Nives Luka “prisili”, da pride k njej na družabni večer. Kljub velikim pomislekom se ideja izkaže pravzaprav za izvrstno. Foto: ekipa Sever & Sever

Vse tri dele, ki so bili na sporedu pretekle tri nedelje, si je povprečno ogledalo po 216.600 gledalcev, to je 21 odstotkov gledalcev televizije v tem času. Gledanost nedeljskega večernega termina se je v primerjavi z januarjem 2018 tako dvignila z 9,9 na 11,5 odstotka.

V prvih treh delih so gledalci spoznavali glavne tri kriminaliste, izkušena domačina Ferda in Nives ter novinca Luka. Videli so lahko, da ima Luka za sabo travmatično ljubljansko izkušnjo, zaradi katere je precej asocialen in se težko privaja na novo okolje. Spet pa ne toliko, da se ne bi uspel spustiti v ljubezensko razmerje s Saro, hčerko dveh vplivnih Blejcev.

Izkušena Ferdo in Nives novinca pošljeta v boj s kriminalom – izginil je pujs! Foto: ekipa Sever & Sever

Je Bled Slovenija v malem, kjer se za bleščečo zunanjostjo kmalu pokažejo razpoke, skozi katere vidimo temno ozadje stvari?

V četrtem delu si domači del ekipe Bled privošči Luka, mladi kriminalist mora na lov za izginulim pujsom. V naslednji epizodi pa bo majhen kraj pretresla velika novica. Zgodil se bo prvi uboj.

Scenarij za Ekipo Bled sta napisala Gregor Fon in Nina Zupančič, režira jo Blaž Završnik, ob Fonu tudi avtor nadaljevanke. V glavnih treh vlogah nastopajo Janko Mandić, Gaber Trseglav in Barbara Cerar, Saro igra Mia Skrbinac.

Vir fotografij: ekipa Sever & Sever
Fotografije v polni resoluciji najdete tukaj.

Nives in Luka pri preiskovanju uboja Foto: ekipa Sever & Sever
Sara na obisku … Foto: ekipa Sever & Sever
Ferdo in Luka. Foto: ekipa Sever & Sever
Nives in Luka pri zapisu dejstev. Foto: ekipa Sever & Sever
Osumljenca v primeru uboja na Bledu. Foto: ekipa Sever & Sever
Izkušnje, znanje, ideje … izmenjujeta jih Nives in Luka. Foto: ekipa Sever & Sever
Luka rešuje velike in pomembne primere, a tudi manjši so vredni vse pozornosti in znanja. Foto: ekipa Sever & Sever