Splošno

Vabilo medijem

Vabilo medijem

11. februar ob 10. uri: GZS, dvorana A

KONFERENCA OB RAZSTAVI PRIHODNOST BIVANJA

Na konferenci, ki jo organizira GZS v sodelovanju s SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo, bodo priznani strokovnjaki iz tujine in Slovenije spregovorili o prihodnosti bivanja in gradenj, integraciji pametnih domov v pametna mesta in skupnosti, redefiniciji doma in vlogi človeka v takšnem okolju.

»The future is always overpredicted but underimagined«, je citat, s katerim svoja predavanja mnogokrat zaključuje dr. Miimu Airaksinen, generalna direktorica finskega združenje gradbenih inženirjev RIL in vodja skupine za pametna mesta pri mednarodnem svetu za raziskave in inovacije v gradbeništvu (CIB). Prehod z nivoja pametnih stavb na nivo pametnih mest bo tema, s katero bo nagovorila prisotne na konferenci. Poleg dr. Airaksinen bodo na konferenci spregovorili tudi:

– predsednik GZS Boštjan Gorjup
– mag. Matej Gajzer, direktor SRIP PSiDL
– Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta RS
– Aleš Prijon, državni sekretar za področje prostora na ministrstvu za okolje in prostor
– doc. dr. Andrej Tibaut, predsednik združenja siBIM,
– Friderik Knez, Zavod za gradbeništvo in predsednik strokovnega sveta SRIP PSiDL.

Na okrogli mizi »Izzivi prihodnosti bivanja« bodo sodelovali: Aleš Prijon, (MOP), Jernej Salecl, (MGRT), dr. Tomaž Vuk, (Salonit Anhovo), Bogdan Božac, (Marles hiše Maribor), dr. Boštjan Pečnik, (Gorenje, predsednik UO SRIP PSiDL), mag. Devid Palčič, (Robotina).

Program dogodka je na povezavi.

Konferenci bo sledila otvoritev razstave:
Razstava dosežkov slovenske industrije pametnih stavb in doma ter gozdno-lesne verige – Prihodnost bivanja (11. 2. 2019 – 11. 4. 2019)

Razstava je namenjena predstavitvi ponudbe, izdelkov, storitev in razvojnih dosežkov slovenske industrije in tudi znanosti na področju pametnih stavb in gozdno-lesne verige. Organizirana bo kot »showroom« rešitev in izdelkov s poudarkom na inovativnih dosežkih in novih rešitvah Slovenije. Več o razstavi na povezavi.

Vljudno vabljeni

Mag. Tajda Pelicon
Vodja za strateško komuniciranje
Gospodarska zbornica Slovenije
Služba za strateško komuniciranje in marketing
Dimičeva ulica 13, 1504 Ljubljana
t: 01 5898 136 m: 041 397 194
e: tajda.pelicon@gzs.si w: www.gzs.si
7. 2. 2019

Avtor

Administrator