Avtomobilizem

Škodin novi urbani SUV se imenuje Kamiq

 

  • Škoda nadaljuje ofenzivo športnih terencev s tretjim modelom za evropski trg
  • Svetovna premiera novega Škode Kamiqa bo marca 2019 na ženevskem avtomobilskem salonu

 

Mladá Boleslav (Češka), 24. januar 2019 – Škodin novi SUV se imenuje Kamiq. Križanec je njihov tretji SUV za evropski trg in označuje naslednjo fazo Škodine ofenzive športnih terencev. Beseda kamiq izvira iz jezika Inuitov, ki živijo na severu Kanade in Grenlandiji. Opisuje nekaj, kar se v vsaki situaciji idealno prilega kot druga koža. To je več kot zadosten razlog, da so tako poimenovali novi model križanca za evropski trg, enako kot na Kitajskem že uveljavljeni SUV.

 

Škoda Kamiq je urbani model križanca, ki se predstavlja kot idealni sopotnik za vsakodnevne potrebe v sodobnih velemestih in tudi drugod. Ime Škoda Kamiq je kot ime modela že uveljavljeno na Kitajskem in je zato kot nalašč za novega križanca. Obenem je takšno poimenovanje del modelske nomenklature za paleto SUV – imena vseh Škodinih aktualnih SUV-modelov se začnejo s črko K in končajo s črko Q.

 

Z novim Škodo Kamiqom se češka avtomobilska znamka podaja v naslednjo fazo ofenzive športnih terencev ter svojo ponudbo razširja s kompaktnim in trendovskim vstopnim modelom za evropski trg. Škoda Kamiq združuje živahnost in vozne lastnosti kompaktnega avtomobila ter klasične odlike SUV-ja: višji sedežni položaj, boljšo preglednost, udobnejše vstopanje in izstopanje ter večji odmik od tal. Škodin model, ki je zasnovan na prečni modularni platformi (MQB), se ponaša z novimi asistenčnimi sistemi, poleg tega pa prepriča s številnimi ‘simply clever’ rešitvami, ki so tako kot velika prostornost postale prepoznavni znak znamke.

 

Svetovna premiera novega Škode Kamiqa bo od 5. do 17. marca 2019 na ženevskem avtomobilskem salonu.

 

Spremljajte nas na Twitterju https://twitter.com/skodaautonews in prejemajte najnovejše novice. Vse vsebine o novem Škodi Kamiqu najdete na #SkodaKamiq.

 

 

Dodatne informacije:

Hermann Prax                                                    Pavel Jína

Vodja produktnega komuniciranja                 Tiskovni predstavnik za produktno komuniciranje

T +420 734 298 173                                          T +420 326 811 776

hermann.prax@skoda-auto.cz                       pavel.jina@skoda-auto.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

Slika k sporočilu za medije:

 

Škodin novi urbani SUV se imenuje Kamiq

S Škodo Kamiqom, novim vstopnim modelom v tem segmentu, se nadaljuje SUV-ofenziva češkega proizvajalca.

Prenesi                                Vir: ŠKODA AUTO

 

 

 

 

ŠKODA AUTO

  • Družba je bila ustanovljena v pionirskih časih avtomobilizma leta 1895 in je tako eno izmed avtomobilskih podjetij z najdaljšo tradicijo na svetu.
  • Kupcem danes ponuja devet modelskih serij osebnih vozil: Citigo, Fabia, Rapid, Scala, Octavia, Karoq, Kodiaq ter Kamiq (na Kitajskem) in Superb.
  • Leta 2018 je bilo po vsem svetu prodanih več kot 1,25 milijona vozil.
  • Od leta 1991 je del koncerna Volkswagen, ene od globalno najuspešnejših avtomobilskih družb. Družba Škoda Auto v sklopu koncerna poleg avtomobilov samostojno izdeluje in razvija tudi druge komponente, kot so motorji in menjalniki.
  • Deluje na treh lokacijah v Češki republiki, proizvodnja pa poteka tudi na Kitajskem, v Rusiji, na Slovaškem, v Alžiriji in Indiji – večinoma v sklopu koncernskih partnerstev, prav tako pa tudi v Ukrajini in Kazahstanu prek lokalnih partnerjev.
  • Po vsem svetu zaposluje več kot 35.000 ljudi in je aktivna na več kot 100 tržiščih.
  • V okviru Škoda Strategije 2025 se iz proizvajalca avtomobilov želi preobraziti v ‘simply clever družbo za najboljše mobilnostne rešitve’.
29. 1. 2019

Avtor

Administrator