je ponovno izkazalo na podelitvi letošnjih nagrad Plus X. V preteklosti je žirija podelitve nagrad za največje inovacije na področju tehnologij, športa in življenjskega sloga Opel večkrat razglasila za ‘Najbolj inovativno znamko’. Letos sta Opel Ampera-e in Opel Insignia Grand Sport zablesteli v soju žarometov kot revolucionarna nova modela. Oba avtomobila sta osvojila več nagrad: nova admiralska ladja Insignia Grand Sport je bila nagrajena v kategorijah ‘Odlična kakovost’, ‘Dizajn’ in ‘Funkcionalnost’, Ampera-a pa vodi pri ‘Odlični kakovosti’, ‘Dizajnu’, ‘Funkcionalnosti’ in v svoji najpomembnejši disciplini – ‘Ekologiji’. Mednarodno žirijo je revolucionarni električni avtomobil tako navdušil, da so ga razglasili za ‘Najboljši produkt leta 2017’.

 

“Samo produkti, ki s svojo inovativnostjo ustvarjajo trende, prejmejo pečat kakovosti nagrade Plus X. Zelo smo ponosni, da redno osvajamo nagrade z našimi modeli. To je obenem dokaz, da ustvarjamo avtomobilsko prihodnost, ki bo najbolj koristila našim strankam. Naša nova Opel Ampera-e je odličen primer,” je povedal Jürgen Keller, Oplov izvršni direktor za področje prodaje, trženja in storitev v Nemčiji.

 

Nova Opel Ampera-e si s številnimi odlikami zasluži naziv ‘Najboljši produkt leta 2017’. Navdušuje z izjemnim dosegom: z enim samim polnjenjem litij-ionske akumulatorske baterije s kapaciteto 60 kWh lahko po meritvah v skladu z novim evropskim voznim ciklom (NEDC) prevozi do 520 kilometrov – to je vsaj 30 odstotkov več od dosega najbližjega tekmeca, kar se jih v tem razredu trenutno vozi po cestah. Poleg tega se ta revolucionarni električni avto, ki ga poganja elektromotor s 150 kW/204 KM, uvršča v vrh segmenta tudi z zmogljivostjo, saj od 0 do 50 km/h v slogu športnega avta pospeši v samo 3,2 sekunde. 4,17 metra dolga Ampera-e preseneča z obilico prostora za do pet oseb in prostornino prtljažnika 381 litrov (do 1271 litrov s preklopljenimi zadnjimi sedeži) – to je več kot pri nekaterih avtomobilih kompaktnega segmenta.

 

Nova Opel Insignia Grand Sport je člane žirije podelitve nagrad Plus X prepričala s kombinacijo dinamične elegance, praktičnosti in odlične kakovosti. Novinka ne navduši le z osupljivimi zunanjimi potezami in izjemno prijetno notranjostjo – nudi tudi vrsto inteligentnih tehnologij. Paleta možnosti obsega vse od IntelliLux LED® matričnih žarometov in ultra-sodobnega štirikolesnega pogona z nadzorom vektorjev navora do vrhunskih asistenčnih sistemov in projekcijskega zaslona. Kot smo pri Oplih že navajeni, je Insignia opremljena s prvorazredno povezljivostjo in integracijo pametnega telefona, zdaj pa je na voljo tudi nova storitev sistema Opel OnStar, saj lahko osebni pomočnik za potnike v Insignii rezervira hotelsko sobo[1] in poišče parkirno mesto[2]. Novo Insignio odlikujejo izjemno dinamična in natančna vožnja, več prostora in vrhunska vrednost glede na ceno, zato je bolj kot kadarkoli doslej privlačna tudi za kupce, ki so sicer izbirali modele prestižnih znamk.

[1] Prek možnosti booking.com. Potrebna sta e-poštni naslov in kreditna kartica.

[2] Prek možnosti Parkopedia.

12. 5. 2017

Avtor

Administrator