Avtomobilizem

Avtomobilska dirkača za en dan

 

Dovizioso in Lorenzo za volanom vozilaCUPRATCR

Andrea Dovizioso in Jorge Lorenzo, dirkača v razredu MotoGP za moštvo Ducati Corse in ambasadorja znamkeCUPRA, sta se z dirkalnim vozilom zapeljala na en krog

Oba izpostavljata okretnost, zmogljivost in sekvenčni menjalnik vozilaCUPRATCR

Pepe Oriola in Jordi Gené, dirkača in ambasadorja znamke, sta se na tej izkušnji na dirkališču Castellolí peljala na sovoznikovem sedežu

Martorell, julij 2018 –Vajeni smo ju videti dirkati na motorju in zavijati tako, da s kolenom oplazita asfalt. Dirkača v razredu MotoGP za moštvo Ducati Corse in ambasadorja znamkeCUPRA Andrea Dovizioso in Jorge Lorenzo sta ljubitelja vozil na dveh ali štirih kolesih, ki nista oklevala, ko se je ponudila priložnost, da za en dan zamenjata svoje vozilo. Izziv: peljati se z vozilomCUPRATCR ob upoštevanju navodil dirkača ekipeCUPRA Pepeja Oriole in ambasadorja znamkeCUPRA Jordija Genéja.

– Od krmila do volana: “Ne glede na to, ali vozite avtomobil ali motor, si želite isto – da ste na dirkališču najhitrejši. Razlika je v tem, da se v avtomobilu počutite varnejši in da vam daje več stabilnosti,” pravi Andrea Dovizioso, ko hodi proti voziluCUPRATCR na dirkališču Castellolí. Jorge Lorenzo doda:“Ko dirkač dve kolesi menja za štiri, hitro pridobi tempo in hitrost.”Z enakim navdušenjem si oba nadeneta čeladi in vklopita motor, da preverita njegov odziv – v samo 5,2sekunde voziloCUPRATCR doseže 100km/h.

– Zavoji, ki postavljajo njun pogum na preizkušnjo: Dirkača se strinjata, da čeprav jima ni treba nagniti telesa na asfalt, čutita enak naval adrenalina. “VoziloCUPRATCR je izjemno zmogljivo. Všeč mi je občutek med vožnjo,” pravi Andrea, ko na dirkališču preizkusi motor2.0TSI s 350konjskimi močmi. “Je zelo okretno in dopušča napadalno vožnjo v ovinkih,” še izpostavi. “V zavojih se obnese zelo dobro. Čutite lahko, kako se vozilo odziva na krmiljenje. Pri sunkovitem zaviranju je tudi zelo stabilno,” pravi trikratni svetovni prvak v razredu MotoGP.

– Nenehno preizkušanje meja: Dirkača pri Ducatiju hvalita prednosti avtomatskega menjalnikaDSG. Dovizioso pravi, da “je fantastičen, ker dopušča, da na dirkalni stezi greste do skrajnosti in peljete hitreje”. Podobno Lorenzo priznava, da ima raje avtomatski menjalnik kot ročni:“Je veliko bolj udoben in ni bojazni, da bi prestavili v napačno prestavo.”

– Sprememba rutine: “Gre za enkratno vozilo,” izjavi Lorenzo, ko prevozi krog po dirkalni stezi in stopi iz vozilaCUPRATCR. “Motor vozim že od tretjega leta, celo večnost! Preizkusiti takšno vozilo je zame nekaj novega in zelo zabavnega,” pove o svoji izkušnji.

– Bodoči avtomobilski dirkač? Andrea Dovizioso zapelje v bokse in si s sijočim nasmehom sname čelado. “Obožujem hitrost in dirkanje z avtomobili. To mi daje dober občutek. Ko bom končal dirkalno kariero na motorju, bom morda kdaj začel dirkati z dirkalnimi avtomobili,” z nasmehom pravi dirkač pri Ducatiju.

CUPRA je posebna znamka za edinstvene ljudi, ki očara kupce, ki iščejo prav to, kar nova znamka ponuja: edinstvenost, prefinjenost in zmogljivost. Za ljubitelje avtomobilov je prišel čas, da spoznajo novo znamko, ki izpolnjuje njihova pričakovanja. Poleg predstavitve novih modelov bo znamkaCUPRA s sodelovanjem v serijiTCR ohranjala motociklistični in dirkalni duh. SvetznamkeCUPRA je živ in pripravljen osvojiti novo skupino navdušencev v več kot 260posebej izbranih prodajalnahSEAT po Evropi.

 

 

 

SEAT Communications

Gemma Solà

Upravljanje vsebine in platform

T/+34639944087

gemma.sola@seat.es

Vanessa Petit

Ustvarjanje vsebine

T/+34680153938

vanessa.petit@seat.es

http://www.seat-mediacenter.com

1. 8. 2018

Avtor

Administrator