Splošno

Poletje trka na vrata

Si ena tistih, ki zmeraj čaka na zadnji trenutek? Poletje se neusmiljeno približuje, zato je skrajni čas, da učvrstiš svoje telo in se prebudiš iz zimske zaležanosti. A to ne pomeni hitrega, neusmiljenega hujšanja, temveč aktivno vadbo za učvrstitev mišic, prilagoditev prehrane in skrb za lep izgled. Da boš to poletje naravnost zasijala v najljubši oblekici in novih kopalkah.

 

Telesna vadba je nujna za oblikovanje želene postave. Začni počasi, poslušaj svoje telo in ne pretiravaj, nato pa postopoma dodajaj težavnost. V nadaljevanju ti ponujamo nekaj vaj za oblikovanje ključnih delov tvojega telesa.

  • Počepni, skoči in naredi izpadni korak: Če želiš učvrstiti noge in zadnjico je to prava vaja zate. V kolenih se spusti v počep in uravnoteži svoje telo z iztegom rok predse. Nato se odrini od tal in v zraku dvigni roke kvišku. Ob doskoku se vzravnaj, roke oprimi v boke in stopi z eno nogo naprej, v izpadni korak. Vrni se v začetni položaj. Vajo ponovi vsaj 10 krat, pri vsaki ponovitvi zamenjaj nogo v izpadnem koraku. Sčasoma jo oteži z vedno nižjim počepom in večjim številom ponovitev.
  • Trebušnjaki: Čvrst trebuh je zagotovo nekaj, kar si želi vsaka ženska. Ena boljših vaj, da ga okrepiš, je izvajanje trebušnjakov. Ulezi se na hrbet, noge nekoliko pokrči, da bodo stopala ravno na tleh, dlani položi na zatilje in trup dviguj tako, da samo glava, ramena in lopatice zapustijo tla. Veš čas glej v strop. Vajo ponovi vsaj 10 krat v treh do štirih serijah.
  • Dvigovanje uteži: Ob čvrstih nogah in trebuhu boš želela tudi lepo oblikovana ramena in roke. Uporabi uteži, če jih nimaš, pa preprosto uporabi primeren predmet, na primer plastenko vode. Začni z 0,5 kg teže. V vzravnanem, sedečem položaju uteži dviguj z iztegnjenima rokama navzven. V vodoravnem položaju roki v komolcih pokrči in uteži približaj glavi, nato roki dvigni navpično nad glavo. Vajo zaključi v obratni smeti do začetnega položaja. Ponovi jo 10 krat, ko se ti bo zdela prelahka, pa uporabi težje uteži.

Če želiš oblikovano telo je prav, da se takoj lotiš vadbe. Vendar samo vaje, brez pravilne prehrane, ne bodo imele takšnega učinka, kot boš pričakovala. Učvrščeno telo je namreč posledica pravilnega izvajanja vaj in zdravih prehranjevalnih navad.

  • Tvoj jedilnik naj bo raznolik. Vsebuje naj veliko zdrave sezonske hrane, beljakovin, vlaknin in mineralov.
  • Zmanjšaj vnos ogljikovih hidratov, kot so testenine, kruh, rogljički in čokolada. Verjetno se jim boš s težavo odpovedala, a drugače ne gre, če se želih znebiti odvečnih maščobnih oblog.
  • Pomembno je, da popiješ zadostno količino vode. Bodi pozorna, da je ob višjih temperaturah popiješ dvojno količino, ob vadbi pa običajno količino popite vode potroji.

 

Z nekaj truda boš izoblikovala svoje telo v postavo, kot si jo želiš. Na koncu seveda ne pozabi tudi na lep izgled. Uporabljal oblačila, ki dihajo, z ličili in parfumi ne pretiravaj, predvsem pa neguj svojo kožo, zlasti ob povečani telesni vadbi in višjih temperaturah. Osveži jo z nežnimi geli za tuširanje blagovne znamke CD. Ti jo bodo primerno navlažili, odišavili z naravnimi vonji pomaranče, granatnega jabolka, lokvanja ali limone in jo revitalizirali s potrebnimi hranili, brez oporečnih sestavin, prijaznimi tudi do najbolj občutljive kože.

 

Za dodatne informacije smo vam na voljo.

Z lepimi pozdravi,

Aleš Miklaužič
SPEM Komunikacije za CD
M: 041 216 636

25. 5. 2017

Avtor

Uredništvo