Splošno

FESTIVALA KRAŠKA GMAJNA

V okviru FESTIVALA KRAŠKA GMAJNA Vas vabimo, da se nam pridružite v nedeljo, 16. julija 2017, na Gradu Štanjel.

Ob bogatem kulturnem programu, ki poteka že od 6. julija, bomo festival zaključili v Štanjelu, 16. julija, s pričetkom ob 15. uri.

 

Najprej si bomo v Galeriji Lojzeta Spacala ogledali gostujočo razstavo z naslovom Ohranimo čebele, ki smo jo v Štanjelu otvorili konec maja. Skozi razstavo nas bo vodila njena avtorica, mag. Tita Porenta, sicer kustosinja Čebelarskega muzeja v Radovljici. Razstava, ki jo je pripravil Ljubljanski grad v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije in Čebelarskim muzejem iz Radovljice, bo odprta do 15. novembra.

Po ogledu razstave o čebelah in slovenskem čebelarstvu nas bo domačin in čebelar Jožef Švagelj popeljal do novozgrajenega Fabianijevega čebelnjaka, ki je hkrati tudi njegov skrbnik in pobudnik njegove obnove.

 

Cena vodenega ogleda: 5 EUR odrasli, 2 EUR otroci

 

 

Ob 17. uri pa prisrčno vabljeni, da se nam pridružite pred Kobdiljskim stolpom (tik ob znamenitem Ferrarijevem vrtu) na delavnici z ogledom po fotografski razstavi, ki jo bo vodil Marko Civardi – fotograf in snemalec, predsednik kluba Fotovideo Trst 80, s katerim bomo spoznavali posebnosti pri fotografiranju čebele in si skupaj ogledali razstavo 1. fotografskega natečaja Čebelarskega konzorcija za tržaško pokrajino v sodelovanju s Fotovideo Trst 80 na temo Čebela in med.

 

Cena delavnice z vodenim ogledom: 5 EUR

 

 

Za predprijave in ostale informacije nas lahko kontaktirate na: tic.stanjel@stanjel.eu, 05 769 00 56.

 

 

Vljudno vabljeni k udeležbi dogodkov v okviru letošnjega festivala!

 

 

Prijazen pozdrav iz Štanjela.

 

Urban Grmek Masič

 

Javni zavod Komenski Kras

TIC Štanjel
Štanjel 1a
6222 Štanjel, Slovenija
t + 386 5 769 00 56
m + 386 (0)41 383 986
tic.stanjel@stanjel.eu
www.stanjel.eu

 

12. 7. 2017

Avtor

Administrator