Gostiteljica letošnjega izbor EMA je Ajda Smrekar. Foto: David Lotrič Banović

Ajda Smrekar že ima nekaj voditeljskih izkušenj, a vodenje tako pomembnega izbora, kot je EMA 2019, bo zagotovo izziv: »EMA je bila zame že od nekdaj poseben dogodek, ki je vse generacije zbral skupaj in nas prikoval pred televizijske zaslone. Vsak je imel svojega favorita in goreče navijal zanj. Že sama misel, da letos vodim izbor EMA, mi pospeši srčni utrip. Ta večer bo zame poseben, saj se na odru ne bom prelevila v nobeno vlogo, ampak bom Ajda z nalogo, da vas popeljem skozi večer, kjer bomo med deseterico raznolikih in barvitih skladb izbrali najboljšo ter jo s ponosom pospremili v obljubljeno deželo

Izbor EMA 2019 bo v soboto, 16. februarja, ob 20.00 na TV SLO 1. Za evrovizijsko vozovnico se bo potegovalo 10 izvajalcev, v naslednjem vrstnem redu:

IZVAJALECNASLOV
1KIMRHYTHM BACK TO YOU
2RENATA MOHORIČTHREE BRIDGES
3RENÉNE POVEŠ
4FED HORSESTI NE POZNAŠ KONJEV
5ULA LOŽARFRIDAYS
6LUMBERJACKLEPOTE DNA
7OKUSTIČNIMETULJI PLEŠEJO
8INMATEATMA
9ZALA KRALJ & GAŠPER ŠANTLSEBI
10RAIVENKAOS

Izmed deseterice bo tričlanska strokovna žirija izbrala dva superfinalista, o zmagovalcu pa bodo odločili izključno gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem.

Novice o izboru EMA
Dogajanje o izboru EMA 2019 lahko spremljate na uradni spletni strani ter družabnih omrežjih FacebookInstagramTwitter in YouTUBE.