Kultura

Gostovanje prodornega latvijskega avtorja in ilustratorja Mārtiņša Zutisa

Spoštovani,

 
po uspešnem gostovanju estonske pisateljice Hilli Rand v sklopu mednarodnega projekta Naša mala knjižnica, v katerem sodeluje 6 držav in več kot 50.000 otrok, v tednu od 28. januarja do 1. februarja gostimo mladega in vsestranskega latvijskega avtorja in ilustratorja Mārtiņša Zutisa (1988). Po osnovnih šolah po vsej Sloveniji bo izvedel kreativne delavnice na podlagi svoje knjige Odkritje, ki ga ni bilo. Nadarjen ustvarjalec na prikupen način odpira vprašanja strahu pred neznanim in na iznajdljiv način prikaže, da je strah znotraj votel, okrog ga pa nič ni.
 
Po končani umetniški šoli se je vpisal na Latvijsko akademijo za umetnost. Njegovo zanimanje za ilustriranje se je povečalo na izmenjavi v Berlinu in z ustanovitvijo stripovske revije KUŠ!, v kateri redno objavlja svoja dela in sodeluje na mednarodnih stripovskih festivalih. Za svojo knjigo Odkritje, ki ga ni bilo je prejel nagrado Jānisa Baltvilksa in bil vključen v katalog Belih vran.
 
V kolikor bi želeli narediti intervju oziroma prispevek o avtorju, ki lahko predstavi širše družbene in kulturne razmere v Latviji ter oriše položaj stripa, me lahko kontaktirate na naslov sodobnost@guest.arnes.si ali na telefonsko številko 030 615 224. Prav tako smo odprti za vsa vprašanja v zvezi s projektom Naša mala knjižnica.
 
Prijazen pozdrav in vse dobro,
Katja Kac
25. 1. 2019

Avtor

Administrator