Splošno

DOŽIVITE PREŠERNOV DAN V LIPICI Z BELIMI LIPICANCI, VILINSKO PRAVLJICO IN DIH JEMAJOČIMI PLESNIMI AKROBACIJAMI ZMAGOVALKE ŠOVA SLOVENIJA IMA TALENT

 

Foto: Mitja Božič, Gorenjski glas, Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Dean Dubokovič

 

Čudoviti beli lipicanci bodo na Prešernov dan, 8. februarja, zaplesali z dobrimi vilami iz čarobne jame Vilenice v predstaviVilinska pravljica o Lipici. Visoko v zraku se jima bosta pridružili dih jemajoči plesni akrobatki Dana AVGUŠTIN in TJAŠA DOBRAVEC, zmagovalka 7. sezone šovaSlovenija ima talent.

Na Prešernov dan, 8. februarja, bodo čudoviti beli lipicanci v Lipici zaplesali z dobrimi vilami iz čarobne jame Vilenice in pričarali pravo belo pravljico. Kar 40 jih bo s svojo eleganco in prefinjeno lepoto prepletlo edinstveno predstavoVilinska pravljica o Lipici. Visoko v zraku se jima bosta pridružili dih jemajoči plesni akrobatki Dana Avguštin in Tjaša Dobravec, zmagovalka 7. sezone šovaSlovenija ima talent.

Obenem bo Kobilarna Lipica na največji praznik slovenske kulture znova na široko odprla vrata. Kobilarno in posestvo Lipice bodo lahko obiskovalci obiskali brezplačno,srečali pa se bodo tudi s Prešernom, ki bo skupaj z Julijo delil fige in svoje stihe v zgodovinskem jedru kobilarne. Prisluhnili bodo čudoviti pravljici o Lipici in lipicancih, ki je zmagala na prvem literarnem natečaju Kobilarne Lipica in Kosovelove knjižnice Sežana, ter stkali neprecenljiva prijateljstva s prekrasnimi lipicanci.

Priložnost za stik s čudovitimi belimi konji in nepozabna družinska doživetja bodo od 10. ure dalje tudi tematski vodeni ogledi “Spoznajte zimsko življenje lipicancev”, prikaz sedlanja in podkovanja lipicancev ter vožnje s kočijo. Otroci se bodo razveselili delavnice s poniji in jahanja ponijev, praznično vzdušje pa bodo še dodatno posladkale Prešernove kulinarične dobrote.

Na praznik kulture bo v Lipici prav posebno praznično vzdušje. Lipicanca Pluto, Slava in njunih 300 prijateljev že nestrpno pričakuje vašo družbo!

Več informacij:www.lipica.org

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | M: 041 750 728| e:pr@lipica.org| w:www.lipica.org

29. 1. 2019

Avtor

Administrator