Finance

Vključite zvok: Mastercard razkriva svojo zvočno identiteto

Mastercard Melody bo prvič zaživel v času podelitve nagrad GRAMMY na Mastercard Sensory Lab doživetju in znotraj oglasa s Camilo Cabello

 

Ljubljana, 8. februar 2019 – Najnovejši korak na poti razvoja blagovne znamke Mastercard je vpeljava zvočne identitete znamke, ki predstavlja celovito in edinstveno zvočno arhitekturo. Stične točke blagovne znamke s potrošniki po vsem svetu – tako fizična okolja, kot tudi digitalne ali zvočne platforme – bodo odslej Mastercard razlikovale s prepoznavno melodijo, ki bo utrjevala občutek domačnosti. Novost tesno sledi tranziciji družbe v simbolno blagovno znamko – symbol brand in kontinuirani transformaciji znamke.

»Zvok dodaja pomembno dimenzijo identiteti naše blagovne znamke in predstavlja ključni del prepoznavanja blagovne znamke Mastercard s strani posameznikov, tako sedaj kot tudi v prihodnje,« pove Raja Rajamannar, vodja trženja in komunikacij pri družbi Mastercard. »Zadali smo si ambiciozen cilj s tem, ko smo ustvarili Mastercard melodijo, ki je razlikovalna in avtentična, hkrati pa dovolj prilagodljiva, da zadosti globalnemu trgu in različnim žanrom. Pomembno je, da zvočna znamka okrepi našo pozicijo na trgu, obenem pa omogoči odmev znamke po svetu.«<0}

<0}Globalna odmevnost, lokalna pomembnost

Z namenom zagotavljanja odmevnosti svoje melodije po svetu  je Mastercard združil glasbenike, umetnike in agencije po vsem svetu, med drugimi tudi glasbenega inovatorja Mika Shinoda iz skupine Linkin Park.

Rezultat je prepoznavna in nepozabna melodija, ki jo je mogoče prilagoditi glede na različne žanre in kulture, s čimer zagotavlja lokalno relevantnost in obenem dosledno ohranja zvok globalne blagovne znamke. Poleg tega uporaba različnih instrumentov in ritmov pripomore k temu, da je melodija Mastercard primerna za različne edinstvene sloge, kot so operni, filmski in živahni ter za številne regionalne interpretacije.

Melodija Mastercard predstavlja temelj zvočne arhitekture podjetja, mogoče pa jo bo uporabiti za številne namene – od glasbenih del, zvočnih logotipov in melodij zvonjenja do melodij za telefonske klice na čakanju in tone za opravljeno plačilo na prodajnih mestih.

»Pri melodiji Mastercard mi je najbolj všeč to, da je prilagodljiva v različnih žanrih in kulturah,« je povedal Mike Shinoda. »Lepo je videti, kako se pomembna blagovna znamka izraža s pomočjo glasbe, da bi okrepila svoj odnos z ljudmi.«

Digitalna znamka za digitalnega potrošnika

Z glasovnim nakupovanjem, ki bo do leta 2022[1] predvidoma doseglo 40 milijard dolarjev, zvočne identitete ne le povezujejo blagovnih znamk s potrošniki na novi ravni, ampak so tudi orodja, ki jim omogočajo, da nakupujejo, živijo in plačujejo v vse bolj digitalnem in mobilnem svetu.

»Zvok v ljudeh vzbuja občutke in prav zato je tako pomemben pri sporočilnosti blagovnih znamk,« je dejal Matt Lieber, soustanovitelj in predsednik podjetja Gimlet.<0} »{0><}0{>Eksplozija podcastov, pretočnih glasbenih vsebin in pametnih zvočnikov pomeni, da zvočna strategija ni več modni dodatek, ampak preprosto nujnost za blagovne znamke.<0} {0><}0{>Zvočna identiteta je slišna vizitka blagovne znamke, ki je sedaj prav tako pomembna kot njena vizualna identiteta.«

Melodija bo zaživela v času podelitve nagrad GRAMMY

V času pred podelitvijo 61. nagrad  GRAMMY bo Mastercard predstavil nov večkanalni marketinški program z Gammyjevo nominiranko Camilo Cabello. To bo prvi ustvarjalni izdelek, ki bo vključeval zvočni logotip znamke.

“Zelo sem vesela, da lahko sodelujem s podjetjem Mastercard in da lahko poslušalcem ponudim nove priložnosti,” je povedala glasbenica Camilla Cabello.

Prav tako bo podjetje novo zvočno znamko predstavilo na dogodku Mastercard Sensory Lab v prodajalni Fred Segal®, edinstvenem prostoru, ki vključuje številne interaktivne izkušnje in ekskluzivne izdelke znamk Joe Freshgoods in KYLE. Slednji bodo pritegnili pozornost obiskovalcev in predstavili znamko na povsem nov način.

»Fred Segal Sunset je losangeleška vrhunska lokacija za nove in inovativne prodajne izkušnje, zato nas izjemno veseli, da bomo prva trgovina z novo zvočno identiteto Mastercard na prodajnem mestu,« je povedal John Frierson, direktor podjetja Fred Segal. »Dogodek Sensory Lab bo edinstven, zabaven in privlačen začetek za številne projekte, pri katerih bosta Fred Segal in Mastercard letos sodelovala.«

Obiskovalci dogodka Mastercard Sensory Lab bodo lahko:

  • slišali nov zvok ob plačilu Mastercard na blagajni trgovine Fred Segal,
  • spoznali nove funkcije programa Priceless Cities za glasovne asistente,
  • nakupovali ekskluzivne izdelke sodelovanja med znamkama Joe Freshgoods in Super Duper Kyle, ki bodo na voljo samo za nakupe s storitvijo Mastercard.

The Mastercard Sensory Lab se bo odvijal v trgovini Fred Segal (8500 Sunset Boulevard, West Hollywood) 8. in 9. februarja od 11.00 do 18.00. Za več informacij sledite @Mastercard.

 

Ameriški predstavitvi bo sledila predstavitev na podelitvi nagrad BRIT Awards v Londonu in nato na kongresu Mobile World Congress v Barceloni. Dodatne aktivnosti in zvočne integracije bodo najavljene v prihajajočih mesecih, vključno s predstavitvijo prve funkcije za pametne zvočnike, ki jo bo Mastercard uporabil za spletno stran priceless.com.

Več informacij o evoluciji blagovne znamke Mastercard in za predvajanje celotnega spektra zvokov, ki bodo predstavljali zvočno identiteto družbe Mastercard, najdete v digitalnem kompletu za medije.

O družbi Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je družba za globalna plačila in tehnologijo. Naša svetovna mreža obdelovanja plačil, povezuje potrošnike, finančne institucije, trgovce, vlade in podjetja v več kot 210 državah in območjih. Izdelki in rešitve družbe Mastercard naredijo vsakodnevne aktivnosti – na primer nakupovanje, potovanje, vodenje podjetij in upravljanje financ – lažje, varnejše in učinkovitejše za vse. Sledite nam na računu na Twitterju @MastercardNews, pridružite se pogovoru na blogu Beyond the Transaction Blog in se naročite na najnovejše novice na subscribe.

[1] https://techcrunch.com/2018/03/02/voice-shopping-estimated-to-hit-40-billion-across-u-s-and-u-k-by-2022/

Marta Namačinski

 

PR Svetovalka //PR Consultant

+386 40 796 604

www.mayermccann.com

11. 2. 2019

Avtor

Administrator