Kultura

GLASBENI VEČERI V BUKOVICI

 

VIII sezona

februar – junij 2019

S podporo Občine Renče – Vogrsko že osmo leto zapored Glasbeno društvo NOVA prireja koncertne cikle Glasbeni večeri v Bukovici. Koncerti, ki potekajo v dvorani Angela Mlečnika in dvorani Zorana Mušiča v Kulturnem domu v Bukovici, občasno pa tudi na prizorišču Lakenessa v Volčji Dragi, pokrivajo širok spekter glasbenih žanrov. Rdeča nit programsko-vsebinskega dogajanja je predstavitev tako prepoznavnih kot tudi kakovostnih neuveljavljenih glasbenikov in glasbenih skupin. Atraktivnost glasbenih večerov tiči v mnogih posebnih gostovanjih z iskrivimi mladimi nadarjenimi glasbeniki iz Slovenije.

Glasbeni večeri v Bukovici ponujajo nastope solistov s spremljevalnimi zasedbami ter manjših in večjih glasbenih skupin, vse do orkestra in big banda. Prva polovica letošnje sezone bo v znamenju glasbenih skupin in orkestra, ki žanrsko obsegajo tako klasiko, jazz in sorodne zvrsti kot tudi kakovostno popularno glasbo. Glasba bo zazvenela v interpretacijah uveljavljenih glasbenikov.

Vsi koncerti bodo v Kulturnem domu v Bukovici, razen zadnjega, ki bo, v primeru lepega vremena, na Lakenessu v Volčji Dragi.

Vstopnice so/bodo na voljo na Eventimu in Petrolu ter na lokaciji koncerta eno uro pred pričetkom.

____________________________________________________________________________

FEBRUAR

VALENTINOV KONCERT

15. februar 2019 • 20.00

UROŠ PERIĆ in THE BLUENOTE QUARTET

V Bukovici bo Uroš Perić skupaj s svojo skupino The Bluenote Quartet pričaral valentinovo obarvan večer čutne glasbe. Valentinov koncert bo otvoril že osmo sezono koncertnega cikla Glasbeni večeri v Bukovici.

Uroš Perić je pevec, pianist, aranžer, tekstopisec, umetnik v polnem pomenu besede, ki mu ni para. Svoj navdih črpa iz zlatega obdobja bluesa, jazza in soula, zato je njegov opus povezan z vsemi največjimi hiti legendarnih glasbenikov (Ray Charles, Nat King Cole, Gene Harris, Quincy Jones …), ki jim aktivno dodaja svoje glasbene stvaritve. V tem žanru je unikaten in več kot odličen, kar pričajo številni koncerti po Evropi, ZDA in Afriki. Ko zapoje in zaigra Uroš Perić, poslušalce ponese do evforične navdušenosti.

____________________________________________________________________________

MAREC

MUŠIČEV KONCERT

15. marec 2019 • 20.00

BAS TRIO Z GOSTI: ŽIVLJENJA KROG

Življenja krog je projekt, ki v svoji zasnovi združuje izvajalce na odru ter občinstvo v dvorani. Koncert se odvija po principu interaktivnosti med nastopajočimi in občinstvom, ki jih glasbeniki

vpeljejo v izvajanje pesmi v živo. S tem se v dvorani ustvari zaključen krog glasbene ustvarjalnosti. Vsebina koncerta (repertoar) obsega pesmi iz slovenske popularne glasbe, skladbe iz slovenske jazzovske zapuščine, slovenske ljudske pesmi, glasbe iz slovenske alternativne scene…Življenja krog je hommáge slovenski vokalni glasbi ter poveličuje tradicijo slovenskega petja.

