Splošno, Šport

Od vzhoda do vzhoda letos osvaja Štajerce in Mariborsko Pohorje, 21. junija ob 5. uri zjutraj

 

14.6.2017, Maribor; Projekt Od vzhoda do vzhoda je lansko leto privabil med osem in deset tisoč pohodnikov čez ves dan na Šmarno goro v Ljubljani. Letos bo na najdaljši dan v letu k vsakodnevnemu aktivnemu gibanju in s tem večjemu zadovoljstvu v osebnem življenju pozival štajersko regijo. V sredo, 21. junija, ob 5. uri zjutraj se nam pridružite na vrhu Pohorja pred hotelom Bellevue, na rekreativno-družabnem dogodku: OD VZHODA DO VZHODA na Mariborskem Pohorju.

 

V sredo, 21. junija, bo sonce na Mariborskem Pohorju vzšlo točno ob 5. uri. Štajerci se bodo lahko do prizorišča dogodka, ki bo pred Hotelom Bellevue, začeli vzpenjati ob 3.30 uri po Čopovi poti, ki se začne pri mariborski vzpenjači, nadaljuje do Trikotne jase in z lahkim vzponom zaključi pri Hotelu Bellevue. Tisti, ki se bodo pohodu v hrib odpovedali, bodo lahko izkoristili Pohorsko vzpenjačo, ki bo začela delovati ob 4. uri zjutraj. Prvih 200 obiskovalcev bo prepeljala brezplačno. Dogodek bo imel poseben čar. Ob sončnem vzhodu na vrhu pričakujemo stotine jutranjikov, ki jih bosta ob vzhajanju sonca pozdravila Alfi Nipič in Orkestrom slovenske policije. 

 

Jutranje vstajanje in doživetje bodo s pohorskim prigrizkom in toplim čajem obogatili v družbi Terme Maribor, ki s tovrstnim spodbujanjem in poudarjanjem družbeno odgovornih akcij vse bolj stremijo k oživitvi in obogatitvi Mariborskega Pohorja. S projektom Od vzhoda do vzhoda uradno odpirajo letošnjo poletno sezono. Z ekipo znanih slovenskih športnikov, ki domujejo v Mariboru, bo vrh Pohorja v popoldanskem času (najverjetneje med 15. in 17. uro) obiskal  tudi župan Maribora, dr. Andrej Fištravec, ki bo izrazil podporo vsem, ki se bodo na ta dan vzpenjali na Pohorje. Dogodek bo namreč trajal 24 ur, do vzhoda sonca naslednji dan. Ekipa štajerskih zanesenjakov bo prehodila dobrih 70 km poti na Mariborskem Pohorju po vnaprej določeni časovnici, ki jo najdete v drugi priponki. Z njo nagovarjamo pohodnike, da se  projektu pridružijo kadarkoli želijo, tudi večkrat, če jim čas tako dopušča.

 

Pobudnica projekta, ki je lani skupaj s številnimi znanimi osebnostmi in uveljavljenimi športniki na sončni vzhod na Šmarno goro privabila tisoč ljudi, čez dan pa jih je prišlo med 8 in 10 tisoč, Betka Šuhel Mikolič, si poleg lepega vremena obeta:

»Najbolj se Štajercev veselim ob prvem vzhodu. Ne glede na to, kako se nam bo dan odvijal v nadaljevanju, želim, da ga začnemo odlično. Gibanje, sploh hoja v hrib, spodbuja delovanje hormonov sreče. Vsak od nas bo 21. junija ambasador zadovoljnega življenja. Vsak od nas bo košček mozaika zgodbe, ki širi pozitivno naravnanost do sebe in sveta, v katerem živi. V poseben izziv mi je Štajerce nagovoriti prav zjutraj, saj vrh Pohorja v tem času čez leto popolnoma sameva.«

 

Udeležencem, ki se bodo odločili, da na ta dan vsaj enkrat osvojijo vrh Pohorja, se na dogodek Od vzhoda do vzhoda ni potrebno prijaviti, z njim ne vzpodbujamo tekmovanja  in je namenjen vsem, ki jim je zadovoljstvo v življenju na prvem mestu. Svoj interes za udeležbo lahko zainteresirani izkažejo s prijavo na dogodek, ki ga najdejo na Facebook strani: Od vzhoda do vzhoda. Po poteh, na katerih se bomo srečevali, bodo imeli glavno besedo objemi in prijazni klepeti. Želimo, da v tem dnevu temeljito spoznamo, kako pomembno je, da si vzamemo čas zase, za naše osebno zadovoljstvo in zdravo gibanje. Do večera  bo na vrhu potekalo pestro dogajanje; z raznolikimi aktivnostmi bomo predstavili lepote in možnosti, ki jih nudi doživetje mariborskega bisera.

 

Od vzhoda do vzhoda na mariborskem Pohorju poteka v organizaciji Agencije Novelus. K projektu pa so pristopili tudi številni podporniki. Med prvimi Terme Maribor, ki želijo prav s tovrstnimi akcijami predstaviti priložnosti, ki jih odkrivajo lepote Pohorja, in privabiti ljudi, da aktivno obiščejo Pohorje čim bolj pogosto. Projekt je podprla tudi Mestna občina Maribor in Zavod za turizem Maribor. Medijski pokrovitelj pa je najbolj poslušana radijska postaja v regiji, Radio City.

 

Projekt Od vzhoda do vzhoda bo zaokrožen z uradnim odprtjem vrat hotela Bellevue na Pohorju v poletnih mesecih, kjer bomo pod pokroviteljstvom Term Maribor pozornost namenili tudi raznoliki kulinarični in drugi ponudbi, ki jo predstavlja pohorski turizem za to poletje.

 

Podpornikom projekta Od vzhoda do vzhoda so se pridružili tudi: P&S Group, ki zaradi družinske povezanosti z Betko ni imel druge izbire, Energija plus z njihovo nepogrešljivo energijo za življenje, Lekarne Maribor, Suunto, športna trgovina Itak Šport  z blagovno znamko Salming, MOL, Matias2 Sport in številni drugi.

 

 

Upamo, da se 21.6., ob 5.00 vidimo.

Srečanje z novinarji bomo organizirali tudi v popoldanskem času (predvidoma med 15. in 17. uro), ko pred Bellevue-jem pričakujemo župana Maribora, dr. Andreja Fištravca, znane športnike in morda še kogaJ

 

Še neizbežen stavek, za katerega upamo, da se ne bo zgodil: V primeru hudega dežja dogodek odpade.

 

Lepo vas pozdravljam,

Betka

 

Podrobnosti o dogodku:

Katja Grabrovec, 041 829 180; katja@novelus.si

Betka Šuhel Mikolič, 041 654 632; betka@br.si

14. 6. 2017

Avtor

Administrator