Kultura

Zakaj mačka ne mara miši – ob slovenskem kulturnem prazniku v Točki ZKD

 

Osnovna šola Solkan, podružnica Grgar

ZAKAJ MAČKA NE MARA MIŠI

torek, 5. februar 2019, ob 10.00

Točka ZKD Nova Gorica

Osnovna šola Solkan, podružnica Grgar

ZAKAJ MAČKA NE MARA MIŠI

torek, 5. februar 2019, ob 10.00

Točka ZKD Nova Gorica

Nastopajo:

učenci otroškega pevskega zbora Osnovne šole Solkan, podružnice Grgar, pod mentorstvom učiteljic Nine Žbona Kuštrin in Petre Winkler. Na klavirju spremlja Petra Winkler.

V glasbeni predstavi na hudomušen in pevsko obarvan način vidimo, da ima mačka še kako dober razlog, da lovi miši, ki ji zelo rade nagajajo in jo jezijo. Predstava govori o živalih, ko so živele še v slogi in se imele rade. Mačka se še ni prepirala z mišmi in volk ni preganjal zajcev. Tudi lisica je še hodila h kokošim in jim pela uspavanke. A prišla je zima in z njo megla in mrzli vetrovi. Živali so si iskale hrano in toplo zavetje. Na pomoč jim je priskočil dobri človek, ki je pod streho vabil živali točno na 12. dan v mesecu. Miši so mačko pretentale, se ji zlagale, da jo bo človek sprejel v svoj dom šele 13. v mesecu. K sreči je bil človek usmiljen in tudi mačko sprejel k sebi. Od takrat pa mačka ne mara miši.

Ob slovenskem kulturnem prazniku.

Zaključena prireditev za Vrtec Nova Gorica.

Vstop prost.

Zveza kulturnih društev Nova Gorica

Ulica Gradnikove brigade 25, 5000 Nova GoricaT 05-333-0311 / 05-333-0315 / 041-789-031Ezkd.novagorica@siol.netWwww.zkdng.si

5. 2. 2019

Avtor

Administrator