Bas Trio:

Barbara Šinigoj, vokal

Egon Boštjančič, kitara

Uroš Trebižan, bas

z gosti:

Carlos Yoder, tolkala

Nejc Vrtovec, klavirska harmonika

Smaal Tokk, besede (rap)

Učenci pevskega oddelka Šole glasbe in umetnosti Ozlinka

____________________________________________________________________________

APRIL

JAZZ in VINO

12. april 2019 • 20.00

SWINGATAN

Swingatan je akustični gipsy swing kvintet, sestavljen iz violine, dveh kitar, klavirske harmonike in kontrabasa. Izvajajo avtorsko glasbo, stilsko blizu swinga in bossa novi glasbi, značilni za obdobje 30. in 40. let prejšnjega stoletja, ter gipsy jazz standarde po vzoru violine in kitare J. Reinharda in S. Grapellija, s posebnim dodatkom harmonike. Repertoar obsega vse od balad in klasičnih etud do virtuoznih tem, podžgan z neusmiljenim gipsy rhythmn\”drive. Vsi člani zasedbe so priznani jazz in klasični glasbeniki, ki delujejo tako v slovenskem kot tudi tujem prostoru. Swingatan je njihov stalni in redno delujoči projekt, ki ga letos obeležujejo s prvencem. Koncert bo zato tudi predstavitev svežih avtorskih skladb.

Peter Ugrin, violina

Marko Čepak Maki, kitara

Marko Mozetič Mozo, kitara

Zmago Štih, klavirska harmonika

Nikola Matošić, kontrabas

____________________________________________________________________________

MAJ

GLASBENIKI NAŠIH KRAJEV

10. maj 2019 • 20.30

PIHALNI ORKESTER VOGRSKO

dirigent Nejc Kovačič

Pihalni orkester Vogrsko s svojo zavidljivo tradicijo neprekinjenega igranja že 86 let daje pomemben pečat zlasti domačemu kulturnemu dogajanju, saj nastopa na vseh pomembnejših prireditvah v občini Renče-Vogrsko in na širšem Goriškem, večkrat pa je gostoval tudi v tujini. Pred dvema letoma je pred orkester prvič stopil mladi in perspektivni dirigent Nejc Kovačič, sicer učitelj trobil v domači Godbeniški šoli Vogrsko. Mladost, energija in želja po ustvarjanju se očitno obrestujejo, saj je orkester na mednarodnem tekmovanju na Češkem le za las zgrešil zlato priznanje.

____________________________________________________________________________

JUNIJ

GLASBENI VEČERI NA LAKENESSU

22. junij 2019 • 21.00

MARKO HATLAK BAND in ANA PUPEDAN

Ta večer prinaša edinstveno priložnost, saj bodo člani skupin Marko Hatlak Band in Ana Pupedan zaigrali skupaj in na odru ustvarili nov svojstven projekt.

Marko Hatlak se z novim projektom Marko Hatlak BAND spušča v pop, latino, funk in rock vode. Navdih, ki ga črpa pri Jamiroquaiju, Stevieju Wonderju, Michaelu Camilu, Princeu in Jožetu Privšku prevaja v energično, zabavno, ritmično, plesno in mladostno glasbo.

Z zasedbo vrhunskih glasbenikov na bobnih, tolkalih, basu, klaviaturah in violini, ki ga inspirirajo s svojo virtuoznostjo in pozitivnim nabojem, se Marko Hatlak predstavlja kot harmonikaš in vokalist, poleg tega pa tudi kot avtor skladb in besedil. Bandovska, virtuozna in izrazito ritmična glasba med izvajalci ustvarja igrivo in na trenutke humorno odrsko kemijo, ki bo čudovita popotnica v poletje.

Marko Hatlak, harmonika, vokal

Žiga Kožar, bobni

Leon Firšt, klaviature

Erik Čebokli, bas

Lazaro Amed Hierrezuelo, tolkala, violina

Ana Pupedan so v več kot 25. letih in s preko tisoč koncerti dodobra prekrižarili Slovenijo in s svojo fuzijo različnih glasbenih stilov, ki se v osnovi zlivajo na polje rocka, dosegli tudi tujino. Poseben čar njihovi glasbi dajejo besedila, velikokrat začinjena s prepoznavnim pristnim pivškim dialektom, tematsko pa se posvečajo življenju in družbeno dogajanje. Boštjan Požar, kitara

Simon Avsec, vokal, violina

Peter Žnidaršič, bas kitara

Marko Doles, bobni

____________________________________________________________________________

Nadaljevanje sezone septembra 2019.

 

 

Informacije:

Glasbeno društvo NOVA

Gradnikove brigade 25

5000 Nova Gorica

Telefon: 041 618 373

Spletna stran: www.gdnova.si

11. 2. 2019

Avtor

Administrator