Splošno

Še manj kot 100 dni do izida »svetovne knjige«

 

 

 

Brez čebel ne bo življenja

 

Žirovnica, maja 2017 – Vsaka tretja žlica hrane na tem svetu je odvisna od čebel, natančneje od opraševanja. Bolj ko so travniki onesnaženi ali pogosteje ko so  košeni, manj je čebel. Se sploh zavedamo, kaj to pomeni za našo prihodnost in za vse nas?

Trije avtorji, ki smo zasnovali knjigo Brez čebel ne bo življenja, se tega vsekakor zavedamo. Kot svoje osebno poslanstvo smo si zadali, da to pomembno sporočilo doseže čim večje število ljudi.

Tako na našo pobudo že nekaj mesecev nastaja knjiga, kakršne še ni bilo. V njej bomo s pomočjo več kot 60 najpomembnejših imen s področja čebelarstva iz 30-tih držav osvetlili obravnavano tematiko iz različnih vidikov. Naš namen je ustvariti svojevrsten spomenik čebelam in čebelarjenju, ki bo na strokoven, obenem pa na povsem poljuden način vsem generacijam približal dejstvo, zakaj so čebele tako izjemno pomembne za naš planet in kaj lahko naredimo, da jih ohranimo za naše zanamce. Poleg tega bo knjiga jasen odgovor, zakaj potrebujemo svetovni dan čebel, ki ga bomo prvič praznovali 20. maja prihodnje leto.

V knjigi se bomo sprehodili skozi zgodovino čebelarjenja do današnjih metod dela s čebelami. Bralci bodo lahko spoznali vlogo čebel pri opraševanju, v kmetijstvu in v globalni proizvodnji hrane ter kaj lahko vsak izmed nas sam naredi za obstoj in preživetje čebele. Poleg tega bo v knjigi opisano tudi, kako čebelarijo na drugih kontinentih in s kakšnimi izzivi se srečujejo. V knjigi bo svoje mesto našlo tudi slovensko čebelarstvo, vsi podatki pa bodo podkrepljeni s kakovostnimi fotografijami.

Knjiga bo izšla hkrati v slovenskem in angleškem jeziku, saj si bomo prizadevali, da bo ob izidu postala »svetovna knjiga« in da bo dostopna v čim večih delih sveta.

Kako bo knjiga videti, si lahko ogledate tukaj. (https://issuu.com/medium_zirovnica/docs/brez_cebel_ni_zivljenja )

 

Tehnični podatki knjige Brez čebel ne bo življenja

 

 

Naslov: Brez čebel ne bo življenja

Avtorji: dr. Peter Kozmus, Boštjan Noč, Karolina Vrtačnik in več kot 60 avtorjev iz več kot 30 držav

Založnik: Beebooks, d.o.o.

Jezik: slovenski (in posebej še angleška izdaja)

Vezava: trda

Tisk: barvni

Papir: visokokakovosten, premazni, 150 gr

Obseg: min. 250 strani

Format: 200 x 300 mm

Cena: 39,90 EUR

Cena v prednaročilu: 29,90 EUR

 

Naročila sprejemamo na nobeesnolife@gmail.com

 

 

Več informacij:

Boštjan Noč (041 860 625), dr. Peter Kozmus (041 352 997), Karolina Vrtačnik (040 45 98 45)

 

 

 

 

18. 5. 2017

Avtor

Administrator