Splošno

GEFCO dostavil vagone za potrebe nove tovarne Skupine PSA v Kenitri, v Maroku

 

Na temelju svojega edinstvenega strokovnega znanja na področju avtomobilske logistike in multimodalnih rešitev za dobavne verige, je GEFCO dostavil prva dva vagona za potrebe nove tovarne Skupine PSA v maroškem mestu Kentira. Do konca leta 2019 se bo iz pristanišča Saint-Nazaire v Franciji do pristanišča Tangier v Maroku odpravilo dodatnih 45 vagonov. Skupaj 47 vagonov bo prevažalo nova vozila na železnici, ki povezuje Tanger s Kenitro, kjer bo Skupina PSA odprla novo tovarno. Pričakuje se, da bo do leta 2020 proizvodna zmogljivost obrata Kenitra dosegla 200.000 vozil letno.

Projekt je edinstven izziv v smislu industrijskih zahtev in zmogljivosti ter dokazuje močno partnerstvo med skupino PSA in GEFCOM.

Podpora širitvi skupine PSA v Kentiri

Povezava med Kenitro in Tangierjem bo pomagala Skupini PSA doseči njihove ambiciozne cilje za novo tovarno. Pričakovati je, da bo proizvodnja v Kenitri v letu 2019 dosegla proizvodnjo 100.000 vozil, do leta 2020 pa do 200.000 vozil letno.

Da so lahko uspešno izpeljali vsak korak te kompleksne operacije, so sodelovali strokovnjaki Skupine GEFCO s celega sveta: usmerjanje vagonov iz pristanišča Saint Nazaire v Franciji, obnova in prilagoditev vagonov, nakladanje na ladjo in dostava v pristanišče Tangier.

 

Vagone bo upravljal maroški državni urad za železnice (ONCF), ki prevaža vozila iz tovarne Skupine PSA v Kenitri do pristanišča Tangier, preden jih izvozijo v Evropo.

“Zelo smo zadovoljni, da je Skupina PSA ta vznemirljiv projekt zaupala GEFCU in prepričani smo, da imamo ustrezno strokovno znanje in možnosti s katerimi bomo ustvarili uspeh,” je pojasnila Anne Lambusson, izvršna podpredsednica združenja za poslovanje s Skupino PSA v GEFCU in dodala: »Edinstveno strokovno znanje, ki ga imamo v GEFCU o dobavnih verigah nam omogoča, da se lotimo tega izrednega izziva in se veselimo prispevka k strategiji rasti naših strank.«

Krepitev močnega položaja GEFCA v Afriki

S tem projektom GEFCO podpira ambiciozno razvojno strategijo Skupine PSA v Maroku in Afriki. Proizvajalec avtomobilov želi v Kenitri vzpostaviti vodilno industrijsko vozlišče in je že začel z namenskim razvojem podpornega omrežje.

Ta projekt bo dodatno okrepil položaj GEFCA v Maroku. Januarja 2018 je GEFCO naznanil, prevzem podjetja GLT, specializiranega za transport na ruti Evropa – Maroku in vodilnega upravljalca prehoda med Algeciras in Tangier. Danes je GEFCO Maroko vodilni v sektorju dobavnih verig v državi in pričakuje, da bo kmalu podvojil svojo delovno silo ter tako podprl svojo prihodnjo rast.

SKUPINA GEFCO

GEFCO je vodilna evropska družba na področju avtomobilske logistike in med top 10 globalnimi akterji na področju multimodalnih rešitev za dobavne verige. Močna in izkušena ekipa 11.000 zaposlenih, na podlagi 70 let strokovnega znanja, oblikuje inovativne in prilagodljive rešitve za najzahtevnejše izzive v dobavni verigi v vseh industrijskih sektorjih. Z močno globalno mrežo partnerjev in prisotnostjo v 47 državah, deluje GEFCO na 300 destinacijah po vsem svetu. Skupina je v letu 2017 ustvarila 4.4 milijarde EUR prihodkov. www.gefco.net

 

STIKI ZA MEDIJE
Tomaž Mihelin Ritlop
SPEM Komunikacije za GEFCO
T: 02 228 44 34; M: 041 737 087
tomaz.ritlop@spem.si
30. 1. 2019

Avtor

Administrator