Splošno

POLETJE ODPRTIH KLETI, vinsko obarvana turistična ponudba na Krasu


Spoznati vinarja v okolju, ki ga navdihuje in se odraža v njegovem vinu, predstavlja drugačno priložnost za odkrivanje in doživljanje regije. Izbrani kraški vinarji, vinogradniki in turistične kmetije odpirajo svoje vinske kleti, da vam predstavijo svojo zgodbo o življenju in dediščini Krasa.
TIC Sežana in Javni zavod Komenski Kras sta skupaj z vinarji pripravila novo turistično ponudbo, »Poletje odprtih kleti«. Z njo želimo obogatiti ponudbo Kraške vinske ceste ter tako omogočiti turistom in ostalim obiskovalcem, da spoznajo vinarje, njihovo ljubezen do gojenja vinske trte in samo proizvodnjo odličnih vin.
Skupno bo kar 19 kraških kleti to poletje poskrbelo, da na Krasu ne bo težav s ponudbo degustacij vin. Od te sobote, 10. junija pa vse do konca avgusta, bodo med 14.00 in 20.00 uro, vsak ponedeljek, sredo, pretek, soboto in nedeljo odprti vinski hrami po vnaprej določen razporedu, ki je objavljen na spletni strani www.visitkras.info. Izdelana pa je tudi žepna zgibanka z zemljevidom, urnikom, seznamom vinskih kleti in cenami degustacij, ki je turistom na razpolago na glavnih turističnih točkah Krasa, in pa seveda pri ponudnikih nastanitvenih kapacitet. Skupaj z vinarji smo določili dva tipa degustacij; veliko in majhno. Velika degustacija vključuje 5 vzorcev vin s prigrizkom, manjša pa 2 vzorca s prigrizkom, cena slednje je 5,00 EUR, medtem ko je cena večje 10,00 EUR.
Dogodek tako ponuja možnost obiskovalcem in turistom Krasa, da brez težav obiščejo vinske kleti in spoznavajo kraško vinsko kapljico. Domačije z odprto kletjo bodo označene z bršljanovo vejico in napisom Odprte kleti.
Vabljeni na degustacijo k izbranim vinarjem na Kraško vinsko cesto!
www.visitkras.info
TIC Sežana
Partizanska 4, 6210 Se ana
T: +386 5 7310 128
E: tic.sezana@visitkras.info
W: www.visitkras.info
TIC Dutovlje
Dutovlje 65, 6221 Dutovlje
T: +386 5 7641 549
E: tic.dutovlje@visitkras.info
W: www.visitkras.info
TIC Štanjel
Štanjel 1A, 6222 Štanjel
T: +386 5 7690 056
E: tic@stanjel.eu
W: www.stanjel.eu

12. 6. 2017

Avtor

Administrator