Splošno

Europarkov festival medu: spoznajte svet slovenskih čebelarjev

Europarkov festival medu

Slovenci smo narod čebelarjev. To dokazuje tudi letošnji prvi svetovni dan čebel, ki je bil sprejet prav na pobudo slovenskih čebelarjev. Prav čebelarjem in medu pa bosta naslednji teden v največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije posvečena ponedeljek in torek, 12. in 13. november, ko bo v znak podpore Dnevu slovenske hrane potekal že tradicionalni 8. Europarkov festival medu.

 

Nekaj medenega za vsak okus

Na Europarkovem festivalu medu, ki vsako leto poveže podravske čebelarje, mojstre medenih pijač in apiterapije ter čebelarska društva, se bodo predstavili čebelarji, ki pridelujejo slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, Čebelarska zveza društev Maribor, Zadruga za razvoj čebelarstva in Čebelarska zveza Slovenije. Na festivalu, ki je namenjen vsem, ki cenijo domače slovenske izdelke, bodo obiskovalci lahko spoznali slikovitost, raznolikost in bogato kulturno dediščino slovenskih čebelarjev. Ogledali si bodo lahko razstavo čebelarskega orodja in panjskih končnic, ki so jih narisali mariborski osnovnošolci, pokušali odličen domači med in medenjake, spoznali medene pijače in penečo medico – penino, ki so jo izumili prav podravski čebelarji. Za tiste, ki želijo pred prihajajočo zimo okrepiti svoj imunski sistem, bodo na voljo številni zakladi iz čebeljega panja – matični mleček, propolis, cvetni prah in izdelki iz čebeljega voska. Gurmani se bodo lahko posladkali s čokolado z medom, medenimi mešanicam z borovnicami, čokolado in lešniki, cimetom, ingverjem, zelišči in celo s čilijem. Poskrbljeno bo tudi za prijetno počutje in ustvarjanje otrok. Na čebelarskih delavnicah, ki bodo potekale oba dneva med 16. in 19. uro, bo najmlajše sprejela letošnja medena kraljica, v znamenju prvega svetovnega dneva čebel pa bodo otroci izdelovali kranjsko sivko, slovensko avtohtono čebelo.

 

SES Spar European Shopping Centers

Europark Maribor upravlja družba SES Spar European Shopping Centers. Družba je upravitelj okoli 30 lokacij nakupovalnih središč na območju srednje, južne in vzhodne Evrope in je vodilno podjetje na področju upravljanja nakupovalnih središč v Avstriji in Sloveniji. Skupna površina vseh prostorov, ki jih ponuja v zakup, znaša 801.000 kvadratnih metrov. Na lokacijah nakupovalnih središč SES so zakupniki v letu 2017 dosegli 2,88 milijard evrov bruto prihodkov od prodaje. Družba SES kot poslovno storitev ponuja tudi potrebno strokovno znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, upravljanja gradenj, oddaje nakupovalnih površin v zakup ter upravljanja nakupovalnih objektov in središč. Nakupovalna središča družbe SES so bila že večkrat nagrajena z državnimi in mednarodnimi priznanji na področju arhitekture in oblikovanja, trajnostnega razvoja, prometnega načrtovanja in inovativnega trženja. Družba SES deluje v okviru skupine SPAR Österreich. Več informacij: www.europark.si in www.ses-european.com

 

 

 

 

 

Dodatne informacije:

 

Europark

Petra Romih, vodja marketinga

Tel.: 02 320 82 22

e-pošta: petra.romih@europark.si

 

IPPR

Tjaša Toni Skubic, odnosi z javnostmi

Gsm: 040 512 880

e-pošta: tjasa.toni-skubic@ippr.si

 

Dodatne informacije o Spar European Shopping Centers SES:

Verena Wegscheider

Public Relations

SES Spar European Shopping Centers GmbH

Söllheimer Straße 4, 5020 Salzburg

Verena Wegscheider@ses-european.com

Tel. 0043 662 4471 7110, Mobil: 0043 664 2650 450

8. 11. 2018

Avtor

Uredništvo