Gospodarstvo

Jutri pričetek kolesarske dirke Po Sloveniji prvič s prenosom na TV mreži Eurosport

Ljubljana, 14. junij 2017 – Jutri (15. junija) se prične letošnja, že štiriindvajseta mednarodna kolesarska dirka Po Sloveniji, ki bo v prihodnjih štirih dneh športno, turistično, poslovno in letos prvič tudi pod trajnostno obarvanim sloganom “Fight for green” oz. “Borite se za zeleno”, našo državo zaobjela skozi štiri kolesarske etape. Letošnja dirka Po Sloveniji prinaša še eno novost – prvič bo dirko neposredno prenašala najbolj gledana globalna športna televizijska mreža Eurosport z dosegom kar 243 milijona gledalcev po vsem svetu. Neposredni prenos dirke ter dodatno intenzivno oglaševanje Slovenije in destinacij, po katerih dirka poteka, je tako hkrati odlična priložnost, da Slovenijo predstavimo ljubiteljem aktivnega oddiha v deželi petzvezdičnih doživetij in neokrnjene narave.

Slovenska turistična organizacija (STO) je v partnerskem sodelovanju z ostalimi partnerji kolesarske dirke Po Sloveniji, med njimi kar 8-imi slovenskimi turističnimi destinacijami, javno agencijo SPIRIT Slovenija, kolesarskim klubom Adria Mobil in družbo Adria Mobil pristopila k projektu prenosa dirke in intenzivnega oglaševanja Slovenije in destinacij, po katerih dirka poteka. Kolesarsko dirko Po Sloveniji bo z letošnjim letom z neposrednim prenosom na globalno TV-mrežo Eurosport tako lahko spremljalo kar 243 milijonov gledalcev v kar 99-ih državah v Evropi, Aziji, Afriki ter na Srednjem vzhodu, med njimiveč kot 113 milijonov tistih, ki jih kolesarski šport še posebej zanima. Prenos dirke na to nadnacionalno televizijsko mrežo je tako izjemnega pomena zapozicioniranje naše dežele kot odlične destinacije za športni turizem, priprave športnikov in organizacijo mednarodnih športnih dogodkov.

Podrobnejše informacije ter izjavi državne sekretarke na MGRT, Eve Štravs Podlogar in direktorice STO, mag. Maje Pak, na voljo TUKAJ.

mag. Livija Kovač KostantinovićVodja korporativnega PR

Dimičeva ulica 13

SI-1000 Ljubljana, SlovenijaT:+386 (0)1 589 85 65

E:livija.kovac@slovenia.info

W:www.slovenia.info

14. 6. 2017

Avtor

Administrator