Avtomobilizem

Najbolj zadovoljni Britanci vozijo vozila znamke Suzuki 

UK Customer Satisfaction Index

Avtor: Marko MiklavcIz Velike Britanije prihajata nekaj odličnih novic za ljubitelje vozil znamke Suzuki, ker se je po opravljeni nacionalni anketi glede zadovoljstva kupcev z avtomobili izkazalo, da so britanski uporabniki najbolj zadovoljni z izdelki znamke Suzuki. Podobnega mnenja so očitno tudi bralci revije What Car?, ki so pred kratkim ponovno okronali modela celerio in ignis.

Priznana britanska inštitucija (Institute of Customer Service), ki v Združenem kraljestvu vsako leto preverja zadovoljstvo potrošnikov z izdelki iz trinajstih sektorjev (med njimi je tudi avtomobilski sektor), je v teh dneh predstavila informacije glede zadovoljstva britanskih uporabnikov in uporabnic avtomobilov. Tokrat je v takšni anketi (UKCSI 2019) sodelovalo približno 45.000 prebivalcev Združenega kraljestva, ki so ocenjevali izdelke iz 260 podjetij, med njimi pa tudi izdelke 24. proizvajalcev avtomobilov. Znamki Suzuki je tokrat uspel ‘veliki met’, ker se je iz lanskega 44. mesta (skupna razvrstitev v januarju 2018, ne glede na sektor) zavihtela na odlično 15. mesto v skupni razvrstitvi in tako postala najbolje ocenjena avtomobilska znamka. Znamka Suzuki je ob tem poskrbela še za nov rekord ob ocenjevanju (Automotive CSI score), ker se štirikolesni izdelki te znamke letos lahko pohvalijo z odlično oceno (CSI score: 83), medtem ko je povprečna letošnja ocena nekoliko nižja (CSI score: 78.9). To je najboljši rezultat znamke Suzuki, odkar obstaja ta britanski indeks zadovoljstva kupcev, ki so ga uvedli leta 2008.

Za zadovoljstvo pri britanski podružnici znamke Suzuki je poskrbela tudi odlična ocenitev (8,6 od najvišje možne ocene 10) britanskih trgovcev z vozili te znamke, ker jih uporabniki opisujejo kot zelo dostopne, zaupanja vredne in prijazne. Poleg tega so trenutni britanski lastniki in uporabniki Suzukijevih avtomobilov tudi izredno zvesti tej avtomobilski znamki, ki je znana kot specialist za majhna in terensko prehodna vozila, ker je na področju zvestobe kupcev dosegla odlično oceno (8,5 od možne ocene 10). Za nadaljnje dobre novice za znamko Suzuki pa je poskrbelo letošnjo tekmovanje za avtomobil leta 2019, ki ga vsako leto organizira revija What Car?, ker so Britanci letos nagradili modela celerio in ignis. Mali celerio je ponovno zmagal v kategoriji mestnih avtomobilov s prodajno ceni, ki ni višja od 9.000 britanskih funtov. Pohvali pa se lahko tudi v pogledu zanesljivosti (2018 What Car Reliability Survey) med majhnimi avtomobili, ker je premagal hyundai i10 ter tretjeuvrščeno Fiatovo pando. Britanci pravijo, da vam tako veliko za tako malo denarja (‘Best Buy’) ne more ponuditi noben drug avtomobil. Letos je na podelitvi nagrad revije What Car? slavil tudi ignis 1.2 Dualjet SHVS 2WD SZ5, ker je ta avtomobilček po mnenju novinarjev trenutno najboljši mali SUV v kategoriji takšnih vozil s prodajno ceno do 15.000 britanskih funtov.

O nagrajenih suzukijih je Steve Huntingford (urednik revije What Car?) povedal naslednje: »Pri znamki Suzuki imajo zelo dolgo tradicijo izdelave majhnih avtomobilov in majhnih terensko prehodnih vozil, pridobljene izkušnje pa se odražajo pri zasnovi ter pri kvaliteti proizvedenih avtomobilov. Celerio vas bo hitro spodbudil k temu, da se začnete spraševati, zakaj bi za avtomobil odšteli veliko denarja, ker je ta malček  odlično opremljen (glede na odšteti denar …), simpatičen, varčen in zadosti poskočen. Podobno velja tudi za model ignis, ker uteleša mini SUV eleganco za prodajno ceno, ki jo po navadi ponudijo samo običajne, oblikovno manj privlačne kombilimuzine.«

29. 1. 2019

Avtor

Administrator