Gospodarstvo

GEFCO VZPOSTAVIL GLOBALNI NADZORNI CENTER ZA ČASOVNO KRITIČNE REŠITVE TOVORNEGA PREVOZA

Foto: Gefco

Inovativni center bo zagotavljal globalno operativno podporo, nadzor in koordinacijo pošiljk s časovno kritičnimi rešitvami

GEFCO, globalni ponudnik kompleksnih industrijskih storitev dobavne verige in evropski vodja v logistiki zaključenih vozil, je napovedal ustanovitev lastnega namenskega specializiranega nadzornega centra (»Mission Control Centre« (MCC)) za upravljanje globalnih časovno kritičnih rešitev (TCS) tovornega prevoza. Center bo vzpostavljen v Amsterdamu znotraj poslovne linije za špedicijo. Da bi svojim strankam zagotovili najboljše storitve, so GEFCO center zasnovali tako, da skupaj z imenovanimi zastopniki med partnerji po vsem svetu, podpira svoje namenske mreže TCS vse dni v tednu.

Razvijanje strokovnega znanja o časovno kritičnih rešitvah

Ustanovljen oddelek za špedicijo podjetja GEFCO upravlja globalno mrežo lokalnih operaterjev za časovne kritične rešitve in sodeluje s strankami na lokalni ravni ter na ta način zagotavlja dobave načrtovanih in nenačrtovanih nujnih pošiljk. GEFCO s tem povezovanjem dokazuje zavezanost svoji kulturi, ki so jo poimenovali „neskončna bližina“. Ustvarjanje partnerstev s svojimi strankami in zagotavljanje integriranih rešitev, so namreč gonilne sile za ključne časovne rešitve MCC, ki prinašajo dodano vrednost poslovanju svojih strank.

Storitve TCS podjetja GEFCO so zasnovane tako, da strankam zagotavljajo takojšen odziv na nujne zahteve za dostave. Ponujajo celovite rešitve za letalski tovorni promet po vsem svetu s stalno preglednostjo celotne poti.

MCC bo spremljal vse rešitve za špedicijske storitve TCS, ki so globalno rezervirane prek njihovega inovativnega globalnega informacijskega sistema. Na ta način bo zagotovljena nadaljnja izpolnitev visokih kazalnikov uspešnosti za stranke. Center bo hkrati nenehno podpiral lokalne operacijske skupine za TCS in sicer z boljšim vpogledom v svetovne pošiljke, s ciljem zagotavljanja bolj proaktivne in hitrejše storitve, ki prinaša strankam najvišjo poslovno vrednost.

MCC bo deloval tudi kot enotna kontaktna točka za globalne stranke. S kombinacijo globalne pokritosti in stalnimi posodobitvami, ki jih bo zagotovil GEFCO skupaj z lokalnimi strokovnjaki, jim bo sistem omogočal sledenje pošiljk v realnem času po celem svetu.

Doseganje učinkov od prvega koraka naprej

MCC bo brez dvoma pozitivno vplival na številne rešitve, ki jih GEFCO, kot vodilna družba na področju avtomobilske logistike, že sedaj zagotavlja za ta sektor. Uspešno upravljanje s časovno kritičnimi

rešitvami MCC-ja se že danes kaže v povečani vrednosti za portfelj avtomobilskih kupcev Skupine GEFCO. To dokazujejo z učinkovitim odgovorom na izzive, kot je na primer organizacija čarterskega leta s pridobitvijo vseh potrebnih dovoljenj za dostavo časovno kritičnega tovora od vrat do vrat in sicer iz Češke v ZDA v roku 48-ih ur od zahteve stranke, kar naročniku prihrani velike stroške zaradi morebitnega mirovanja proizvodnje.

Klaas Sybrandy, globalni direktor TCS pri GEFCO špediterskem prometu, je ob vzpostavitvi MMC dejal: „To je pomembna priložnost za naše hitro rastoče špediterske operacije. Nadzorni center za časovno kritične rešitve tovornega prevoza (MMC) bistveno krepi naše reference na področju kritičnih rešitev. Z vsemi kritičnimi pošiljkami, ki jih bo načrtovala in skrbno spremljala naša odlična ter izkušena MCC ekipa, bomo zagotovili, da bomo v vsakem trenutku našli najhitrejšo možno rešitev za vse načrtovane in nenačrtovane izredne pošiljke za naše stranke.”

Skupino MCC bosta vodila Vincent Karbet in Chantal van Loen, ki sta v vzpostavitev MMC vnesla obsežne izkušnje s področja TCS operacij. Vincent deluje v mednarodni špediterski industriji že več kot 15 let, vključno z izvršnimi nalogami pri družbi DHL Same Day, medtem ko je bila Chantal več kot 10 let odgovorna za posebne storitve TNT na Nizozemskem.

Vzpostavitev MCC podjetja GEFCO sledi nedavni predstavitvi inovativne glasovno aktivirane rešitve za iskanje in sledenje za TCS, “TRACY”, ki je bila razvita za uporabnike tovornega prometa, ki zahtevajo spremljanje visoko prioritetnih pošiljk nove generacije v realnem času, kjer sta najpomembnejši komponenti hitrost in učinkovitost.

GEFCO je prav tako začel s tovarno inovacij, da bi identificiral inovativne projekte zaposlenih in zagotovil prave vire za podporo njihovemu razvoju ter na ta način spodbujal nove ideje in ustvarjalnost v podjetju.

GEFCO je vodilna evropska družba na področju avtomobilske logistike in med top 10 globalnimi akterji na področju multimodalnih rešitev za dobavne verige. Močna in izkušena ekipa 11.000 zaposlenih, na podlagi 70 let strokovnega znanja, oblikuje inovativne in prilagodljive rešitve za najzahtevnejše izzive v dobavni verigi v vseh industrijskih sektorjih. Z močno globalno mrežo partnerjev in prisotnostjo v 47 državah, deluje GEFCO na 300 destinacijah po vsem svetu. Skupina je v letu 2017 ustvarila 4.4 milijarde EUR prihodkov. www.gefco.net

 

 

STIKI ZA MEDIJE

Tomaž Mihelin Ritlop

SPEM Komunikacije za GEFCO

T: 02 228 44 34; M: 041 737 087

tomaz.ritlop@spem.si

5. 2. 2019

Avtor

Administrator