Splošno

SPOROČILO ZA JAVNOST

Nova Gorica, 11. 10. 2018

 

 

IZVENABONMAJSKI KONCERT

 

Kirsty Almeida &

The Troubadours

 

Četrtek, 18. oktober 2018, ob 20.15 uri

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

 

 

V četrtek, 18. oktobra 2018 bo s skupino The Troubadours v Mali dvorani Kulturnega doma Nova Gorica nastopila britanska pevka in kantavtorica iz Manchestra Kirsty Almeida. Glasbenica, ki se je s svojo zasedbo Kirsty Almeida & The Troubadours leta 2013 premierno predstavila slovenskemu občinstvu in ga navdušila, tokrat predstavlja prihajajoči album z naslovom Moonbird, za katerim stoji večkratni dobitnik grammyja Jerry Boys, ki je sodeloval z velikimi imeni, kot so Beatles, Pink Floyd, Rolling Stones, Buena Vista Social Club etc. Redna cena vstopnice je 18 €, do jutri, petka, 12. oktobra 2018, pa so še na voljo po predprodajni ceni 15 €. Razširite glas!

 

Pevka Kirsty Alemeida je vsestranska in izredno inovativna umetnica. Njen vizionarski pristop je pritegnil tudi pozornost BBC-ja, ki je pripravil 10-minutni dokumentarec o tem, kako, kot neodvisna umetnica, ustvarja in ubira nove poti v glasbeni industriji. Kirstyna posebnost je poleg kabarejsko-teatralnih avtentičnih nastopov tudi združevanje glasbe z vizualno umetnostjo. Sama namreč izdeluje avtentične ovitke za cedeje ter v domovini prireja edinstvene dogodke – skrivne koncerte, plesne čajanke, pripovedovanja in inštalacije, ki so, kot biser v poplavi ponudbe instant »umetnosti,  v trenutku napolnjeni.

 

Odraščala je v Gibraltarju in kot otrok ogromno potovala; med drugim je živela tudi v Venezueli, na Floridi in Filipinih. Je del nove generacije umetnikov, ki poskušajo graditi svojo kariero trajnostno, v iskanju novih vznemirljivih načinov spreminjanja obstoječe glasbene industrije. Potem ko je zapustila Decca Records, je ustanovila svojo založbo All Made Up – Vse izmišljeno. Pet njenih pesmi je bilo uporabljenih v britanskih filmih, posnela pa je tudi dve skladbi za film Patagonija.

 

Pevka in kitaristka Kirsty Almeida poslušalca posrka v svoj očarljiv, živahen in na trenutke vražje temen svet, v katerem se klasično kantavtorsko snovanje združuje z mrtvaškimi uspavankami, žalobno folk-blues lepoto, njuorlinško dušo, popom s priokusom vuduja in zdravo mero Tim Burtonovske čudaškosti. S skupino The Troubadours, kjer poleg klaviaturista Richarda Wetheralla nastopajo tudi kitarist Tom Briggs, kontrabasist Matt Owens in Jason Backman na bobnih, bo na turneji predstavila tako novejša dela, kot tudi starejše skladbe, ki tvorijo prepoznavni Almeidin železni repertoar.

 

V glasbenem oblačku lahko preverite vse povedano, za popolno izkušnjo pa seveda vabljeni na edinstveno koncertno potovanje v četrtek, 18. oktobra 2018, ob 20.15 v našo malo dvorano!

 

 

 

 

O njenem ustvarjanju so se izrekli tudi priznani glasbeni kritiki:

 

 

“Privlačna, glasbeno nedotakljiva in teatralno provokativna. Kirsty Almeida je presenetljivo originalna pevka in tekstopistka.”

Gavin Martin, Daily Mirror

 

“Umetnica, ki jo je potrebno videti v živo … na odru,  s svojo skupino v polnem zanosu in razcvetu”.

Caroline Sullivan, The Guardian

 

“Krasen izbor briljantno napisanih in izvedenih pesmi … Dodajte k temu še glas, ki je na čase delikaten in vihrav, osebnost, ki pronica skozi vsak šiv, in pred seboj imate neprecenljivo umetnico ter album. Odlično! “

Simon Gage, Daily Express

 

 

 

 

Na razpolago ostajamo za morebitne dodatne informacije in fotografije koncerta.

 

V naprej se vam zahvaljujemo za najavo dogodka v vašem mediju.

 

 

Barbara Poša Belingar

koordinator in organizator kulturnih programov

odnosi z javnostmi

Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

+386 5 335 40 13

+386 41 775 089

www.kulturnidom-ng.si

 

11. 10. 2018

Avtor

Administrator