Gospodarstvo

Najpomembnejši strokovni dogodek slovenske industrije – Izziv 4. industrijske revolucije ni tehnologija,  temveč talenti. Kdo je odgovoren za njihov razvoj?

 

V Portorožu bo prihodnji teden, v ponedeljek in torek, 5. in 6. junija 2017, 9. industrijski forum IRT. Najpomembnejši strokovni dogodek slovenske industrije v dveh dneh prinaša 67 strokovnih prispevkov vabljenih in prijavljenih avtorjev, ki bodo predstavili zadnje dosežke domače in tuje industrije. Tradicionalna okrogla miza prvi dan foruma bo letos v znamenju razprave o mladih. Kaj je potrebno, da pri njih zbujamo optimizem in jih odstiramo priložnosti rasti in razvoja? Zakaj je pomembno, da smo aktivni vsi, ne le ena stroka. Dogajanje bo zaokrožila strokovna razstava skoraj 50 razstavljavcev. Na dvodnevnem strokovnem druženju pričakujejo več kot 500 udeležencev iz Slovenije in tujine.

 

Izziv 4. industrijske revolucije ni tehnologija, temveč talenti. Kdo je odgovoren za njihov razvoj?

Eden od vrhuncev industrijskega foruma bo okrogla miza prvi dan (v ponedeljek, 5. junija, ob 12.15), kjer bo govora o izzivih 4. industrijske revolucije. Izziv ni tehnologija, temveč talenti. Kdo je odgovoren za njihov razvoj? V ospredju bo torej razprava o mladih. Kaj je potrebno, da pri njih zbujamo optimizem in jih odstiramo priložnosti rasti in razvoja? Zakaj je pomembno, da smo aktivni vsi, ne le ena stroka. Postavljamo zgled mladim. Za odgovore in mnenja o tem bo moderatorka Vida Petrovčič vprašala priznanje strokovnjake. Na okrogli mizi bodo sodelovali Edita Krajnović, Mediade d.o.o., Lovro Peterlin, Linea Directa d.o.o., predsednik Sekcije mladih Združenja Manager, Urška Jež, ABC pospeševalnik Ljubljana, Gorazd Lampič, Elaphe d.o.o., Mladi manager 2016, Bojana Korošec, Špica d.o.o., Urška Stanovnik, Optiweb d.o.o..

 

67 izbranih strokovnih prispevkov v dveh dneh

Prvi dan foruma popoldne in ves drugi dan bo mogoče prisluhniti predstavitvam 67 strokovnih prispevkov, ki bodo predstavili stanje in razvojne dosežke v industriji in znanstveno-razvojnem okolju. Organizator foruma se je odzval na pobudo Inovacijsko-razvojnega inštituta Univerze v Ljubljani in letos v program uvrstil nov sklop kompoziti in lahke konstrukcije z 10 predstavitvami s tega področja. Predstavila se bodo podjetja z dvema, tremi ali tudi več kot 50 zaposlenimi, ki delujejo na področju aeronavtike, motošporta, navtike, gradbeništva, športa … Natančen program industrijskega foruma je dosegljiv na uradni spletni strani dogodka (www.forum-irt.si).

 

Dogajanje na forumu zaokrožuje strokovna razstava

Celotno dogajanje na forumu, katerega glavni pokrovitelj je švicarska korporacija ABB, vodilni svetovni proizvajalec robotov in robotskih rešitev, bo dopolnila še strokovna razstava. Svojo ponudbo bo predstavilo več kot 50 razstavljavcev iz Slovenije in tujine. Nekateri med njimi pripravljajo še posebne strokovne in tehniško-poslovne predstavitve v konferenčnem delu foruma. V ospredju bo navidezna in razširjena resničnost. Praktična demonstracija bo dokazovala možnosti celovite izdelave modelov v navideznem svetu in njihovega preverjanja ter interaktivnega sodelovanja inženirjev.

 

O Industrijskem forumu IRT (Inovacije, razvoj, tehnologije) 2017

Dogodek je namenjen industriji v širšem smislu, tako da na njem odgovore na svoja vprašanja in možnosti novega sodelovanja, mreženja in novih priložnosti lahko najdejo predstavniki številnih industrij.

 

Forum je razdeljen na več tematik in zajema vsa področja, ki jih s svojimi vsebinami pokriva tudi revija IRT3000: inoviranje, razvoj, izdelovalne tehnologije, orodjarstvo in strojegradnja, toplotna obdelava in spajanje, napredni materiali, umetne mase in njihova predelava, organiziranje in vodenje proizvodnje, menedžment kakovosti, avtomatizacija, robotizacija in informatizacija. Na forumu imajo svoje mesto še mehatronika, proizvodna logistika, informacijske in napredne tehnologije ter ponudba znanja.

 

Med udeleženci industrijskega foruma so inženirji in tehniki, vodje in drugi menedžerji v proizvodnih in storitvenih podjetjih, raziskovalci v industriji, akademiki, študenti, priznani strokovnjaki iz tujine ter predstavniki državnih institucij in nacionalnih zbornic.

 

Dodatne informacije:

Nataša Vodušek Fras, M: 041 387 297, E: natasa.vodusek@forum-irt.si, www: www.forum-irt.si

29. 5. 2017

Avtor

Administrator