Turizem

European Food Summit bo gostil največja svetovna kuharska imena in velike ume s področja kulinarike, umetnosti ter medijskega sveta 

Sora pri Medvodah, 12. 2. 2019 – European Food Summit (Evropski simpozij hrane)bo marca letos na enem mestu združil priznana imena s področja kulinarike, umetnosti ter medijskega sveta, ki nas bodo s svojimi zgodbami navdihnili in spodbudili k naprednemu razmišljanju in delovanju v prid boljše in trajnostne prihodnosti. V partnerstvu s Slovensko turistično organizacijo (STO) in Turizmom Ljubljana se bodo v štirih dneh zvrstili številni dogodki, med njimi strokovni simpozij pod vodstvom Ane Roš in Andrea Petrinija, kulinarični sprehod z ljubljanskimi chefi po kulturnih hramih in znamenitostih, predpremiera najbolj kulinarične tržnice, nepozabna doživljajska večerja v čarobnem ambientu, smučarska tekma na Krvavcu in še veliko več.

Slovenija je na področju gastronomije v zadnjih letih naredila velike korake in tako postaja vedno bolj  zanimiva in prepoznavna destinacija za vrhunska kulinarična in vinska doživetja. Gastronomija je ena izmed ključnih turističnih produktov aktualne turistične strategije, ki pomembno prispeva k uresničevanju cilja – ustvarjanje višje dodane vrednosti.

»Veseli me, da v Slovenijo prihajajo zvezdniška imena svetovne gastronomije, saj topomeni, da je že prepoznana kot resen igralec na tem prizorišču. European Food Summit ob uglednih mednarodnih gastronomskih strokovnjakih in kuharskih mojstrih gosti tudi vrhunske slovenske šefe z Ano Roš na čelu ter pomembno pripomore k uveljavljanju naše dežele kot destinacije za petzvezdična kulinarična doživetja. Zato Slovenska turistična organizacija skupaj s Turizmom Ljubljana in drugimi ključnimi partnerji s ponosom pristopa k projektu, katerega osrednji cilj je postati najpomembnejši evropski dogodek na področju gastronomije in hkrati uresničevati trajnostno zavezo slovenskega turizma. Uspehi, kot so uvrstitve naših kuharskih mojstrov in restavracij na različne lestvice, v združenja in najbolj referenčne medije, prihod vodnika Gault&Millau, pridobitev naslova evropska gastronomska regija 2021 in ne nazadnje dogodki, kakršen je European Food Summit, pripomorejo k razvoju in promociji Slovenije kot dežele edinstvenih doživetij, ki ima kaj ponuditi tudi zahtevnemu gostu. Gastronomija je bistven in komplementaren del vsake turistične ponudbe, za katero se moramo truditi, da bo še bolj avtentična, posebna, butična. In prav gastronomija ponuja veliko možnosti in izzivov za inovativne, individualizirane produkte, ki nas bodo razlikovali od drugih destinacij,« je poudarila mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.

Najpomembnejši gastronomski dogodek pri nas, European Food Summit, ki je zadnja leta potekal pod imenom Gourmet Cup Ljubljana je hitro prerasel svoje okvire, danes pa je zavezan k poslanstvu postati najpomembnejši evropski kulinarični dogodek inedinstvena platforma, ki soustvarja trajnostno prihodnost Evrope. Z lastno gastronomsko identiteto ustvarja promocijo Slovenije kot pomembne gastronomske regije in Ljubljane kot kulinarične prestolnice. V Sloveniji, na križišču evropskih geografskih poti in kultur bo tako med 16. in 19. marcem 2019 v okviru European Food Summita potekal izjemen program z navdihujočimi kulinaričnimi zgodbami.

Več informacij je na voljo v medijskem središču.

 

 

mag. Livija Kovač Kostantinovič
Vodja korporativnega PR

Dimičeva ulica 13
SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 (0)1 589 85 65

E: livija.kovac@slovenia.info
W: www.slovenia.info

12. 2. 2019

Avtor

Administrator