Družabno, Splošno

31. maja se zaključuje prvo predprodajno obdobje ugodnega nakupa vstopnic za festival Pivo in cvetje Laško

 

Odzivi zvestih ljubiteljev dobre glasbe so odlični

Laško, Ljubljana, 29. maj – Letošnji festival Pivo in cvetje Laško, največji glasbeni in turistični dogodek v Sloveniji, ki bo od četrtka, 13., do nedelje, 16. julija, že ima prve obiskovalce. To so kupci vstopnic v prvem predpodajnem obdobju, številni ljubitelji dobre glasbe, ki jih festival navdušuje s svojo značilno in izjemno široko paleto žanrov. V sredo, 31. maja, se zaključuje prvo predprodajno obdobje, v katerem obiskovalci lahko vstopnice kupijo s kar 30-odstotnim popustom. Že triinpetdeseti festival bo tudi letos nedvomno vrhunec glasbenega poletja.

Kljub vstopnini, ki znaša 15 evrov na dan, brez upoštevanja različnih možnih popustov, ostaja festival cenovno najdostopnejši glasbeni dogodek v Sloveniji. Temu so pritrdili kupci vstopnic prvega predprodajnega obdobja, ki se sicer zaključuje v sredo, 31. maja. Prav tako veljajo popusti za večje skupine, tk. im. “6pack”, plačaš 5, dobiš 6, ter družinska ugodnost za obisk otrok oz. mladostnikov do 16. leta v spremstvu odraslega, pri kateri vstopnico plača le odrasla oseba.

Še je torej čas, za nakup vstopnic po ceni 10 evrov na dan, ali več kot 30% ugodneje, obiskovalci pa si za to ceno lahko ogledajo tudi do 15 koncertov na dan.

Junijske predprodajne ugodnosti prinašajo 20-odstotni popust na ceno vstopnic. Tudi sicer organizatorji vabijo vse ljubitelje festivala, da si pravočasno zagotovijo vstopnice in se tako izognejo gneči na festivalskih blagajnah. Vstopnice si obiskovalci zagotovijo na spletni strani festivala www.pivoincvetje.si ali v prodajni mreži Moje karte, tako npr. tudi na črpalkah Petrola in OMV.

In spomnimo še: festival ostaja žanrsko najbolj pester med vsemi slovenskimi festivali, saj ponuja mnoge glasbene zvrsti, od popa do rocka, latino ritmov, muzikala in elektronske plesne glasbe, do narodnozabavne ter letos prvič tudi klezmerja. Letošnji festival ima zanimivo in svežo slovensko – mednarodno dimenzijo. Med letošnjimi vrhunci bodo nedvomno nastopi skupin Ugly Kid Joe, Level 42, Airbourne ter Dan D, Šank Rock in Big Foot Mama, če naštejemo le nekaj izmed preko 60 vrhunskih glasbenih dogodkov. Ne gre pozabiti tudi na nastope pihalnih skupin in izjemno bogatega etnografskega ter kulturnega programa. Vizualni vrhunec festivalskega dogajanja ostaja veličastna interaktivna Vodna simfonija in ognjena predstava, edinstven spektakel, ki ima letos zgodovinsko tematiko od Keltov in Rimljanov naprej. Prav zaradi njene izjemnosti jo bodo gostje deležni v petek in v soboto ob 22h.

Cena parkiranja znaša simbolne 3 evre na dan za vozilo, cena kampiranja pa 10 evrov na osebo, ne glede na čas kampiranja.

Ob tem velja posebno opozorilo mladostnikom in spodbuda organizatorja o odgovornem uživanju alkoholnih pijač. V dogovoru z občino Laško in ponudniki gostinskih storitev bo dosledno spoštovana zakonodaja o prepovedi točenja in strežbe alkoholnih pijač mladoletnim osebam. Kot odgovorno podjetje si v PLU prizadevajo zmanjšati število opitih mladostnikov na prireditvi, tako bo tudi prepovedan vnos alkoholnih pijač na festivalsko območje.

Tradicionalni partner festivala Pivo in cvetje Laško ostajajo Slovenske železnice in organizatorji že danes vabijo obiskovalce, da se v čim večjem številu na festival pripeljejo z vlakom.

Novinarske akreditacije uredite na povezavi.

Več informacij:

Darinka Pavlič Kamien

odnosi z javnostmi festivala Pivo in cvetje Laško

+386 41 769 360

pr@ovum.si

29. 5. 2017

Avtor

Administrator