Moda

5. obletnica modne znamke MK exclusive

Mlada modna oblikovalca, Marjan Krnjić in Jožef Sraka sta ta konec tedna na svoji modni reviji v Mariboru predstavila novo kolekcijo modnih oblačil MK exclusive ter moških modnih metuljčkov Mr. Joseph. Dogodek je bil namenjen tudi praznovanju 5. obletnice blagovne znamke MK exclusive.

Dvojica, ki osvaja Londonske modne ulice, je sredi lanskega oktobra sedla na letalo proti Londonu in začela znova. Ker sta bila Marjan (oblikovalec, znan po modnih šovih znamke MK exclusive) in Jožef (maneken, zaščitni obraz lastne znamke moških modnih metuljčkov Mr. Joseph) prepričana, da doma ni več prostora za njuno ustvarjanje, sta na muho vzela britansko prestolnico. Oborožena s strastjo do mode sta šla novi izkušnji naproti. Za začetek sta iz kraljičinega mesta lansirala prvi slovenski modni resničnostni šov na portalu YouTube, “London Overdose”, to soboto pa sta v Mariboru, v Lounge baru Niagara, predstavila vse tisto, česar sta se domislila v Londonu in ravno naminuli sobotni večer je izšla tudi zadnja, osma epizoda London Overdose. Vse epizode so prevedene v angleščino, doslej si jih je ogledalo preko 400.000 ljudi. Osma epizoda pa ima že do sedaj več kot 11.000 ogledov.

Marjan in Jožef sta v Londonu slabo leto: “Če sem se v Londonu kdaj vprašal, ali se je splačalo, lahko rečem, da se zagotovo je. Ni lahko. Ampak tega nisva niti pričakovala,”pravi Marjan.Spoznala sta celo Donatello Versace, sta njena velika oboževalca, sicer pa stazelo vesela tudi domače podpore. V Londonu ju je že obiskala Alja Viryent – oblikovalka čevljev, ki je v britanski prestolnici iskala ideje za svojo tovarno v Tržiču in pevka Nina Maurovič, ki je kreiranje obleke za nastop na Dnevih slovenske zabavne glasbe zaupala ravno njima.

Marjan in Jožef sta v Mariboru svojim prijateljem in modnim navdušencem pokazala, kaj je novega v “njunih omarah”. Predstavila sta novo kolekcijo MK exclusive in kolekcijo metuljčkov Mr. Joseph bow Tie s Swarovski kristali. Po modni pisti so se v novi kolekciji MK exclusive sprehodile: Sabina Remar, Zlata Okugić, Katarina Jurkovič, aktualna Miss Slovenije Maja Taradi … v manekenski vlogi smo videli seveda tudi Jožefa. Kolekcijo sta idejno zasnovala v Londonu, mnogo detajlov sta sešila sama, produkcijo pa sta zaupala slovenskim prijateljem. Na dogodku sta kreacije predstavila tudi Joel Loyo in Jasmina Gregurič, za čevlje je poskrbela Ingrid Logar. Joel prihaja iz Mehike in že nekaj let živi ter dela v Sloveniji. Je nekdanji oblikovalec Mehiške Televise in stilist nekdaj popularne skupine Rebelde. Jasmina pa je najbolj prepoznavna po svojih letnih kolekcijah, ki jih izdaja ob izborih za Mistra Slovenije.

Yuri Bradač, Jožef Sraka, Damjan Murko, Joel Loyo, Nina Maurovič, Meri Verbnjak, Tia Paynich

Na modnem večeru so se med povabljenci znašli tudi: oblikovalka Tia Paynich, Damjan Murko, nogometaši NK Maribor, Domen Kumer, Damiano Roi, Meri Verbnjak, Yuri Bradač in mnogi drugi.

Modna znamka MK exclusive bo imela svoj prvi šov tudi v Londonu 19. septembra 2017. Do takrat pa mlada oblikovalca vse modne navdušence prijazno vabita, da ju podprejona spletni platformi www.adrifund.com.

Fotografije visoke resolucije (klik) Foto: Jure Veber in Luka Rebol

 

KATJA MLAKAR

M:+386 41 325 440
E:katja.mlakar@avi.si

DOMEN MAVRIČ

M:+386 41 875 160
E:domen.mavric@avi.si

30. 5. 2017

Avtor

Administrator