Kultura

Vabilo na predstavitev knjižnih novosti Mladinske knjige

Spoštovani,

založba Mladinska knjiga vljudno vabi na predstavitev knjižnih novosti izpod peresa slovenskih ustvarjalcev, ki bo v sredo,5. septembra 2018,

ob 11. uriv knjigarni Konzorcij, Slovenska 29, Ljubljana.

V zbirki Kondor je ob 70-letniciIva Svetineizšel izbor pesmiPLAMEN IZ MORJAiz več kot dvajsetih zbirk, ki jih je pesnik ustvaril v zadnjega pol stoletja. Pesmi je izbralIgor Divjakin h knjigi mojstra erotične, senzualne in duhovne poezije prispeval spremno besedo.

PisateljJani Virkse v zbirki Nova slovenska knjiga predstavlja z romanomBREZ IMENA. V njem z veliko mere empatije mojstrsko pripoveduje zgodbo o občutljivih letih dozorevanja, potem ko se je običajno,srečno otroštvo glavnega junaka prekinilo zaradi ločitve staršev.

Svojevrsten jubilej praznujeFeri Lainščeks knjigoPRVOTNOST – POEMA O LJUBEZNI, ki je že stota iz njegove ustvarjalne delavnice. Lainšček zgodbo o pradavni deklici Njo in njeni arhetipski usodi med bralce pošilja tretjič. Kot sam pravi, jo je “iz jezika pradavnih magov” tokrat prevedel v bolj razumljiv literarni jezik. Z izjemno pozornostjo ji je novo podobo vdahnil ilustratorJure Engelsberger. Spremno besedo je napisalaDarka Tancer Kajnih.

Ob letošnji stoti obletnici smrtiIvana Cankarjaje v zbirki Kondor izšla knjiga Ivana CankarjaKAKO SEM POSTAL SOCIALIST IN DRUGI SPISI, s katero se Cankar predstavlja kot političen pisec. Izbor besedil in spremna beseda je deloPrimoža Viteza.

Prisrčno vabljeni v družbo ustvarjalcev!

Uredniki

Andrej Ilc, Nela Malečkar in Irena Matko Lukan

30. 8. 2018

Avtor

Administrator