Gospodarstvo

Sporočilo za medije

Najvišja raven znanja na področju kleparstva in lakiranja: izkušnje strokovnjakov Hödlmayr za zadovoljstvo zavarovancev

Logatec/Slovenija. Tehniki podjetja Hödlmayr International zagotavljajo visoke standarde kakovosti v lastnih avtomobilskih logističnih centrih po vsej Evropi. Ponujajo strokovno znanje, ki presega osnovne dejavnosti “logistike vozil” in kateremu zaupajo tako poslovne stranke kot tudi zavarovanci. Tako je lani več tisoč strank znanih slovenskih zavarovalnic v delavnicah Hoedlmayr logistika d.o.o. popravilo škodo na pločevini.

“Imamo dolgoletne pogodbe z najpomembnejšimi ponudniki zavarovanj in smo eden največjih ponudnikov na slovenskem trgu,” pravi direktorica Agata Kržič in dodaja: “S svojim portfeljem našim končnim kupcem nudimo paket brezskrbnosti, saj prevzamemo vse naloge – od izvedenskega mnenja do komuniciranja z zavarovalnico.”

Med naloge kleparjev in lakirnice poleg saniranja površinskih poškodb vseh vrst sodijo tudi popravila deformiranih pločevinastih delov, barvanje plastičnih delov in industrijsko barvanje. Vrhunski računalniško podprt sistem za mešanje barv, pravilno mešanje barv z računalniško podprto lestvico barv, stalno sodelovanje s proizvajalci barv in redno usposabljanje zaposlenih na kraju samem zagotavljajo optimalne rezultate premazov.

Sedem sodelavcev, zaposlenih v kleparstvu in lakirnici, je specializiranih tudi za nastavitve in prilagoditve pločevinastih delov, kot so vrata, pokrovi ali pokrov motorja. Vsako leto se prenovi približno 2.500 vozil.

Hoedlmayr logistika d.o.o.

Hoedlmayr logistika d.o.o. je v 100-odstotni lasti družbe Hödlmayr International AG in trenutno zaposluje 185 ljudi. Vozni park sestavlja več kot 70 posebnih transportnih vozil. Sedež v Logatcu ima skladiščno zmogljivost več kot 90.000 m2, prostor za približno 3.500 vozil in tudi lastno garažo. Promet hčerinskega podjetja družbe Hödlmayr je v preteklem letu (2018) znašal okoli 15 milijonov evrov.

Hödlmayr International AG

Hödlmayr International AG je mednarodno družinsko podjetje iz Schwertberga (Avstrija), katerega osnovna dejavnost je logistika vozil. Podjetje je specializirano za celotno dobavno verigo – od prevzema vozil v tovarni ali pristanišču do dostave trgovcu z vozili oziroma lastniku voznega parka. Letno dostavijo približno 1,75 milijona vozil. Družba Hödlmayr International AG in njena hčerinska podjetja zaposlujejo 1.900 ljudi v 16 državah. Skupina skupaj razpolaga z več kot 800 vozili za transport avtomobilov in dvanajst vlakovnih sistemov ter omogoča skladiščenje za približno 55.000 vozil.

Promet družbe je v letu 2018 znašal okoli 290 milijonov evrov.

28. januar 2019

Kontakt za medije:

Zala Grilc

E: zala.grilc@sm-studiomarketing.com

T: 01 58 96 810

M: 040 481 210

28. 1. 2019

Avtor

Administrator