Kultura

VSAK IMA SVOJO ZGODBO

 

Poletje je uradno prišlo!

Festival Lent se bliža in s tem tudi poletna Živa knjižnica Maribor, ki jo Mladinski kulturni center Maribor organizira na Art kampu. Letos se bomo družili 24. in 25. junija med 10. in 13. ter 16. in 20. uro v Mestnem parku v Mariboru. Vabimo te, da se nam pridružiš na pisanem festivalskem dogajanju pod sencami mogočnih dreves in postaneš bralec_ka Žive knjižnice Maribor.

Za tiste, ki nas še niste obiskali, ko bralec_ka pride na Živo knjižnico Maribor, se, tako kot v običajni knjižnici, registrira, dobi izkaznico, polista po knjižnem katalogu (kjer so zbrani vsi profili živih knjig) in si eno izbere.

Kdo so žive knjige?

Žive knjige so posameznice in posamezniki, ki se v svojem življenju soočajo s predsodki in stigmami ter so pripravljeni_e govoriti o svoji izkušnji in jo deliti z drugimi. To so lahko pripadniki in pripadnice različnih manjšin in drugih marginaliziranih družbenih skupin, ljudje z osebnimi lastnostmi oziroma življenjskimi okoliščinami, ki so pogosto podvržene stereotipom, predsodkom in stigmam ali v družbi veljajo kot tabu.

Izposoja žive knjige poteka za določen čas, bralci pa si lahko, potem, ko knjigo preberejo in jo vrnejo, če želijo, izposodijo novo. Bralec_ka je lahko kdorkoli, ki si želi širiti obzorja ter spoznavati sebe in druge.

Živa knjižnica Maribor je letos obnovila svojo knjižno polico in bo ponudila pestro izbiro knjig, ki so pripravljene na izposojo, npr. nekdanji brezdomec, vojakinja, gej, transspolna oseba, oseba, ki se je zdravila za depresijo, porodna aktivistka, mama geja …

Se vidimo?

Če nas boš obiskal_a ali če ti je ideja Žive knjižnice preprosto všeč te vabimo, da nas spremljaš preko Facebook profila: Živa knjižnica Maribor.

22. 6. 2017

Avtor

Administrator