Splošno

Napovednik dogodka Živa knjižnica

Zavod Primorsko svetovalno središče je od maja letošnjega leta del nacionalne mreže organizacij, ki izvajajo projekt Živa knjižnica. Projekt, ki se izvaja v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem, na nacionalni ravni koordinira Društvo informacijski center LEGEBITRA.

Danes in jutri si bo v koprski Taverni možno v Živi knjižnici izposoditi žive knjige.

Živo knjižnico bo možno obiskati danes in jutri, 20. in 21. junija 2017, med 16. do 21. uro. Le-ta deluje kot katerakoli druga knjižnica, le da so knjige žive. Knjige so predstavniki in predstavnice različnih manjšin, marginaliziranih družbenih skupin oziroma osebe, ki se v življenju, zaradi katerekoli osebne okoliščine, soočajo s predsodki, stereotipi in diskriminacijo in so pripravljene o svojih izkušnjah spregovoriti z bralkami in bralci.

Projekt je namenjen ozaveščanju in izobrazbi o človeških vrednotah, človekovih pravicah in spodbujanju razprav o predsodkih in stereotipih v družbi.

»Izposoditi« si bo možno več kot 20 knjig, med drugim istospolno usmerjeno osebo, osebo z izkušnjo izgube spomina, osebo z izkušnjo poskusa samomora, zdravljenega zasvojenca, osebo z dolgoletno izkušnjo dela z odvisniki, osebo s psihadelično izkušnjo, popotnico, in še mnoge druge.

Za dodatne informacije in izjave vam je na voljo Nikolina Jeretič, strokovna vodja PRIMSS na elektronskem naslovu nikolina.jeretic@primss.si oz. telefonski številki 041 360 913 ali Kristina Taja Gruenfeld, sekretarka za socialno in študentsko problematiko ŠOUP na elektronskem naslovu ktaja.gruenfeld@soup.si oz. telefonski številki 051 638 553.
Za objavo se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
 
Eleonora Jenko,
predstavnica za odnose z javnostmi ŠOUP
GSM: 041 279 783
Tel: 00386 5 662 62 24
e-mail: eleonora@soup.si
www.soup.si I Facebook ŠOUP
20. 6. 2017

Avtor

Administrator