Splošno

EXPOMEGO 2019– SPOROČILO ZA JAVNOST – 14.2.2019-17.2.2019, Gorizia

 

 

OOZ Nova Gorica sodeluje z Udine e Gorizia Fiere kot soorganizator in ekskluzivni zastopnik za slovenska podjetja na sejmu in sicer že sedmo leto zapored. Naš skupni projekt je pokazatelj, da se s sodelovanjem in povezovanjem v čezmejnem prostoru lahko dosega še boljše rezultate in prispeva k razvoju gospodarstva.

Preko naše zbornice se bo tudi letos predstavilo veliko število razstavljavcev. V štirih dneh sejma (med 14.2. in 17.2.2019) se bo na sejmišču v Gorici predstavilo več kot 60 obrtnikov in podjetnikov ter ponudnikov s področja gostinstva in turizma, ki bodo zasedli okrog 800 m2 razstavnih prostorov.

Največ ponudnikov prihaja iz območja občin, ki jih pokriva območna zbornica in sicer: Mestna občina Nova Gorica, Občina Šempeter-Vrtojba, Občina Miren-Kostanjevica, Občina Kanal, Občina Brda, Občina Renče-Vogrsko. Zahvaljujemo se vsem šestim goriškim občinam, ki ta pomembni čezmejni projekt tudi finančno podpirajo.

Največ slovenskih razstavljavcev torej prihaja iz Goriške regije, Doline Soče in Vipavske doline, imamo pa celo razstavljavce iz osrednje in vzhodne Slovenije.

Med razstavljavci prevladujejo ponudniki stavbnega pohištva, keramike, gradbenih materialov, opreme za dom, avtomobilov, gostinskih in turističnih ponudnikov.

Ocenjujemo, da je sejem odlična promocija za gospodarstvo, podjetništvo in turizem, priložnost za čezmejno sodelovanje ter odlično izhodišče za naše ponudnike, ki na sejmu ustvarjajo in utrjujejo poslovne vezi, tako na slovenski kakor italijanski strani.

Naši razstavljavci so s sodelovanjem na sejmu večinoma zelo zadovoljni, veliko se jih odloča, da bodo na sejmu ponovno razstavljali, vsako leto pa prihajajo številni novi.

Želimo si, da bi sporazum, ki smo ga z Udine e Gorizia Fiere podpisali leta 2013, nadaljevali tudi v bodoče in s tem slovenskim razstavljavcem tudi v bodoče ponujali ugodnejše pogoje za sodelovanje na sejmu.

Naša zbornica bo tudi letos v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica organizirala Goriški dan, ki bo potekal 14.2.2019 takoj po uradni otvoritvi sejma ob 17.30. Obiskovalcem bomo ponudili domače dobrote in žlahtno kapljico, poskrbljeno pa bo tudi za glasbo.

Vljudno vabljeni!

 

Nova Gorica, 7.2.2019

14. 2. 2019

Avtor

Administrator