Splošno, Turizem

Slovenija se predstavlja v okviru RDA 2017

Köln, 5. julij 2017 – V Kölnu poteka tradicionalni sejem avtobusnega turizma za skupine, ki ga organizira Evropsko združenje avtobusnih prevoznikov v turizmu, RDA. Sejem poteka v obliki poslovnih srečanj s konkretnimi pogovori za sodelovanje in dogovori za prihajajoče leto. Tradicija sejma se je v desetletjih, odkar združenje obstaja in poteka letno srečanje v Kölnu spreminjala, v zadnjih letih pa je značilen zmanjšan obseg in s tem tudi pomen tega sejma. Ta je še vedno pomemben za utrjevanje obstoječih poslovnih povezav in oblikovanje konkretne turistične ponudbe za skupine. Na ta način borza RDA v Kölnu ponuja tudi dobre možnosti za slovenske partnerje. Slovenska turistična organizacija (STO) je tudi letos zainteresiranim partnerjem slovenskega turizma zagotovila skupen nastop na slovenski stojnici.

Majda Rozina Dolenc, vodja predstavništva STO v Nemčiji: »Slovenska turistična organizacija udeležbo predstavnikom slovenskega turizma na borzi RDA  v Kölnu izvaja za ohranjaje dobrih poslovnih povezav in povečevanja obsega poslovanja ne le z nemškimi organizatorji potovanj za skupine temveč tudi z ostalimi partnerji iz Evrope. Poudarek je na nemškem trgu, ki je za slovenski turizem ob italijanskem in avstrijskem ključen.«

V okviru slovenske stojnice se letos na borzi RDA 2017 predstavljajo Sportina turizem, Terme Krka, Hoteli Bernardin, Terme Dobrna, Postojnska jama, Sava Hoteli, Istrabenz Turizem, Ljubljanski grad, Unior turizem, Hit Alpinea, Hit d.d., Kompas, za animacijo poslovnih obiskovalcev na stojnici pa letos skrbi Hiša penin Frangež iz Zgornje Radgone.

Slovenska stojnica je z osemdesetimi kvadratnimi metri zelo opazna na prehodu med dvoranama; letošnji RDA tako kot že lanski poteka le v dveh dvoranah sejmišča. Medtem ko organizatorji iščejo rešitve za ohranitev vsaj tradicionalnega sejma RDA v Kölnu, pa se prijavlja vedno manj udeležencev. STO bo za leto 2018 in v prihodnje nastop Slovenije prilagajala interesu slovenskih partnerjev.

Lep pozdrav,

STO – Slovenska turistična organizacija

mag. Livija Kovač Kostantinović
Vodja korporativnega PR

Dimičeva ulica 13

SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 (0)1 589 85 65

E: livija.kovac@slovenia.info

W: www.slovenia.info

6. 7. 2017

Avtor

Uredništvo