Splošno

RASTLINSKA REVOLUCIJA NA CROWDINVESTING PLATFORMI CONDA

Poletni recept_pesto

Od 28. novembra smo v Primorskem tehnološkem parku vključeni v projekt subjektov inovativnega okolja (SIO), v katerem je država 13 tehnološkim parkom in inkubatorjem namenila 1.87 milijona evrov za spodbujanje zagona, rasti in razvoj inovativnih podjetij s potencialom hitre rasti. Zavezani k ustvarjanju kvalitetnega poslovnega okolja smo v prvem polletju izvedli celovit 6 tedenski program za startupe preko serije delavnic in predavanj z vrhunskimi predavatelji. Organizirali smo 10 intenzivnih delavnic, ki so skupno pritegnile več kot 450 udeležencev. Različne generacije podjetnikov pa smo združili preko 8 različnih mreženjskih dogodkov, ki so k sodelovanju pritegnili predstavnike iz podjetij kot so Kolektor, Ceneje.si, Bolton Adriatic, Gen-I, Fly Kly, mBills – Halcom, Sensilab, Shopamine, Elaphe, Reveel, MAG LEV, C-Astral, GOAP, Business Solutions in druge. Skladno s povečanjem aktivnosti smo v prvem polletju pritegnili v našo skupnost že 24 novih startup projektov.

V Primorskem tehnološkem parku spodbujamo več kot le naključno povezovanje podjetnikov, saj mladi podjetniki ob vključitvi v skupnost prejmejo brezplačen obisk programov in delavnic, brezplačno delovno mesto v coworking prostoru, ter mentorstvo. S tem namenom je vodja podjetniških programov, Mitja Mikuž, razvil mentorski program, v katerem sodeluje že več kot 20 podjetnikovustanoviteljev podjetij, direktorjev, managerjev v vlogi mentorjev za mlade startup ekipe. “Vsaka ekipa dobi mentorja, ki ga potrebuje in lahko izkoristi do 30 mentorskih ur. Startup ekipe v naši skupnosti na takšen način pridobijo bodisi dragocen nasvet izkušenega mentorja, ki se je spopadel s podobno težavo, ali svež, inovativen, prodoren ozirom ambiciozen predlog za nadaljnji razvoj ideje,” je povedal Mitja Mikuž iz Primorskega tehnološkega parka.

Preko intenzivnih delavnic in mreženjskih\” dogodkov sta v našo skupnost vstopila Anja Korenč in Matic Batagelj iz podjetja Avokado. Njuna dejavnost sicer prihaja iz dobro ustaljene, tradicionalne, prehrambene industrije, vendar v njo vstopata z veliko mero inovativnosti tako pri poslovnem modelu kot pri vizualni komunikaciji. “Potrditev, da sta na pravi poti je dejstvo, da njihove izdelke že najdete na policah Mercatorja in italijanskega COOP-a. Prepričan sem, da bosta s takšno zagnanostjo in pristopom, uspešno širila svoje produkte po trgovinskih policah širom Evrope,” je še dodal podjetniški mentor, Mitja Mikuž.

“Zbrali 30.000 € na platformi množičnega investiranja!”

Anja Korenč, vodja dizajna, fotografije & socialnih omrežij, ter Matic Batagelj, direktor in business developer, sta novembra 2015 na police postavila 8 produktov, osem različnih okusov ekološkega tofuja, ki ga tržita pod blagovno znamko I Like Tofu. Blagovna znamka je trenutno prisotna v približno 100 trgovinah na dveh tržiščih, Sloveniji in ItalijiIzvoz predstavlja približno 80 odstotkov vseh prihodkov, trenutno prodaja šteje več kot 50.000 kosov.

V kratkem času delovanja je blagovna znamka I Like Tofu prejela nagrado za Najboljši domači izdelek po izboru potrošnikov na natečaju Agrobiznis v juniju 2016, že naslednje leto so bili nagrajeni s strani Inštituta za nutricionistiko z Nagrado za Inovacijo leta 2017 v kategoriji sojinih izdelkov.

I Like Tofu je zgodba o podjetništvu, vztrajnosti, življenjskem stilu in, kar je najpomembneje, osebni transformaciji. Je mnogo več kot zgolj poslovna ideja in blagovna znamka. “Resnično si želimo, da jo zgradimo še trdnejšo in zanimivejšo. Predvsem za naše kupce, ki so hkrati naši največji podporniki. Zato smo se odločili, da na platformi CONDA zaženemo kampanjo množičnega investiranja, na kateri smo zbrali 30.000 € sredstev in dosegli prvi cilj,” je povedala Anja Korenč iz podjetja Avokado.

Kampanja se tudi po zastavljenem cilju nadaljuje vse do 150.000 €. CONDA Slovenija je platforma množičnega investiranja, na kateri lahko za aktualne projekte investira vsakdo od 100 € naprej. Gre za podrejeno posojilo, kjer investitor letno dobi 4,5 % obresti od investicije v projekt ter dodatek od rasti podjetja ob zapadlosti posojila (v primeru I Like Tofu se to zgodi po 6ih letih). Poleg investicije pa bodoči investitorji prejmejo še paket daril izdelkov blagovne znamke I Like Tofu. “CONDA slovenskim podjetjem omogoča pridobiti finančna sredstva, ki so jim v pomoč pri pospešitvi poslovanja in širjenju na tuje trge,” dodaja Marina Markežič iz CONDA Slovenija.

Zbrana sredstva bodo Anji in Maticu omogočila vzletno stezo za razvoj novih produktov in širitev na nove trge. “V tem trenutku si resnično želimo podjetje in blagovno znamko popeljati na višjo raven. Radi bi več ljudem pokazali, da obstaja alternativa. Da je vredno zbrati pogum in v svojih jedilnikih zmanjšati živila živalskega izvora. Ker bo to dobro za naše zdravje in počutje, za živali, za naš planet ter za generacije, ki prihajajoRastlinska revolucija, kot jo sami radi poimenujemo, je naše vodilo. Sami pa si želimo postati eden od njenih nosilcev,” je dodal Matic Batagelj, direktor podjetja Avokado.

•••

Več informacij:

· I Like Tofu (Avokado d.o.o.) – Matic Batagelj na 041 636 239 alimatic.batagelj@iliketofu.eu

· I Like Tofu (Avokado d.o.o.) – Anja Korenč na 040 510 568 alianja.korenc@iliketofu.eu

· Conda Crowdinvesting SI d.o.o. – Marina Markežič na 031 467 176 alimarina.markezic@conda.si

· Primorski tehnološki park – Mitja Mikuž na 041 241 663 ali mitja.mikuz@primorski-tp.si

· Primorski tehnološki park – Tanja Kožuh na 041 577 210 ali tanja.kozuh@primorski-tp.si

19. 7. 2017

Avtor

Administrator