Splošno, Tehnologija

Samsung na CES 2019 predstavil nov standard v povezljivosti s hladilnikom naslednjih generacij Family Hub

RF22N9781SG

Nov Family Hub z izboljšanimi zmogljivostmi umetne inteligence (AI) in interneta stvari (IoT) dvigne povezano življenje na naslednjo raven/stopnjo in sprosti čas za stvari, ki jih želite početi.

Ljubljana, Slovenija; Las Vegas – 9. januar, 2019 – Samsung Electronics Co., Ltd. je na CES 2019 predstavil naslednjo generacijo hladilnika Family Hub, ki nadaljuje z inovacijami in na novo definira kategorijo hladilnikov. Family Hub nadgrajuje standard povezanega življenja in združuje družino v kuhinji, hkrati pa uporabnikom dovoljuje, da se osredotočajo na tisto, kar je zanje pomembno.

Nova generacija lastnikov nepremičnin s tehnologijo definira, kdo je in kako želi živeti svoje življenje. In za to ni bolj primernega prostora kot je povezana kuhinja. S hladilnikom Family Hub, ki ponuja poenostavljeno povezljivost, ki so je že vajeni, lahko družine namenijo več časa stvarem, ki so zanje najpomembnejše.

V letu 2019 z novim skupnim zaslonom Family Board, s katerim družinski člani lahko prilagojeno komunicirajo, Family Hub spodbuja družinsko povezanost, upravljanje s hrano in povezano izkušnjo dòma (home experience) v hitrem tempu sodobnega sveta.

»Tri leta nazaj, ko smo prvič predstavili Family Hub, je bila to izkušnja, ki je temeljila na aplikaciji za upravljanje s hrano, družinsko povezanost in zabavo. Danes pa predstavljamo najnovejšo različico Family Hub s storitvijo Bixby z zmogljivostmi umetne inteligence,« je povedal John Herrington, starejši podpredsednik in generalni direktor oddelka za gospodinjske aparate v Samsung Electronics America.

 

Inteligenca

Storitev Bixby omogoča pametnejši, prostoročni in bolj oseben način uporabe Family Hub. Uporabniki lahko med pripravo zajtrka za otroke prosijo Bixby za povzetek ključnih dnevnih informacij (funkcija Morning Brief), kot so vreme in novice dneva. Vse informacije se pojavijo na Family Hub zaslonu, da jih lahko tako vidijo kot tudi slišijo. Z glasovno tehnologijo ID Bixby prepozna glasove družinskih članov in tako omogoča prilagojene informacije potrebne za vsakega posameznika. Storitev Bixby je še pametnejša in bolj zgovorna, kar uporabnikom omogoča bolj naravno interakcijo. Predstavljajte si, da uporabniki lahko sedaj letalske vozovnice iščejo preko strani Expedia, naročijo Uber in prednastavijo temperaturo pečice s pogovorom s hladilnikom Family Hub.

Z brezhibno integracijo Family Huba v SmartThings je inteligenca šla korak naprej. Lastniki lahko sedaj vidijo in kontrolirajo na stotine Samsung in drugih pametnih hišnih naprav kar z zaslona hladilnika ali z glasom preko storitve Bixby.

Družinska povezanost

Nov Family Board zaslon deluje kot oglasna deska, na katero lahko družinski člani zlahka prilepijo sporočila in fotografije ali kaj napišejo kar na zaslon. Uporabniki lahko zaslon uporabijo za deljenje fotografij, sporočil in spominov na svojem hladilniku, fotografije lahko prilagodijo z različnimi stili fotografij, dodajo ročno napisana sporočila in nalepke, lahko celo spremenijo barvo ozadja, ki se sklada z njihovo kuhinjo – za zbliževanje družine in povečevanje načinov povezovanja znotraj nje.

Family Hub zaslon je dinamični ohranjevalnik zaslona, ki ga lahko uporabite za prikaz dragocenih družinskih trenutkov, pomembnih informacij, kot so vreme ali celo umetniških del. Lahko se ga tudi nastavi, da se zlije s kuhinjsko opremo.

Bolj zdravo upravljanje z živili

Že od začetka je bilo upravljanje z živili temeljna značilnost Family huba, ki je dvigovala raven upravljanja s hrano – z uporabo funkcije View Inside lahko s pametnim telefonom kar med nakupovanjem preverite, ali potrebujete jajca, dodajate živila na svoj nakupovalni seznam in spremljate roka trajanja. Family Hub z Načrtovalcem obrokov uporabniku omogoča pripravo boljših in bolj zdravih obrokov, ki jih prilagodi glede na prehranjevalne navade, prehranske potrebe in živila v hladilniku.

V letu 2019 bo Samsung razširil platformo Family Hub na več modelov in tako zagotovil konfiguracijo, ki bo ustrezala potrebam vseh potrošnikov.

Na CES 2019 bo novi Family Hub predstavljen v kategoriji Innovation award Honoree in the Software and Mobile Apps product. Za več informacij o gospodinjskih aparatih Samusung obiščite www.samsung.com.

 

Taktik, d. o. o.

10. 1. 2019

Avtor

Uredništvo