Avtomobilizem

Skupina MOL razglasila zmagovalce 12. tekmovanja Freshhh

Prejšnji teden se je v Budimpešti odvijalo sklepno dejanje že 12. Freshhh tekmovanja Skupine MOL. Tekmovanje Freshhh je mednarodno študentsko tekmovanje, katerega priljubljenost dokazuje, da je Skupina MOL atraktiven delodajalec med mlado, digitalno generacijo in da Skupina MOL ponuja zanimive karierne poti tudi zunaj svoje ključne dejavnosti v naftni in plinski industriji. Najboljših šest mednarodnih ekip – iz Hrvaške, Francije, Nizozemske in Poljske se je pomerilo za finalne nagrade, kot najboljši pa sta se po izzivajočem boju izkazali francoska ekipa »Road to Buda« ter nizozemska ekipa »Snelle Planga«.

Foto: MOL

Freshhh je mednarodno spletno študentsko tekmovanje, kjer udeleženci upravljajo integrirano naftno družbo. Preko igre, ekipe, sestavljene iz treh članov, sprejemajo odločitve o razvojnih projektih na področju naftne in plinske industrije, o gradnji rafinerije, razvoju maloprodajne mreže, določajo pa tudi najboljši portfolio produktov.

Najnovejša izdaja tekmovanja je privabila udeležence iz več kot 70 držav. Skupno je v tekmovanju Freshhh 2018 sodelovalo več kot 1.000 ekip, kar dokazuje, da je tekmovanje resnično postala blagovna znamka v industriji na mednarodni ravni. Po dveh krogih virtualne igre se je tekmovanje zaključilo s finalnim krogom, ki je potekal v živo in kjer so udeleženci imeli priložnost oceniti ključne stebre strategije Skupine MOL imenovane Strategy 2030, predstaviti rešitve za morebitne izzive v vseh poslovnih segmentih in predstaviti njihove ideje o tem kako pritegniti mlade talente v naftno in plinsko industrijo. Nenazadnje, pa so ekipe sodelovale tudi v zahtevni debati, ki je hkrati izvrstna priložnost, da pokažejo svoje sposobnosti timskega dela, pogajanja in javnega nastopanja.

Vse ekipe so se odlično odrezale, nagrado za najboljši ekipi pa sta si po mnenju žirije najvišjega vodstva Skupine MOL zaslužili ekipi »Road to Buda« iz Francije in »Snelle Planga« iz Nizozemske. Tretjo mesto je zasedla francoska ekipa “The Oil’believable”, posebno nagrado pa je prejela ekipa “Godot” iz Hrvaške. Najboljše tri ekipe so prejele nagrade v skupni vrednosti 25.000 EUR.

»Priljubljenost najnovejše izdaje tekmovanja Freshhh, je še enkrat več dokazala, da je Skupina MOL osvojila temelje  sodelovanja z digitalno generacijo. Vesela sem, da zahvaljujoč našim programom privabljanja talentov, mladi ljudje vidijo Skupino MOL kot živahno in stimulativno delovno okolje, ki jim lahko ponudi vplivne karierne poti. Naše programe nenehno prilagajamo, da so atraktivni za nove generacije, katerih sveža in inovativna energija sta ključni za implementacijo naše strategije transformacije, MOL 2030.« – je povedala Zdravka Demeter Bubalo, Izvršna predsednica Kadrovskega oddelka v Skupini MOL.

Vse od leta 2007 se je v Skupini MOL zaposlilo več kot 120 udeležencev tekmovanja Freshhh, mnogo od njih pa je v tem času napredovalo na vodstvene in strokovne pozicije na visoki ravni.

Lanskoletni zmagovalci so se Skupini MOL pridružili kot mladi inženirji v tako imenovanem programu Engineer Academy (Inženirska Akademija) in trenutno delajo v segmentu kemikalij. Emánuel Kovács, ki je bil član ekipe je povedal: “Po tem, ko smo zmagali na tekmovanju Freshhh so se stvari odvile zelo hitro. Lansko leto se je tako naša celotna ekipa pridružila tako imenovani Inženirski Akademiji in pričela delati na največji investiciji podjetja. Polyol projekt je eden izmed temeljev razširitve poslovanja Skupine MOL na področju petrokemikalij in ključnih stebrov strategije Skupine MOL 2030, zato je res razburljivo biti v bistvu del transformacije podjetja.«

 

Več informacij najdete na Freshhh in Growww.

14. 2. 2019

Avtor

Administrator