Splošno

Veličasten dan v Laškem

 

Ljubljana, Laško, 16. julij – Vremensko prijazen dan in pester sobotni program v Laškem, ki je zvečer obljubljal kraljestvo dobre glasbe, je privabil številne obiskovalce. In jih tudi navdušil. Izjemen zaključek glasbenega dela festivala, danes še tradicionalna zaključna povorka in mednarodni festival pihalnih godb.

Še vreme je bilo naklonjeno festivalu, ki je letos doživel preobrazbo v plačljivi dogodek. Sobotni obiskovalci so res prišli na svoj račun, saj so družine z otroki lahko v polni meri izkoristile vse aktivnosti Mavrične dežele, kulinarika z Balkana, Italije, Španije, Tajske in klasičnih burgerjev je mamljivo vabila, vrata spremljajočih razstav so bila na široko odprta, dogajanje v etno vasici “Lepo je res na deželi”, pa je doseglo vrhunec z zaigrano ohcetjo po starih šegah. Prave ohceti pa letos ni bilo, saj zanjo ni bilo kandidatov, zaročencev.

Sobota je ponudila izjemno kakovostno in pestro glasbeno ponudbo in ni ga obiskovalca, ki v tej mavrični paleti ne bi našel glasbenega zatočišča zase. Poznavalci glasbe v en glas pritrjujejo, da je bil sinočnji večer glasbeno na vseh odrih na najvišji ravni.

Na odru Special je navdušil Marko Hatlak, ki je zaigral tudi nekaj avtorskih skladb, ko pa se mu je pridružil še Iztok Mlakar, je publika izvajalcem “jedla z roke”. Hamo & Tribute 2 Love so vedno boljši. Predstavili so zadnjo ploščo Tripp in vse svoje največje uspešnice. Odlikuje jih izjemna uigranost in nenehna komunikacija s publiko. Izzy and The Catastrophics so presenetili s petminutno improvizacijo, kot bi na odru sklenili plemenski krog, skupaj pa ponudili 2 uri odličnega rockabillyja in swinga. Španski temperament Chikija Lore, ki je predstavil prvi samostojni album, ni pustil obiskovalcev hladnih in deležni so bili tudi zahtevanega dodatka.

Na glavnem odru Zlatorog, kjer kraljuje rock, so pričeli San Di Ego, ki so navdušili številno množico ljubiteljev dobrega rocka. Ponudili so zbir svojih najboljših komadov, kot tradicionalno tudi mix nekaterih svetovnih hitov. Ob 20h se jim je pridružila težko pričakovana zvezdnica Samantha Fox in skupaj so prvič v živo zapeli njeno uspešnico Touch me, ki ji je svoj glas ves čas dodajala tudi navdušena publika. “SuperHammers so dokazali, da so glasbeniki z drugega planeta”, kot jih je ocenil eden od priznanih domačih glasbenih urednikov. Avstralska skupina Airbourne je upravičila status top banda, so odlični glasbeniki, delujejo profesionalno in imajo izjemno odrsko energijo. Na odru so s publiko zganjali tudi norčije s pivom, pevec in kitarist pa je s svojo glavo preizkušal trdnost pločevinke. Zahtevani glasbeni dodatek so pričeli kar z gasilsko sireno. Domača skupina Big Foot Mama je potrdila, da ima zvesto in zanesljivo publiko, saj so jo oboževalci pričakali na popolnoma zapolnjenem prostoru Trubarjevega nabrežja in z njimi navdušeno prepevali do konca in še čez.

Na odru Jubilejnik se je začelo domače in poskočno s Poskočnimi muzikanti. Z vse bolj zapolnjenim prizoriščem pa bilo slutiti veliko pričakovanje ob samostojnem nastopu Samanthe Fox. Marsikdo, ki je ne pozna po njenih hitih, jo je prišel pogledat zaradi njenega slovesa največkrat slikane osebe na tem planetu v osemdesetih. Zvezdnica načrtno ohranja stil in glasbeni ton teh časov, kar jo še naprej opredeljuje kot samosvojo in zanimivo. Kingstoni so band za pravi žur in tudi tokrat so to vlogo v celoti upravičili, dogajanje na Jubilejniku pa so zaključili še enkrat Poskočni muzikanti.

Z velikimi ognjemetom, ki je sledil ponovitvi petkove Vodno–ognjene multimedijske predstave, je Laško dobilo še svoj značilni vizualni festivalski pečat. Enotna ocena letošnje izvedbe je: odlična organizacija, izjemno kakovostna glasba in najbolj bogat ob-odrski program dogodkov in aktivnosti.

Končno število obiskovalcev bo znano danes zvečer, ko se festival zaključi s tradicionalno povorko in festivalom plehmuzik.

Foto utrinke festivalskega dogajanja lahko najdete v festivalski galeriji.

Več informacij:

Darinka Pavlič Kamien

odnosi z javnostmi festivala Pivo in cvetje Laško

+386 41 769 360

pr@ovum.si

17. 7. 2017

Avtor

Administrator