Splošno

Predstavitev gibanja DRUGA PRILOŽNOST, TVOJA PRIHODNOST

Bojan Požar, novinar in lastnik spletnega portala Požareport, je na današnji tiskovni konferenci predstavil ustanovitev gibanja Druga priložnost, tvoja prihodnost – kot posebno državljansko pobudo. Gre za gibanje in državljansko pobudo, ki želi ponuditi priložnost vsem tistim, ki se v preteklosti niso želeli ali pa niso imeli možnosti aktivno vključiti v javne in politične razprave o ključnih razvojnih izzivih Slovenije.

”Obstoječa politična struktura, tako na levi kot na desni, je namreč svojo priložnost že imela in jo tudi zapravila. V tem gibanju zato ne bo prostora za tiste, ki so se že politično kompromitirali. Enako velja tudi za vse zelene politične stranke in podobna ekološka gibanja, ki niso izkoristila svoje priložnosti. Ker so se vsi spolitizirali, medsebojno sprli, pristali na državnih jaslih in denarju davkoplačevalcev ter postali koruptivni. Pri naši državljanski pobudi in gibanju Druga priložnost pa gre tudi zato, da ustvarimo pritisk na aktualno politiko, da se usmeri v reševanje za ljudi najpomembnejših vprašanj,” je na današnji novinarski konferenci izpostavil predsednik Gibanja, Bojan Požar.

Gibanje Druga priložnost bo svoje delovanje usmerilo predvsem v varnost in čistost okolja ter zanesljivost oskrbe s pitno vodo in zdravo hrano. Vztrajali bomo, da morajo pravila veljati za vse enako. Pri tem je najpomembnejša zaščita ranljivih živih bitij, ki si ne morejo pomagati sama. To so zlorabljeni otroci – pozor, šokantni podatki kažejo, da je že vsak peti otrok v Sloveniji zlorabljen – in živali v domači ali industrijski reji. V skladu z najsodobnejšimi strokovnimi merili bomo zahtevali ustrezno zakonodajo, vključno z ostrimi sankcijami, in njeno dosledno izvajanje.

Gibanje Druga priložnost, tvoja prihodnost, je danes odprlo tudi svojo spletno stran www.drugapriloznost.si, in Facebook profil Druga priložnost.

V priponki manifest gibanja Druga priložnost in fotografije Mediaspeeda z današnje tiskovne konference.

Gibanje-Manifest

Kontakt:

Zavod Druga priložnost, Hacquetova 1a, 1000 Ljubljana

info@drugapriloznost.si

bojan.pozar@siol.net  ali 041 769 485

19. 7. 2017

Avtor

Administrator