Družabno, Splošno

Slovenski čebelarji praznovali 15. slovenski čebelarski praznik

Slovenski čebelarji smo letošnji 15. slovenski čebelarski praznik praznovali v Laškem. Bilo je veličastno. 

Praznik se je pričel v soboto ob 11:00 uri, ko je na oder v slavnostnem sprevodu zakorakalo preko 110 praporščakov s prapori čebelarskih društev iz cele Slovenije.

Praznika so se udeležili poleg vodstva Čebelarske zveze Slovenije in ostalih visokih gostov tudi: državna sekretarka Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Tanja Strniša in mag. Snežana Popovič, poslanca DZ RS g. Matjaž Han in ga. Janja Sluga, župan Občine Laško g. Franc Zdolšek, župan Občine Žirovnica g. Leopold Pogačar in podžupan g. Sebastijan Zupan, župan Občine Radeče g. Tomaž Režun.

Letos so se čebelarskega praznika udeležili tudi veleposlaniki Romunije, Švice in prva sekretarka Slovaškega veleposlaništva ga. Denisa Medvedova.

 

Slovenski čebelarski praznik praznujemo slovenski čebelarji na soboto, ki je najbližja 20. maju, rojstnemu dnevu Antona Janše, ki je poznan kot začetnik modernega čebelarstva in eden takratnih najboljših poznavalcev čebel. Bil je prvi učitelj modernega čebelarstva na svetu, saj ga je že cesarica Marija Terezija imenovala za stalnega učitelja čebelarstva na novi čebelarski šoli na Dunaju. Letos je bil praznik organiziran v sodelovanju s čebelarskim društvom Laško in TIC Laško in je potekal v znamenju predstavitve in promocije evropskih shem kakovosti medu

 

Več v foto utrinkih v priponki.

 

Lep pozdrav,

 

Čebelarska zveza Slovenije

Brdo pri Lukovici 8

1225 Lukovica

Tel.: 01 / 729 61 00

Faks: 01 / 729 61 32

marko.borko@czs.si

www.czs.si

23. 5. 2017

Avtor

Uredništvo