Tehnologija

 

 

SPOROČILO ZA JAVNOST

 

Na prvem evropskem programu Everywhere Initiative družbe Visa s 50.000 evri nagrajeno podjetje Kompas

 

 

  • Zagonsko podjetje iz Združenega kraljestva zmagalo z rešitvijo, ki uporablja strojno učenje za podporo regionalnim poslovnim izkušnjam
  • Več kot 300 prijavljenih predlogov zagonskih podjetij iz 19 držav

London, 30. junij – Visa Inc. (NYSE: V) je razglasila zmagovalce prvega evropskega programa Everywhere Initiative in skupaj podelila 100.000 evrov trem zagonskim podjetjem za njihove uspešne predloge v treh kategorijah. Visa je zmagovalcem ponudila tudi možnost dela z vmesniki za namensko programiranje in sodelovanje z mentorji in tehnologi družbe Visa. Zmagovalci kategorij, ki prejmejo 25.000 evrov, so:

  • bitemojo (Izrael) – Izziv lokalne skupnosti. Predstavili so “Visa Bite”, aplikacijo, ki omogoča vodeno izkušnjo odkrivanja hrane z uporabo vašega pametnega telefona.
  • Kompas (Združeno kraljestvo) – Izziv regionalnih medmestij. Njihova aplikacija “Dependable City Exploration” uporablja strojno učenje za prilagajanje vsebin, ki temeljijo na posameznih željah in interesih.
  • Fly Money (Izrael) – Izziv mednarodnih potovanj. Njihov predlog zagotavlja vmesnike za namensko programiranje za primerjavo in izbiro potovalnih monetarnih rešitev, ko potrošnik rezervira let s potovalnim agentom ali letalskim prevoznikom.

Kompas si je prislužil dodatnih 25.000 evrov za najboljši celostni predlog.

Jim McCarthy, izvršni podpredsednik za inovacije in strateška partnerstva pri družbi Visa, je podelil nagrade na letošnji konferenci Money 20/20 v Kopenhagnu in povedal: “Pri družbi Visa iščemo nove načine za omogočanje inovacij pri plačilih. Zaradi tega vključujemo skupnost zagonskih podjetij ter prek Visa programa Everywhere Initiative iščemo sveže ideje za doseganje ključnih poslovnih ciljev in izboljšanje uporabniške izkušnje. Veselimo se sodelovanja s temi podjetji, ki jim bomo tudi prek Visa platforme za razvijalce omogočili dostop do vmesnikov za namensko programiranje in jim tako pomagali, da svoje ideje razvijejo do naslednje stopnje.”

Evropski program Visa Everywhere Initiative je bil predstavljen na kongresu MWC v februarju, prijave v treh, zgodaj navedenih, kategorijah so bile možne od aprila naprej. Po koncu prijav, v maju, je Visa izbrala pet finalistov iz vsake kategorije in povabila predstavnike vsakega izmed teh podjetij na kratko predstavitev svoje ideje pred strokovno žirijo na konferenco Money 20/20, ki je bila sestavljena iz vodstva družbe Visa in izbranih strokovnjakov (Davide Rigamonti iz podjetja CornerCard, Birte Quitt iz podjetja Erste Group in Ohad Maimon iz podjetja Leumi Card). McCarthy je zmagovalce razglasil na prezentaciji na konferenci Sixth Stage, ki je namenjena skupnosti zagonskih podjetij.

Od začetka programa v letu 2015 v ZDA, je v programu sodelovalo več kot 1.500 zagonskih podjetij iz Severne Amerike, Latinske Amerike, Evrope in Azije.

Več podrobnosti o natečaju najdete tukaj.

###

O Visa programu Everywhere Initiative

Everywhere Initiative je inovacijski program, namenjen spodbujanju razvoja “naslednje velike stvari” v plačilih, medtem ko industrija plačil prehaja iz plastike na digitalno in se novi udeleženci pridružujejo tradicionalnim deležnikom. Program je bil prvič predstavljen v letu 2015 v ZDA in se je hitro razširil po vsem svetu. Do sedaj je na programu sodelovalo približno 1.500 zagonskih podjetij, od tega je bilo 19 zmagovalcev in 90 finalistov, ki so skupaj zbrali prek 2 milijardi dolarjev financiranja. V letu 2017 se program izvaja v Severni Ameriki, Latinski Ameriki, Evropi in Aziji.

 

V letu 2017 je bil program prvič na voljo tudi v Evropi in je bil odprt za podjetja iz 19 držav, vključno z Avstrijo, Bolgarijo, Češko, Dansko, Finsko, Francijo, Irsko, Izraelom, Nemčijo, Nizozemsko, Norveško, Poljsko, Portugalsko, Slovaško, Španijo, Švedsko, Švico, Veliko Britanijo in Turčijo.

Vse faze tekmovanja se izvajajo v angleškem jeziku.

 

O Visa Inc.

Visa Inc. (na newyorški borzi: V) je globalno podjetje za plačilno tehnologijo, ki združuje potrošnike, podjetja, finančne institucije in vlade v več kot 200 državah in območjih ter zagotavlja hitra, varna in zanesljiva elektronska plačila. Deluje v eni izmed najbolj naprednih omrežij za procesiranje na svetu – VisaNet – ki omogoča več kot 65.000 transakcijskih sporočil na sekundo ter nudi zaščito proti goljufijam za potrošnike in zagotavlja plačilo trgovcem. Visa ni banka in ne izdaja kartic, ne zagotavlja kreditov in ne določa cen in pristojbin za potrošnike. Inovacije Vise omogočajo strankam finančnih institucij večjo izbiro: takojšnje plačilo z debetnimi karticami, predplačniško plačilo vnaprej ali odloženo plačilo s pomočjo kreditnih izdelkov. Za več informacij obiščite https://usa.visa.com/ and @VisaNews.

 

 

Dodatne informacije:

Sarah Hamblen

shamblen@visa.com

 

Grayling d.o.o.

Iris Horvat

+386 (0)40 16 88 51

iris.horvat@grayling.com

 

 

1. 7. 2017

Avtor

Administrator