Splošno

V nedeljo, 11. junija, se v Kobilarno Lipica vrača priljubljena akcija barvanja značilnih lipiških belih ograj

V NEDELJO SKUPAJ BARVAMO LIPIŠKE OGRAJE

Za prijatelje Lipice in lipicancev so že pripravljeni čopiči, bela barva, povabilo na kraško mineštro in privlačen spremljevalni program

 

Pomlad je čas čiščenja, urejanja okolice in tudi barvanja ograj. Kobilarna Lipica ima več kot 12 kilometrov značilnih belih ograj, ki jih lipiški mojstri redno vzdržujejo, da skrbno varuje več kot 300 belih lipicancev. V nedeljo, 11. junija, ob 11. uri, se jim lahko pridružijo vsi, ki si želijo za en dan postati del velike lipiške družine in pravi mojstri za zaščito lesa.

Vsi, ki bodo vihteli čopiče, bodo nagrajeni s krožnikom kraške mineštre, čopičem za spomin in velikim popustom za ogled najlepših lipicancev. Predvsem pa bodo lahko uživali na prijetnem druženju z glasbo v živo, pestrim spremljevalnim programom in dobrotami na žaru v neokrnjeni lipiški naravi.

S pobarvanim delom ograje bodo udeleženci omogočili, da bo Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg 2017, ki bo septembra potekalo v Lipici, še lepše in veličastnejše.

Da bo nova bela barva lipiških ograj lahko kljubovala soncu, vetru, dežju in mrazu, bo pripomoglo podjetje JUB d.o.o., ki bo za akcijo prispevala belo barvo. Strokovnjaki iz podjetja bodo udeležencem akcije razkrili tudi nekaj trikov barvanja, čopiče pa bo prispevalo podjetje Žima d.d.

Dan bo potekal v znamenju privlačnega spremljevalnega dogajanja. Ustvarjanju s čopiči bosta sledila piknik in sproščeno druženje na zelenih travnikih, na katerem ne bo manjkalo mamljive kulinarične ponudbe in sladkih presenečenj. Najmlajši bodo lahko ustvarjali na kreativnih delavnicah, skupaj s starši si bodo lahko ogledali cirkuško predstavo. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji žlahtne kapljice, ki se bodo lahko udeležili degustacije kraških vin. Celotno dogajanje bo popestrila izbrana glasba.

Vsem sodelujočim bo na ta dan na voljo tudi posebno ugodna ponudba vstopnic za obisk Kobilarne Lipica ter za ogled najlepših lipicancev na predstavi Lipiške šole klasičnega jahanja ob 15. uri.

Ker lipiške pašnike obdaja več kot 12 kilometrov ograj, se bo akcija nadaljevala tudi prihodnje leto.

 

Več informacij: http://www.lipica.org/si/dogodki/2017/06/11/249-Barvamo-lipiske-ograje

 

KOLEDAR DOGODKOV V KOBILARNI LIPICA V LETU 2017:

  1. 6. 2017: Poletna muzejska noč
  2. 8. 2017: Praznična predstava Lipiške šole klasičnega jahanja
  3. 9. 2017: Dan Kobilarne Lipica

20.-24. 9. 2017: Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg

  1. 9.-1. 10. 2017: Zrejni pregledi ZRLS in skupščina LIF

7.-8. 10. 2017: Mednarodni razstavi psov CACIB LIPICA 1 & 2

  1. 12. 2017: Ta veseli dan kulture
5. 6. 2017

Avtor

Administrator