Kultura

VABIMO: 9. številka Zina Pizda! in okrogla miza o sindikalnem boju

  1. številka Zina Pizda! in okrogla miza o sindikalnem boju

 

Kolektiv Pizda! te v petek, 2. 6. 2017, ob 20.00 vabi v prostore INFOPEKE na dogodek ob izidu 9. številke Zina Pizda!, ki ga bo tokrat pospremil pogovor o pomembnosti sindikatov in sindikalnih bojev, vse večjemu pritisku na sindikate in sindikalistke_i pri nas ter o tem, kako ponovno obuditi radikalno sindikalno gibanje.

 

Na okrogli mizi bodo sodelovale_i sindikalistke_i in aktivistke_i: Karina Ditz, sekretarka Sindikata poklicnih voznikov, Marija Javornik Krečič, predsednica Visokošolskega sindikata Slovenije na Univerzi v Mariboru, Anita Tolić, aktivistka pri Centru za družbeno raziskovanje (CEDRA) in Želimir Stanić, aktivist iz Sindikata Mladi plus.

 

V Kolektivu Pizda! opažamo, da se stopnjuje pritisk na sindikate in sindikalne zastopnice_ke. Ta pojav je bil doslej v Sloveniji precej neznan, ampak tudi na tem področju standardi padajo na nivo preostalega sveta. V številnih azijskih in latinskoameriških državah je vsako leto ubitih večje število sindikalnih zastopnic_kov in aktivistk_ov. Sindikalne pravice se močno kršijo in represija nad sindikati in sindikalistkami_i se stopnjuje – vse bolj tudi pri nas. V zadnjem času so sindikalne_i zastopnice_ki izpostavljene_i močnim političnim in medijskim pritiskom ter napadom, ker opravljajo svoje delo.

Priča smo vse večjemu zaostrovanju razrednih bojev na delovnih mestih. Le z izobraževanjem, solidarnostjo in konkretnimi dejanji bomo obranile_i in zagotovile_i dostojno delo za vse!

***********
Pekarna Magdalenske mreže Maribor
Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA
Youth informative Counseling Center INFOPEKA
Ob železnici 8, 2000 MARIBOR – SLOVENIJA
tel.:     + 386 2 300 68 50
gsm:   + 386 41 481 246
e-mail: infopeka@infopeka.org
http://www.infopeka.org, www.pekarna.org

FB: Pekarna Magdalenske Mreže

***********
Dejavnost zavoda podpirajo Mestna občina Maribor, Urad RS za mladino pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kulturo, Slovenski filmski center, Zavod RS za zaposlovanje, MOVIT NA MLADINA, Evropska unija, Generalni direktorat za izobraževanje in kulturo.

31. 5. 2017

Avtor

Administrator