Kultura

Si želiš postati prostovoljec_ka? Spoznati nove in zanimive ljudi? Preživeti dva zanimiva in doživetij polna dneva v Mestnem parku?

Foto: Mitja Florjanc
Mladinski kulturni center Maribor že 5. leto zapovrstjo organizira Živo knjižnico Maribor. Za največjo Živo knjižnico v letu, ki poteka v okviru Festivala Lent, smo se odločili, da našo ekipo prostovoljcev_k okrepimo z novo močjo, novo energijo, novimi idejami.
Zato se obračamo na tebe, ki sedaj bereš ta opis
Vabimo te, da kot prostovoljec_ka z nami napišeš zgodbo tokratne Žive knjižnice Maribor, ki bo potekala v soboto in nedeljo, 24. in 25. junija, v Art kampu v Mestnem parku Maribor. Družili se bomo oba dneva med 10. in 13. uro ter 16. in 20. uro.

Kaj je Živa knjižnica?
Živa knjižnica je knjižnica kot vsaka druga – ima knjige, knjižničarja_ko, bralce_ke in čitalnico. Posebnost Žive knjižnice je ta, da so knjige ljudje, ki skozi dialog z bralci in bralkami delijo svoje življenjske zgodbe ter izpodbijajo stereotipe, predsodke in stigme. Osnovni namen Žive knjižnice je namreč ozaveščanje o človekovih pravicah in človeškem dostojanstvu preko preizpraševanja predsodkov, ki vodijo k diskriminaciji določenih posameznikov in posameznic ter družbenih skupin.
Celotno metodo in način poteka Žive knjižnice ti bomo seveda opisali na naših srečanjih pred samo Živo knjižnico v Art kampu.

 

Kako postanem prostovoljec_ka na Živi knjižnici Maribor?
V kolikor si si po prebranem rekel_a “Mene pa bi to zanimalo!” te prosimo, da nam svojo odločitev o sodelovanju sporočiš do petka, 16. 6. 2017, na naslov neva.vaner@gmail.com ali preko telefona 031 515 854 (Neva).

Če bi za odločitev potreboval_a še več informacij, nam piši, nas pokliči ali pa nam piši na FB: Živa knjižnica Maribor

Kaj ti ponujamo?
V okviru sodelovanje pri Živi knjižnici Maribor ti ponujamo:
– da spoznaš veliko novih ljudi, saj pri dogodku sodeluje ekipa cca. 30 – 40 oseb,
– da okrepiš ali pridobiš različne veščine in znanja (odvisno od področja za katerega se odločiš, da bošš pri njem sodeloval_a),
– usposabljanje, na katerem ti predamo vse potrebne informacije in veščine, ki jih pri Živi knjižnici Maribor potrebuješ,
– potrdilo o udeležbi,
– povrnjene potne stroške za udeležbo na Živi knjižnici Maribor in na usposabljanju, v kolikor nisi doma v Mestni občini Maribor,
– majčko projekta, ki seveda ostane tvoja,
– pa še kaj, s čimer vedno presenetimo vse sodelujoče
Ter res VELIKO smeha in druženj, ki se velikokrat razvijeta v prijateljstva, ki ostanejo tudi po končanem dogodku.

 

POZOR!
Ker je usposabljanje zelo pomemben del priprav na Živo knjižnico, je udeležba na usposabljanju pogoj za sodelovanje na Živi knjižnici Maribor. Usposabljanje bo potekalo v torek, 20. 6. 2017, ob 17.00 v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor, Ob železnici 16, Maribor (1. nadstropje).

Če še nisi čisto, čisto, čisto prepričan_a, če bi se nam pridružil_a ti predlagamo, da pogledaš utrinke iz preteklih Živih knjižnic, ki jih najdeš objavljene na naši FB strani.

 

Živoknjižnični pozdrav do našega snidenja

15. 6. 2017

Avtor

Administrator