Splošno

Novinarska konferenca danes ob 11.00: Potrošnikov ZOOM: Telekomunikacijske storitve v zadnjih nekaj letih med najbolj perečimi težavami potrošnikov

Se je tudi vam zgodilo, da pred podpisom pogodbe z operaterjem mobilne telefonije niste dobili niti Splošnih pogoje poslovanja in celotnega cenika,  da ste pogodbo podpisali na elektronski tablici brez možnosti konkretnega vpogleda v vsebino dokumenta …?

Med težavami, s katerimi se srečujejo slovenski potrošniki, so telekomunikacijske storitve v zadnjih nekaj letih med najbolj perečimi. Pri tem se pogosto izkaže, da potrošnikom niso znana niti nekatera najbolj pomembna določila iz splošnih pogojev poslovanja oziroma splošnega cenika.  Mednarodni institut za potrošniške raziskave je zato v okviru javne službe izvajanja primerjalnih ocenjevanj blaga in storitev izvedel ocenjevanje sklepanja naročniških pogodb pri slovenskih operaterjih mobilne telefonije, s ciljem preveriti in po potrebi izboljšati prakso na tem področju. Na ta način bi poskrbeli za ustrezno varstvo potrošnikov, hkrati pa tudi poskrbeli za večje zadovoljstvo in zmanjšanje števila pritožb, ki so posledica nerazumevanja pogodbenega odnosa.

Obisk poslovalnic slovenskih operaterjev mobilne telefonije je namreč razkril sporno prakso ponudnikov mobilne telefonije, saj potrošniki niso pravočasno in dovolj seznanjeni z vsebino dokumentov, ki jih podpisujejo, prav tako pa ne dobijo dovolj informacij o samem naročniškem razmerju.

Potrošnik mora vedeti, kaj podpisuje in to tudi razumeti. Katere informacije mora
potrošnik dobiti pred podpisom pogodbe z mobilnim operaterjem in kakšne pomanjkljivosti smo odkrili na terenu, vam bomo predstavili na
novinarski konferenci, 15. maja 2017, ob 11. uri, na Frankopanski 9.

 

Vaša sogovornika bosta:
Boštjan Okorn, strokovnjak za področje tehnologije

Matjaž Jakin, pravna pisarna


Vljudno vabljeni!

Za več informacij prosimo pokličite Jasmino Bevc Bahar na 01 474 06 08.

Jasmina Bevc Bahar
Vodja odnosov z mediji/ Head of PR
Zveza potrošnikov Slovenije
Frankopanska 5, 1000 Ljubljana

Tel: 01 474 06 08
Mobi: 041 387 769
Fax: 01 433 33 71

15. 5. 2017

Avtor

Administrator