Splošno

Čez teden dni bo Koper gostil prvi evropski univerzitetni pokal v vaterpolu, ki bo potekal na olimpijskem bazenu Žusterna.

Evropski univerzitetni pokali in prvenstva, ki potekajo vsaki dve leti, potekajo pod okriljem Evropske univerzitetne športne zveze. Za prirediteljico letošnjega pokala je bila izbrana Slovenija, organizacijo dogodka je prevzela Univerzitetna športna zveza Primorske.
Nasprotniki gostiteljice Univerze na Primorskem prihajajo iz različnih koncev Evrope, in sicer Francije, Makedonije, Madžarske, Hrvaške in Srbije. Vaterpolisti bodo pokal otvorili v ponedeljek, 10. julija, ob 19. uri na bazenu v Žusterni, tekmovanja pa bodo potekala od torka, 11.julija do sobote, 15. julija, med 19. in 22. uro. Vse tekme, v kateri bo igrala vaterpolo ekipa Univerze na Primorskem, bodo potekale ob 21. uri.
Vsi ogledi tekem so brezplačni. Razpored tekem je objavljen na uradni spletni strani prvenstva, prvenstvo pa bo možno spremljati tudi preko različnih družbenih omrežij (@EUSAWaterPoloCUP2017).
Tekmovanje organizira Univerzitetna športna zveza Primorske v sodelovanju s Slovensko univerzitetno športno zvezo, Univerzo na Primorskem, Mestno občino Koper in Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem.
3. 7. 2017

Avtor

Administrator